Άρης - Ολυμπιακός: Ο Ιντέγε αντιμέτωπος με το δις εξαμαρτείν

Ο Μπράουν Ιντέγε αποφάσισε να φύγει από τον Ολυμπιακό τον Φλεβάρη του 2017, γοητευμένος από την οικονομική προοπτική της Τιανζίν Τεντά. Απόψε ο Νιγηριανός φορ θα τεθεί αντιμέτωπος με το λάθος του, φορώντας την φανέλα του Άρη.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
Ο Μπράουν Ιντέγε πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε για λογαριασμό του Άρη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (2-2), για την Super League 2019-2020 (22/09/2019) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM

Η Ξαμάξ ήταν η ομάδα που έφερε τον Μπράουν Ιντέγε στην Ευρώπη, πληρώνοντας αποζημίωση 130.000 ευρώ στην Ocean Boys FC τον Γενάρη του 2008. Η διετία του Νιγηριανού φορ με την ελβετική ομάδα ήταν εξόχως ικανοποιητική, όπως μαρτυρούν τα 30 γκολ και οι 16 ασίστ σε 61 εμφανίσεις του, μέχρι τον Γενάρη του 2010. Τότε η Σοσό πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ στην Ξαμάξ και απέκτησε τα δικαιώματα του παίκτη.

Σύντομη σχετικά ήταν η παρουσία του Ιντέγε και στο γαλλικό πρωτάθλημα. Μετά από 22 γκολ και 5 ασίστ σε 58 εμφανίσεις, η Ντινάμο Κιέβου δεν δίστασε να βάλει στο τραπέζι 9 εκατ. ευρώ και να πάρει τον Νιγηριανό στην Ρωσία το καλοκαίρι του 2011. Η Σοσό μέσα σε 1,5 χρόνο είχε υπερδιπλασιάσει τα κέρδη της από το 'πάρε-δώσε' με τα δικαιώματα του Ιντέγε.

Στην Ντινάμο, ο θηριώδης φορ έμεινε για τρία χρόνια. Αγωνίστηκε σε 107 αναμετρήσεις, πέτυχε 45 γκολ και μοίρασε 12 ασίστ. Τον Ιούλιο του 2014 η Γουέστ Μπρομ εμφανίστηκε στην πόρτα της ρωσικής ομάδας με 12,5 εκατ. ευρώ και φεύγοντας πήρε μαζί της τον Ιντέγε, που είχε πλέον την ευκαιρία να δοκιμάσει τις ικανότητες του σε επίπεδο Premier League.

Η απόφαση αυτή αποδείχθηκε το πρώτο λάθος καριέρας του Νιγηριανού. Δεν βρήκε τον χώρο που έψαχνε στην αγγλική ομάδα, δεν είχε την στήριξη που θα περίμενε, συνάντησε ένα περιβάλλον που δεν τον ευνόησε να δείξει την αξία του. Πραγματοποίησε 31 εμφανίσεις, με απολογισμό 7 γκολ και 2 ασίστ στην πρώτη του σεζόν στην Αγγλία και έχοντας ξεκινήσει την δεύτερη ξαφνικά προέκυψε ο Ολυμπιακός.

Την τελευταία ημέρα των μεταγραφών τον Αυγούστου του 2015, οι 'ερυθρόλευκοι' συμφώνησαν στα 5,5 εκατ. ευρώ με την Γουέστ Μπρομ για την αγορά του Ιντέγε, που στην Ελλάδα έμελλε να ξαναβάλει την καριέρα του σε ράγες. Τον επόμενο 1,5 χρόνο φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο Νιγηριανός φορ σκόραρε 28 γκολ και μοίρασε 10 ασίστ σε 65 εμφανίσεις του, απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του πειραϊκού συλλόγου.

Όμως στα τέλη Φλεβάρη του 2017, ο Ιντέγε σκανδαλίστηκε από την οικονομική προοπτική που του πρόσφερε η Τιανζίν Τεντά. Στον Ολυμπιακό ο 29χρονος -τότε- επιθετικός είχε απολαβές περίπου στα 1,3 εκατ. ευρώ ετησίως. Οι Κινέζοι του πρόσφεραν τα τριπλάσια(!) και η αλήθεια είναι πως αυτή έμοιαζε ως η τελευταία ευκαιρία του Ιντέγε να υπογράψει ένα τέτοιο συμβόλαιο. Πίστεψε στο project της Τιανζίν, σκέφτηκε πως θα λύσει μια και καλή το οικονομικό του, έτσι μετέφερε και στους ανθρώπους του Ολυμπιακού την επιθυμία του να φύγει για την Κίνα. Έτσι κι έγινε, με το deal ανάμεσα στην Τιανζίν και τους Πειραιώτες να φτάνει στα 11,5 εκατ. ευρώ.

