Άρης-Παναθηναϊκός: Ενός... Φετφατζίδη μύρια έπονται

Ο Άρης πέτυχε ιστορικό θρίαμβο με 4-0 επί του Παναθηναϊκού, με τον εξαιρετικό Γιάννη Φετφατζίδη να 'βυθίζει' την ομάδα του Γιώργου Δώνη, αλλά και τον ίδιο τον Έλληνα προπονητή στην εσωστρέφεια και τα προβλήματα.

Άρης-Παναθηναϊκός: Ενός... Φετφατζίδη μύρια έπονται
Οι παίκτες του Άρη πανηγυρίζουν τον θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού EUROKINISSI

Το χρονόμετρο έγραφε 41ο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά απειλεί τον Άρη. Μέχρι εκείνο το σημείο οι Θεσσαλονικείς μετρούν τρεις καθαρές ευκαιρίες και ένα γκολ. Τρία λεπτά αργότερα και ένα πριν από την ανάπαυλα, έρχεται και το 2-0 ως η δικαιοσύνη για την εικόνα των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο. Ο Γιώργος Δώνης για πρώτη φορά εφέτος σε επίσημο παιχνίδι και μετά την ισοπαλία με τη Λαμία και τη βαριά ήττα από τον ΟΦΗ, πηγαίνει σε περσινή τακτική με τρεις στην άμυνα, τον Φάνη Μαυρομάτη βασικό και τον Ζαχίντ σε ρόλο Κουρμπέλη, δίπλα στον Χρήστο Δώνη.

SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
Πανηγυρικό στιγμιότυπο των παικτών του Άρη από το θριαμβευτικό 4-0 επί του Παναθηναϊκού στο 'Κλεάνθης Βικελίδης', για την 3η αγωνιστική της Super League 2019-2020. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)

Ένας Φετφατζίδης μόνος του

Ο Άρης δεν χρειαζόταν αλχημείες στην ενδεκάδα. Του αρκούσε ο εξαιρετικός εφέτος Γιάννης Φετφατζίδης, αλλά δεν του έφτανε ο Ιντέγε που ήταν ο πρωταγωνιστής της μεγάλης χαμένης ευκαιρίας στο πρώτο ημίχρονο, συνεχίζοντας το αρνητικό του σερί την τρέχουσα σεζόν. Αλλά είπαμε, έφτανε ο Φετφατζίδης για να μπει ο Άρης από νωρίς στη θέση του οδηγού.

Στο 20' ο Ζαχίντ είχε πληθώρα επιλογών στο που θα δώσει την μπάλα, έκανε το τραγικό λάθος που ουσιαστικά έδωσε επίθεση στους γηπεδούχους και ο 'Φέτφα' έκανε ό,τι σπανίως έχει κάνει στην καριέρα του έως τώρα: σκόραρε με το κεφάλι για το 1-0. Το γκολ ήταν η πιστοποίηση της διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων στο τερέν του 'Κλεάνθης Βικελίδης', με τον Παναθηναϊκό να μένει στη χαμένη ευκαιρία του 41' και τους 'κίτρινους' να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με δύο γκολ διαφορά.

Δημιουργός ο Φετφατζίδης με εξαιρετική κάθετη πάσα και εκτελεστής ο κεντρικός αμυντικός (!) του Άρη, Βέλεθ, ο οποίος διέσχισε ανενόχλητος το γήπεδο και με ωραίο πλασέ πέτυχε ό,τι δεν κατάφερε ο Ιντέγε, διαμορφώνοντας το 2-0.

'Πράσινη' αποσύνθεση

Η αποσύνθεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο β' μέρος παρά την αλλαγή του Γιώργου Δώνη με την είσοδο του Κολοβού στη θέση του Μαυρομάτη και επιστροφή σε σύστημα 4-4-2. Ο Άρης έβρισκε χώρους να αναπτυχθεί, έβγαζε αυτοματισμούς στο χορτάρι και κατάφερε μέσα σε δέκα λεπτά να δώσει διαστάσεις θριάμβου στο αποτέλεσμα, αποτελειώνοντας τον αντίπαλο.

Στο 54' ήταν η σειρά του Ντιγκινί να βρει δίχτυα και στο 64' ήρθε η λύτρωση από τον Ιντέγε, ο οποίος 'έσπασε' την γκίνια και σκόραρε και αυτός για το 4-0 (ούτε τον VAR τον... σταμάτησε, μετά από έλεγχο για πιθανό φάουλ στην αρχή της φάσης).

Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το φινάλε, ο Άρης έχασε ιστορική ευκαιρία για έναν μεγάλο θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού, αλλά έτσι κι αλλιώς το 4-0 είναι η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του Άρη σε 56 ματς με τον Παναθηναϊκό σε επίπεδο Α' Εθνικής.

Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, συνεχίζει να... σέρνει το 'κουφάρι' του βυθισμένος στα προβλήματά του, μία εβδομάδα πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ που αποκτά ιδιαίτερη σημασία από πολλές απόψεις. Η παράσταση του Γιάννη Φετφατζίδη στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' δεν έχει αντίκτυπο μόνο σε αυτή τη βραδιά, αλλά μπορεί να σημάνει την αρχή κι άλλων δεινών για τους 'πράσινους'...

Ο Άρης έπαθε κι έμαθε στην αρχή του καλοκαιριού, αλλά και στην αρχή του πρωταθλήματος και έδειξε για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη διάρκεια, σχεδόν όλο το 90λεπτο, τις πραγματικές του δυνατότητες ευελπιστώντας σε ανάλογη συνέχεια.

Στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο, ο Λευτέρης Ελευθερίου επιστρέφει και αποκαλύπτει τους βαθμούς που θα συγκεντρώσει ο Ολυμπιακός στον όμιλο του Champions League και ο Κώστας Μπράτσος γελάει με την εθνική Αγγλίας στη συζήτηση για τον Χάρι Κέιν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK