ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αρης-Παναθηναϊκός 1-1

Ο,τι άξιζε από το παιχνίδι του Αρη με τον Παναθηναϊκό ήταν το δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο διαμορφώθηκε το 1-1 στην 1η αγωνιστική των πλέι-οφ. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν στο 74' με τον Κόκε και οι πράσινοι ισοφάρισαν με πέναλτι του Παπαδόπουλου στο 87'.

Αρης-Παναθηναϊκός 1-1

Ο,τι άξιζε από το παιχνίδι του
Αρη με τον
Παναθηναϊκό ήταν το δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο διαμορφώθηκε το
1-1 στην 1η αγωνιστική των πλέι-οφ. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν στο 74′ με τον
Κόκε και οι πράσινοι ισοφάρισαν με πέναλτι του
Παπαδόπουλου στο 87′.
Σκληρό και με λίγες φάσεις παιχνίδι, σαφώς καλύτεροι οι γηπεδούχοι στο δεύτερο 45λεπτο. Αήττητος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στη Θεσσαλονίκη ο Παναθηναϊκός.


Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 7 αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς κόντρα στην Καλαμαριά, επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης με τον Αρη γι’αυτό και η μοναδική στιγμή που φάνηκε απειλητικός στα αντίπαλα καρέ προήλθε από εκτέλεση φάουλ του Μάτος.

22ο λεπτό: Πρώτη καλή φάση στο ματς. Χαμηλή σέντρα του Αουρέλιο απο δεξιά, ο Κόκε έκανε την προβολή και ο Γκαλίνοβιτς μπλόκαρε την μπάλα.

36ο λεπτό: Δυνατή εκτέλεση φάουλ του Μάτος, ο Χαλκιάς με δυσκολία έδιωξε σε κόρνερ.

63ο λεπτό: Μεγάλη ευκαιρία για τον Αρη σε τετ α τετ του Σανσόν. Το πλασέ του εξουδετέρωσε αρχικά ο Γκαλίνοβιτς και στη συνέχεια ο Σαριέγκι.

74ο λεπτό: Γκολ για τον Αρη! Εκτέλεση κόρνερ του Σανσόν απο δεξιά, ο Κόκε με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παναθηναϊκού!

87o λεπτό: Γκολ για τον Παναθηναϊκό! Ο Παπαδόπουλος κερδίζει πέναλτι από τον Αουρέλιο. Το εκτελεί ο ίδιος εύστοχα και ισοφαρίζει!

89ο λεπτό: Ωραία εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη από καλή θέση, η μπάλα λίγο άουτ!

Σε ένα ματς με λίγες φάσεις και περισσότερες μονομαχίες στον χώρο της μεσαίας γραμμής, το 0-0 του πρώτου 45λεπτου ήταν φυσικό επακόλουθο. Οι «κίτρινοι» είχαν μια καλή στιγμή σε προβολή του Κόκε στο 22’, ενώ οι φιλοξενούμενοι τη φάση που προαναφέραμε. Από κει και πέρα τίποτα αξιόλογο. Σφιχτές άμυνες, κλειστοί διάδρομοι και καθόλου ποδόσφαιρο συνέθεσαν την εικόνα ενός ημιχρόνου που θα ξεχαστεί γρήγορα.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε δραματικά, ωστόσο ο διαιτητής αναγκάστηκε να βγάλει μέσα σε λίγα λεπτά πέντε φορές την κίτρινη κάρτα, αφού το ματς έδειξε να ξεφεύγει από τον έλεγχο λόγω των δυνατών μονομαχιών.

Από κάποιο σημείο και έπειτα το παιχνίδι άνοιξε για τον Αρη, ο οποίος έγινε πιεστικός, επιθετικός και άκρως επικίνδυνος για την άμυνα του Παναθηναϊκού. Μάλιστα, στο 62’ ο Σανσόν θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ από κοντά, αλλά αρχικά ο Γκαλίνοβιτς και στη συνέχεια ο Σαριέγκι, έσωσαν το τριφύλλι.

Δεν συνέβη το ίδιο στο 74ο λεπτό όταν ο Κόκε πήδηξε πιο ψηλά απ’όλους μετά από κόρνερ και με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι «έβαλε φωτιά» στο «Κλεάνθης Βικελίδης», κάνοντας το 1-0 για τους Θεσσαλονικείς.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός πήγε στους 8 βαθμούς και ο Αρης στους 3 στην ειδική βαθμολογία των πλέι-οφ.

Μετά το γκολ ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει, ανεβαίνοντας προς την περιοχή του Χαλκιά, χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα. Φάση δεν δημιούργησε, ωστόσο ευτύχησε να κερδίσει πέναλτι μετά από ανατροπή του Παπαδόπουλου από τον Αουρέλιο. Μια απόφαση που έφερε τις αντιδράσεις των γηπεδούχων, οι οποίοι έβλεπαν να χάνουν μέσα από τα χέρια τους τη νίκη. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο παθών, ο οποίος και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Μετά το τέλος του ματς και ύστερα από εντολή του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο Ρονάλντο Γκιάρο αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.


Διαιτητής: Δ.Κύρκος


Βοηθοί: Δ.Γούκος, Δ.Τάτσης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK