Άρης-Ολυμπιακός: Ο Μπουχαλάκης έγινε αναντικατάστατος

Ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειαζόταν και με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη να προσθέτει μια νέα δουλειά στο ρεπερτόριό του, το σκοράρισμα (με δύο ασίστ του Κώστα Φορτούνη), εξώθησε τον Άρη στην 'παρθενική' ήττα του στη Super League Interwetten.

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης του Ολυμπιακού πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον Άρη για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' | Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020
Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης του Ολυμπιακού πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον Άρη για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' | Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης μετρούσε μόλις 6 γκολ και 9 ασίστ σε 133 συμμετοχές στις θητείες του με τον Ολυμπιακό. Η αλήθεια είναι ότι ο ρόλος του στον αγωνιστικό χώρο συνήθως δεν έχει να κάνει με τόσο προχωρημένες τελικές ενέργειες, ωστόσο σε μία ομάδα που σκοράρει τόσο πολύ, τουλάχιστον εντός συνόρων, θα μπορούσε να είχε και καλύτερη συνεισφορά. Μέχρι το Σάββατο και την αναμέτρηση με τον Άρη για τη 10η αγωνιστική της Super League Interwetten, όταν έδειξε ότι μπορεί να αριστεύσει και σε αυτό το κομμάτι, ειδικά με τον Γιουσέφ ελ Αραμπί να ψάχνει τα πατήματά του, έχοντας αναρρώσει μόλις από κορονοϊό.

Τα γκολ που πέτυχε στη νίκη των Πειραιωτών με 2-1 στο ντέρμπι κορυφής του βαθμολογικού πίνακα ήταν τέρματα που σημειώνει ένας ποδοσφαιριστής που έχει αίσθηση του γκολ. Για παράδειγμα, στο 29ο λεπτό μια ισορροπημένης συνάντησης μέχρι εκείνο το σημείο, αντιλήφθηκε πολύ καλά τι θα μπορούσε να συμβεί από το γέμισμα με εκτέλεση φάουλ του (ξανά εξαιρετικού, ειδικά όταν πήγε πιο κεντρικά) Κώστα Φορτούνη και κατεύθυνθηκε προς το 2ο δοκάρι. Όταν η μπάλα άρχισε να περνάει από τα σώματα, ενεργοποιήθηκε το ένστικτο του επιθετικού και πρόλαβε τον αντίπαλό του, άπλωσε το μακρύ πόδι του και από κοντά έγραψε το 1-0.

Στο 47ο λεπτό πήρε την μπάλα από τον Ρούμπεν Σεμέδο ανάμεσα σε περιοχή του Ολυμπιακού και σέντρα του γηπέδου και με γρήγορη προωθημένη πάσα έδωσε 'εντολή' για αντεπίθεση. Εφόσον η κατοχή δεν χάθηκε, η μπάλα έφτασε ξανά στον Φορτούνη στα δεξιά, ο οποίος με σέντρα βρήκε τον... Μπουχαλάκη. Ο 27χρονος διεθνής δεν είχε σταματήσει, θεωρώντας ότι ως αμυντικός μέσος είχε επιτελέσει το καθήκον του. Συνέχισε να κυνηγάει τη φάση και πάτησε στην αντίπαλη περιοχή. Η μπάλα τελικά πήγε σε εκείνον από τη σέντρα του συμπαίκτη του και με κοντρόλ και σουτ... επιθετικού ξανά, έγραψε το 2-0.

Αν έπρεπε να αναδειχθεί νικητής στη μάχη δύο κορυφαίων αμυντικών μέσων του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής, ο Μπουχαλάκης νίκησε κατά κράτος τον Τζέιμς Τζέγκο. Όμως πιο σημαντικό για τον παίκτη του Ολυμπιακού είναι κάτι άλλο. Ο Μπουχαλάκης, αυξάνοντας τη συνεισφορά του (και) στην επίτευξη τερμάτων, νικάει κατά κράτος τη μάχη και με τον... προπονητή και τη διοίκηση της ομάδας, που κάθε χρόνο αποφασίζουν να πάρουν παίκτες που θα μπορούσαν να αγωνιστούν στη θέση του.

Αν υποθέσουμε ότι ο Γιαν Εμβιλά αποκτήθηκε αποκλειστικά ως αντι-Γκιλιέρμε, τότε ο Πέπε εμφανίστηκε ως ο πιο άμεσος ανταγωνιστής του Μπουχαλάκη για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού, όπως πέρυσι ο Καφού. Ο 23χρονος Πορτογάλος κεντρικός μέσος μέχρι στιγμής έχει δείξει εντελώς εκτός κλίματος στις ευκαιρίες που έχει πάρει και παρότι υπήρχε το κρίσιμο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ την Τρίτη, ο Πέδρο Μαρτίνς προτίμησε να κρατήσει τον Μπουχαλάκη σχεδόν σε όλο το ματς του 'Κλεάνθης Βικελίδης', βάζοντας τον Πέπε στο 90+11'!

Η αλήθεια είναι ότι η κούραση κι οι αλλαγές επηρέασαν τον Ολυμπιακό στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης. Ο Άκης Μάντζιος έριξε στη μάχη τους Κριστιάν Λόπεθ, Σάντε Σίλβα και Φακούντο Μπερτόγλιο, αποσύροντας τους ακίνδυνους Δημήτρη Μάνο, Ματέο Γκαρσία και Λούκας Σάσα. Δικαιώθηκε γιατί η συνεργασία των δύο τελευταίων στο 74' έφερε το τέρμα του Αργεντινού.

Αν το γκολ των 'κιτρίνων' ερχόταν πιο νωρίς στον αγώνα ή αν δεν υπήρχε η σύγκρουση των Γιοάν Μπεναλουάν και Ούγκο Κάιπερς που διέκοψε για αρκετά λεπτά τη ροή, ίσως να υπήρχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο τέλος. Όμως, τα δύο γκολ του Μπουχαλάκη και το παιχνίδι τόσο-όσο του Ολυμπιακού ξεκαθάρισαν την κατάσταση στη βαθμολογία, με τον Άρη να συμβιβάζεται με την πρώτη ήττα της σεζόν.


News 24/7

24MEDIA NETWORK