Άρης-Παναιτωλικός: Έξι επιθετικοί του πρώην ΠΟΚ δεν έφταναν για ένα γκολ

Σε χιονισμένο τοπίο η αναμέτρηση του 'Κ. Βικελίδης' αλλά άσπρη μέρα μπροστά από την αντίπαλη εστία δεν είδαν Άρης και Παναιτωλικός. Συνολικά έξι επιθετικοί με προϋπηρεσία σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στα δύο ρόστερ, όμως το 0-0 έμεινε ως το τέλος.

Μπερτόγλιο και Καρέλης διεκδικούν τη μπάλα στο Άρης-Παναιτωλικός 0-0, που διεξήχθη υπό χιονόπτωση στο 'Κ. Βικελίδης' για την 22η αγ. της Super League Interwetten | 14/02/2021 (MOTION TEAM)
Μπερτόγλιο και Καρέλης διεκδικούν τη μπάλα στο Άρης-Παναιτωλικός 0-0, που διεξήχθη υπό χιονόπτωση στο 'Κ. Βικελίδης' για την 22η αγ. της Super League Interwetten | 14/02/2021 EUROKINISSI SPORTS

Οι κακές καιρικές συνθήκες στη Θεσσαλονίκη δεν ευθύνονται για το 0-0 ανάμεσα σε Άρη και Παναιτωλικό στο 'Κλεάνθης Βικελίδης'. Το ματς της 22ης αγωνιστικής στην Super League Interwetten διεξήχθη σε χιονισμένο τοπίο και τσουχτερό κρύο που μπορεί να επηρέασαν αλλά δεν διαμόρφωσαν τη μεγάλη εικόνα. Με βάση την συμπεριφορά των ομάδων όλη τη χρονιά, ήταν λίγο - πολύ αναμενόμενο πώς θα κυλήσει αυτό το 90λεπτο.

Ο Άρης είχε την πρωτοβουλία, είχε τη μπάλα στα πόδια του, προσπαθούσε να δημιουργήσει αλλά εμφάνισε ξανά το κλασικό του πρόβλημα στη γραμμή κρούσης. Για να σκοράρει πρέπει να φτύσει αίμα. Όχι πως έφτασε σε κάποια πανδαισία ευκαιριών, αλλά αν κάποιος 'έπρεπε' να να πανηγυρίσει ένα γκολ στο 'Βικελίδης', τότε αυτή ήταν η ομάδα του Μάντζιου. Και όποτε το επιχείρησε, έπεσε πάνω στον Κνετ, που είχε λίγες μεν, σωτήριες δε επεμβάσεις.

Ο Παναιτωλικός έπαιξε πίσω από τη μπάλα, σημάδεψε το μηδέν στην άμυνα και το κατάφερε. Εναπόθεσε τις ελπίδες του να σκοράρει σε κάποια αντεπίθεση ή στημένη φάση. Το μηδέν στην άμυνα το πέτυχε, αλλά το μηδέν στις on target τελικές σε όλο το ματς σήμαινε πως το μάξιμουμ που μπορούσε να πάρει ήταν ο βαθμός της ισοπαλίας, όπως και έγινε. Άλλωστε ο Άρης φέτος μπορεί να υπερηφανεύεται για την ανασταλτική του λειτουργία, καθώς με 13 γκολ παθητικό έχει το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ της κατηγορίας πίσω από τα 8 του Ολυμπιακού.

Ούτε οι γηπεδούχοι ωστόσο, ούτε και οι φιλοξενούμενοι εμφάνισαν ικανότητα στην επίθεση, τουλάχιστον όσον αφορά την πεμπτουσία του ποδοσφαίρου που είναι το γκολ. Παρά το γεγονός πως στη γραμμή κρούσης υπάρχουν παίκτες που μόνο 'λίγοι' δεν είναι για το ελληνικό πρωτάθλημα. Μάλιστα έξι από αυτούς έχουν αγωνιστεί σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό αλλά και το εξωτερικό.

Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός, Φούλαμ, Μπενφίκα, Γαλατάσαράι, Αϊντχόφεν, Μαρσέιγ), Δημήτρης Μάνος (Ολυμπιακός), Μπρούνο (Ολυμπιακός, ΛΑΣΚ Λιντς) για τον Άρη. Έλντερ Μπαρμπόσα (ΑΕΚ, Πόρτο, Μπράγκα, Αλμερία), Νίκος Καρέλης (Παναθηναϊκός, Γκενκ, Μπρέντφορντ, Ντεν Χάαχ), Νίκος Βέργος (Ολυμπιακός, Ρεάλ Β', Έλτσε, Χέρκουλες, Παναθηναϊκός) για τον Παναιτωλικό.

Για τον Μήτρογλου δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως ακόμη ψάχνει να βρει πατήματα εξαιτίας του παροπλισμού του στη Μαρσέιγ. Μπήκε στο 70', έπαιξε σκάρτα 25 λεπτά. Ο Μάνος έμεινε στον πάγκο, ο Μπρούνο επίσης πέρασε ως αλλαγή στο ματς αλλά του λείπει ο ρυθμός. Ο Μπαρμπόσα ήταν δύσκολο να κάνει πολλά, από τη στιγμή που ο Δέλλας ήθελε να πάει σε ένα συντηρητικό παιχνίδι, ο Καρέλης το πάλεψε αλλά και αυτός θέλει παιχνίδια. Ο Βέργος με τη σειρά του έμεινε στον πάγκο. Ένας ακόμη πρώην 'ερυθρόλευκος' αγωνίστηκε ως αλλαγή στο ματς, ο Ντελβέν Εντινγκά, αλλά η δική του δουλειά ήταν... ασορτί με το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Άρης δεν έχει παρά να ελπίζει στην ετοιμότητα του Μήτρογλου το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να βρει μια αξιόπιστη λύση στο γκολ. Ο Παναιτωλικός θα συνεχίσει να ψάχνει βαθμούς όπου μπορεί για να σώσει την κατηγορία. Και ας είναι με 0-0.

News 24/7

24MEDIA NETWORK