Άρης-ΠΑΟΚ: Το τρίποντο ήρθε από το Νότιγχαμ στις 5 Οκτώβρη

Εκτός από θέαμα, το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είχε όλα τα στοιχεία της φήμης που το συνοδεύει. Με νικητή τον Άρη χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα, για ένα τρίποντο που είχε δρομολογηθεί από το Νότιγχαμ την τελευταία μέρα των μεταγραφών.

Σούντγκρεν, Μπερτόγλιο και Ματίγια πανηγυρίζουν με τον Γκάμα το γκολ που πέτυχε ο Πορτογάλος με πέναλτι, στο 1-0 του Άρη επί του ΠΑΟΚ στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' για την 12η αγ. της Super League Interwetten | 13/12/2020
Σούντγκρεν, Μπερτόγλιο και Ματίγια πανηγυρίζουν με τον Γκάμα το γκολ που πέτυχε ο Πορτογάλος με πέναλτι, στο 1-0 του Άρη επί του ΠΑΟΚ στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' για την 12η αγ. της Super League Interwetten | 13/12/2020 EUROKINISSI SPORTS

Ο Άρης με τον ΠΑΟΚ συγκρούστηκαν στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' για την 12η αγωνιστική της Super League Interwetten και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είχε σχεδόν τα πάντα. Το θέαμα μπορεί να μην βρήκε πεδίο δράσης, αλλά γκολ, πάθος, ένταση, νεύρα, κάρτες, σασπένς, VAR, δοκάρια και κινήσεις τακτικής από τον πάγκο ήταν εκεί, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκάμα, η μπίλια έκατσε στο κίτρινο των γηπεδούχων. Και για να φτάσει εκεί, είχε ξεκινήσει την πορεία της από το Νότιγχαμ της Αγγλίας και τα κόκκινα της Φόρεστ στις 5 Οκτώβρη.

Ο Γιοάν Μπεναλουάν ήταν η κίνηση ενίσχυσης του Άρη στις θέσεις του στόπερ, στην τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου. O Τυνήσιος διεθνής στόπερ, με γαλλικό διαβατήριο, είχε ένα πλούσιο βιογραφικό με ομάδες όπως οι Σεντ Ετιέν, Τσεζένα, Πάρμα, Αταλάντα και Φιορεντίνα, ενώ αποτελούσε μέλος της πρωταθληματικής Λέστερ. Τον Ιανουάριο του 2019 πήρε μεταγραφή για τη Νότιγχαμ, όπου πραγματοποίησε 16 συμμετοχές με 1 γκολ πριν κριθεί περιττός για τα πλάνα της αγγλικής ομάδας την φετινή σεζόν.

Έτσι στις 5 Οκτώβρη προέκυψε η απόκτηση του από τον Άρη και το βράδυ της Κυριακής έγραψε την 5η συμμετοχή του με τα 'κίτρινα'. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός χρειάστηκε λίγες εβδομάδες προσαρμογής και αγωνίστηκε το πρώτο του 90λεπτο την 1η Νοεμβρίου απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Ακολούθησαν τα ματς με Παναιτωλικό και Ολυμπιακό, ήταν εκτός αποστολής με την ΑΕΛ και επέστρεψε για 48 λεπτά στο 2-2 με τον Ατρόμητο στις 05/12.

Απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο Μπεναλουάν αποτέλεσε τον πύργο της νίκης των γηπεδούχων. Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση με δοκάρι του Γκάμα στο 2', οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με ευκαιρία του Τζόλη λίγο μετά. Το ντέρμπι είχε ξεκινήσει με καλές προϋποθέσεις, είχε ρυθμό και γρήγορη μεταφορά της μπάλας, ωστόσο τα λάθη στην τελική επιλογή στερούσαν στους δύο αντιπάλους κάτι καλύτερο από την αγωνία μιας καλής ευκαιρίας για απειλή. Η ανατροπή του Μπερτόγλιο από τον Πασχαλάκη επέτρεψε στον Γκάμα να βρει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης και για τα υπόλοιπα ευθύνεται εν πολλοίς ο Τυνήσιος στόπερ των 'κιτρίνων'.

Ο ΠΑΟΚ είχε ενέργεια αλλά ήταν σχετικά προβλέψιμος. Ό,τι προσπαθούσαν να φτιάξουν από δεξιά οι Ουαγκέ - Ζίβκοβιτς και αριστερά οι Γιαννούλης - Τζόλης, με τελικό αποδεκτή τον Σβιντέρσκι. Όσες φορές η μπάλα έφτανε στην καρδιά της περιοχής του Άρη, πότε ο Δεληζήσης μα κυρίως ο Μπεναλουάν, 'καθάριζαν' τις φάσεις. Ο Τυνήσιος δεν νικήθηκε ποτέ σε χόρτο ή αέρα, ενώ ακόμη και όταν οι αντίπαλοι του βρήκαν χώρο να εκτελέσουν, το έκαναν χωρίς αποτέλεσμα υπό την ασφυκτική πίεση του 33χρονου στόπερ.

Ο Άρης ταλαιπωρούσε την άμυνα του ΠΑΟΚ με τους αεικίνητους Γκάμα - Μπερτόγλιο, αλλά στερούνταν καθαρού μυαλού στις τελικές αποφάσεις με συνέπεια να μην καταφέρει να βρει ένα δεύτερο τέρμα που θα του έδινε ασφάλεια. Έτσι χρειάστηκε η συνδρομή του VAR στο πέναλτι που υπέδειξε υπέρ του ΠΑΟΚ ο Νίχαους, για να 'αθωώσει' -σωστά- τον Σούντγκρεν για την υποτιθέμενη ανατροπή του Τζόλη. Τέτοια δεν υπήρξε, επομένως η μπάλα δεν στήθηκε ποτέ στα 11 βήματα.

Ο Γκαρσία πάλεψε το ματς από τον πάγκο, με αλλαγές προσώπων και διάταξης, όμως ο Μάντζιος ακολουθούσε σωστά στη σκακιέρα και έβαζε εμπόδια στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ να ισοφαρίσει. Τέτοια, που αποδείχθηκαν αξεπέραστα για τον 'Δικέφαλο' και τον υποχρέωσαν στην πρώτη του φετινή ήττα μετά από 11 παιχνίδια στη διοργάνωση. Ο Άρης πέρασε 2ος στη βαθμολογία, ο ΠΑΟΚ έμεινε 3ος. Ολυμπιακός και ΑΕΚ δίνουν το εξ αναβολής ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ και η μάχη του τίτλου συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν...


News 24/7

24MEDIA NETWORK