Αυτή η εξέλιξη ήταν το δεύτερο λάθος στην καριέρα του Ιντέγε. Η θητεία του στην κινέζικη ομάδα αποδείχθηκε εφιάλτης. Τον Ιανουάριο του 2018 η Μάλαγα του πρόσφερε ένα σωσίβιο, αποκτώντας τον ως δανεικό. Ένα εξάμηνο κράτησε η 'ελευθερία' του Νιγηριανού, που επέστρεψε στην Τιανζίν το καλοκαίρι και παρέμεινε σε καθεστώς απραξίας, κάνοντας προπονήσεις με την 2η ομάδα. Τον Ιανουάριο του 2019 οι δύο πλευρές συμφώνησαν να λύσουν τη συνεργασία τους, με τον Ιντέγε να παραμένει δίχως ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν και ουσιαστικά ανενεργός ποδοσφαιρικά συνολικά για έναν χρόνο!

Για δεύτερη φορά, καταφύγιο του έγινε η Ελλάδα. Ο 31χρονος διεθνής φορ απάντησε θετικά στο καλοκαιρινό κάλεσμα του Άρη, που του πρόσφερε ένα εξαιρετικό συμβόλαιο για τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου. Στα πρώτα 784 λεπτά που έχει αγωνιστεί με τη φανέλα των 'κιτρίνων' έχει πετύχει μόλις δύο γκολ, αν και καταφέρνει συχνά να βρίσκεται σε θέση βολής. Η μακρά απουσία του από τη δράση φυσιολογικά τον έχει επηρεάσει, ωστόσο δουλεύει με επαγγελματισμό για να επανέλθει στα γνωστά του στάνταρ.

Απόψε το βράδυ, ο Ιντέγε θα έρθει αντιμέτωπος με το δις εξαμαρτείν. Ήταν 'βασιλιάς' στην Ντινάμο Μόσχας και έφυγε για την Γουέστ Μπρομ. Απολάμβανε ανάλογα προνόμια στον Ολυμπιακό και προτίμησε την Τιανζίν. Ισάριθμες αποφάσεις που του κόστισαν χαμένα χρόνια καριέρας. Η αλήθεια είναι πως δεν έχει να δώσει απαντήσεις στους 'ερυθρόλευκους', έστω κι αν κάποια στιγμή είχε ρίξει δίχτυα επιστροφής χωρίς να βρει ανταπόκριση. Η επιθυμία για τις εξελίξεις τον Φλεβάρη του 2017, ήταν δική του.

Το έξτρα κίνητρο που συναντά συνήθως κανείς σε τέτοιες περιπτώσεις μάλλον θα λείπει από τον Ιντέγε. Ενδεχομένως το αίσθημα της νοσταλγίας να κατακλύσει τον Νιγηριανό. Σίγουρα όμως σε ένα Άρης - Ολυμπιακός και ένα κατάμεστο 'Κλεάνθης Βικελίδης', κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να πρωταγωνιστήσει. Το ίδιο θα προσπαθήσει να κάνει και ο Μπράουν Ιντέγε, έχοντας ίσως στο πίσω μέρος του μυαλού του τι διαφορετικό θα είχε συμβεί στην καριέρα του, αν δεν έπαιρνε την λάθος απόφαση τον Φλεβάρη του 2017.

Στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο, ο φίλος της Τότεναμ Γιώργος Περπερίδης εξηγεί πώς η ομάδα του δέχθηκε 7 γκολ από την Μπάγερν, ο Λευτέρης Ελευθερίου απορρίπτει το ερώτημα για τα δύο σημαντικά παιχνίδια την εβδομάδα από τον Ολυμπιακό και ο Κώστας Μπράτσος τους αποκαλύπτει τις φήμες για ερωτικό τρίγωνο στην Premier League. Στο τραπέζι και η ΑΕΚ μετά από την ισοπαλία κόντρα στον ΠΑΟΚ, καθώς και η Ίντερ, η οποία μετά από την απολύτως επιτυχημένη εκκίνηση στη σεζόν της θα κατορθώσει να μη διεκδικήσει ξανά το πρωτάθλημα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK