Άρης-Παναθηναϊκός: Μόνο του Καμπετσή η ιστορία είχε happy end

Το 1-0 του Παναθηναϊκού στην έδρα του Άρη είχε ένα στόρι που ολοκληρώθηκε: το πρώτο γκολ του Καμπετσή ύστερα από 13 και πλέον μήνες. Αλλά και δύο που δεν τέλειωσαν: το σόλο του Εμμανουηλίδη και τη χαμένη ευκαιρία του Βέλεθ απέναντι στην πρώην ομάδα του. Πιο απειλητικοί, αλλά άστοχοι οι γηπεδούχοι που υποχώρησαν βαθμολογικά.

Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν για το 1-0 του Αργύρη Καμπετσή στο παιχνίδι με τον Άρη
Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν για το 1-0 του Αργύρη Καμπετσή στο παιχνίδι με τον Άρη EUROKINISSI SPORTS

Καμπετσής - Εμμανουηλίδης: Οι δύο πρωταγωνιστές της προηγούμενης αναμέτρησης, αυτής με την ΑΕΛ. Ο πρώτος για την επανεμφάνιση στην ενδεκάδα και την πάσα στο γκολ του συμπαίκτη του, ο δεύτερος τόσο για το γκολ όσο και για τα συγκινητικά λόγια που είπε για τη μητέρα του και έγιναν το πιο συναισθηματικό viral του ελληνικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια. Αμφότεροι βρέθηκαν ξανά στο σχήμα, στο 'Κλεάνθης Βικελίδης', αυτή τη φορά ως βασικοί, σ' ένα διαφορετικών απαιτήσεων παιχνίδι. Και ο πρώτος ήταν αυτός που, μετά το 'βόλεϊ' στην άμυνα του Άρη, σε κενό τέρμα έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 στο 9ο λεπτό.

Σαν ψέμα μοιάζει, καθώς είτε έτσι (χαμένες ευκαιρίες) είτε αλλιώς (ακυρωθέντα γκολ στο όριο) ο 21χρονος επιθετικός δεν βρει στόχο σε παιχνίδι πρωταθλήματος από την Πρωταπριλιά του 2018 και γενικότερα από τις 5/12 του 2019, σε ματς κυπέλλου με την Παναχαϊκή!

Απέναντι από τον Παναθηναϊκό βρέθηκε ο Άρης των δύο συνεχόμενων αγώνων χωρίς να σκοράρει. Το 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους 'παγωμένους' Ζωσιμάδες και το 0-1 από την ΑΕΚ στο μεσοβδόμαδο, εξ αναβολής ντέρμπι. Κουβέντα για πρωτάθλημα προφανώς δεν γίνεται πλέον στους 'κίτρινους', αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η δεύτερη θέση δεν είναι στόχος. Και το εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ήταν η ευκαιρία που αναζητούσε η ομάδα του Άκη Μάντζιου για να αποδείξει ότι τα δύο προηγούμενα παιχνίδια ήταν απλώς μία κακή παρένθεση και τίποτε άλλο.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ο Άρης περισσότερο εγκλωβίστηκε από τον δικό του τρόπο παιχνιδιού παρά από το γρήγορο γκολ των φιλοξενούμενων. Και με τα ατού του να προσπαθούν να απειλήσουν μόνο με σουτ, η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα χωρίς να απειληθεί σοβαρά. Κι ας γλίτωσε από το δεξί δοκάρι στο τελείωμα του Μαντσίνι.

Αυτό διαφοροποιήθηκε όταν ο Άρης του β' μέρους ημιχρόνου, σε συνδυασμό με τις αλλαγές, έβγαλε ένταση στο παιχνίδι του και δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ. Κυρίως με τον Δημήτρη Μάνο, ο οποίος συνεχίζει να αντιμετωπίζει τον ίδιο του τον εαυτό 'κουβαλώντας' τις προσωπικές του παθογένειες από τον ΟΦΗ. Αν και άρχισε με ορμή, πλέον φαίνεται ότι δεν έχει το εύκολο γκολ και πρέπει να ξεπεράσει τον... Μάνο για να σκοράρει. Δύο φορές νικήθηκε από τον Σωκράτη Διούδη για το 1-1 που θα άλλαζε τον ρου της αναμέτρησης.

Η συνέχεια του αγώνα είχε δύο 'κρυμμένες' ιστορίες που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν αν είχαν ευτυχή, για τον Παναθηναϊκό, κατάληξη. Το τρομερό σλάλομ του Εμμανουηλίδη που πέρασε τέσσερις παίκτες του Άρη και έφτασε μία ανάσα από το 0-2 και η μεγάλη ευκαιρία του Βέλεθ για να κάνει αυτός το 0-2 'σκοτώνοντας' την προηγούμενη ομάδα του. Καμία από αυτές δεν άλλαξε το σκορ στον φωτεινό πίνακα και ο Άρης διατηρούσε τις ελπίδες του στο ματς για να σώσει τουλάχιστον την παρτίδα με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ανασταλτικά ο Παναθηναϊκός είχε δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στους γηπεδούχους με αποτέλεσμα οι απειλές να έρχονται είτε από στημένα είτε από προσωπικές ενέργειες. Δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι ο Παναθηναϊκός έπαιξε... σαν Άρης κόντρα στον Άρη για να μπορέσει να πάρει το διπλό που όχι μόνο θα του έδινε ώθηση στην ψυχολογία, αλλά θα τον παγίωνε στις θέσεις για τα πλέι οφ.

Τη νίκη πήρε η ομάδα που τη χρειαζόταν περισσότερο -στον Άρη η ήττα κάνει λιγότερη ζημιά από αυτή που θα έκανε στους 'πράσινους'- ενώ οι Εμμανουηλίδης-Καμπετσής είναι για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική τα πρόσωπα αναφοράς για τον Παναθηναϊκό. Ποιος Ζαγαρίτης;


News 24/7

24MEDIA NETWORK