Άρης-Ολυμπιακός: Δεν ξέρεις πόσοι έπαιξαν και στις δύο ομάδες;

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά σχεδόν τέσσερις δεκάδες ποδοσφαιριστών έχουν φορέσει σε τουλάχιστον ένα επίσημο παιχνίδι τόσο τη φανέλα του Ολυμπιακού όσο κι αυτήν του Άρη. Αδύνατο να τους βρεις όλους χωρίς βοήθεια.

Στον τελικό του 2005 Ολυμπιακός και Άρης είχαν διεκδικήσει το κύπελλο
Στον τελικό του 2005 Ολυμπιακός και Άρης είχαν διεκδικήσει το κύπελλο EUROKINISSI

Αν και οι αναμετρήσεις μεταξύ του Άρη και του Ολυμπιακού δεν κουβαλούν μια παραδοσιακή αντιπαλότητα, όπως φερ' ειπείν όταν ο ένας εκ των δύο συναντά τον ΠΑΟΚ, υπήρξαν κατά το παρελθόν στιγμές που οι δυο τους βρέθηκαν να διεκδικούν ένα έπαθλο, είτε αυτό ήταν ο τίτλος του πρωταθλητή στο μπαράζ του Βόλου τον Μάιο του 1980 είτε το τρόπαιο του κυπέλλου σε διαφορετικές χρονικές περιόδους (2005, 2008). Στην παρούσα συγκυρία η ανταμοιβή συμπυκνώνεται στη κορυφή της Super League Interwetten, την οποία μοιράζονται έπειτα από 7 αγώνες, με ρεκόρ 6-1-0 και τις πιο αποδοτικές άμυνες.

Δεν πρόκειται βέβαια για το μοναδικό σημείο ταύτισης. Διότι στο πέρασμα των ετών, μέσα στα χρόνια της Α' Εθνικής, επαγγελματικής ή όχι, και μέχρι τις μέρες μας είναι σχεδόν 40 οι κοινοί ποδοσφαιριστές που εμφανίστηκαν σε τουλάχιστον ένα καταγεγραμμένο παιχνίδι της μιας και της άλλης ομάδας. Εμείς ζητάμε να τους θυμηθείς σ' ένα χρονικό περιθώριο 12 λεπτών. Εύκολο δεν είναι το νέο κουίζ, μα αν αρχίσεις την προσπάθεια από τις εύκολες απαντήσεις, θα κερδίσεις αυτομάτως πολύτιμο χρόνο για τις επόμενες. Προς βοήθεια σου, μην ψάξεις να βρεις τον Φιορίν Ντουρμισάι, τον Νικολάς Μαρτίνες ή τον Θανάση Παπάζογλου μεταξύ αυτών, διότι με τα 'ερυθρόλευκα' δεν αγωνίστηκαν ποτέ. Όπως επίσης άλλοι τρεις.

Σκέψου έξυπνα, γράψε (προτιμότερο) με πεζά και σκόραρε πριν από το 90';


News 24/7

24MEDIA NETWORK