Άρης-ΠΑΟΚ: Βρήκε φάρμακο κόντρα στον τραυματία

Το ματς με τον Άρη δεν είχε αυτοσκοπό. Αυτοσκοπό είχε το ντέρμπι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό την περασμένη Τετάρτη. Ο Αμπέλ Φερέιρα επέλεξε εκ νέου 4-3-3 για την αναμέτρηση στο 'Κλεάνθης Βικελίδης', δείχνοντας εξ αρχής αυτό που έχει στο μυαλό του: τη νίκη.

Ο Σβιντέρσκι πανηγυρίζει το γκολ του στο 'Κλεάνθης Βικελίδης', στη νίκη του ΠΑΟΚ με σκορ 2-0 επί του Άρη, για την 4η αγωνιστική των playoffs της Super League 2019-2020. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI)
Ο Σβιντέρσκι πανηγυρίζει το γκολ του στο 'Κλεάνθης Βικελίδης', στη νίκη του ΠΑΟΚ με σκορ 2-0 επί του Άρη, για την 4η αγωνιστική των playoffs της Super League 2019-2020. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI

Το ματς δεν είχε συνδυασμό αποτελεσμάτων όπως η ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αναγκασμένος να μπει επιθετικά στην έδρα του Άρη. Με Μπίσεσβαρ, Στοχ (από την αρχή), Τζόλη και Σβιντέρσκι, ο Δικέφαλος λειτούργησε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε μία ομάδα που δεν είχε καμία σχέση τόσο με τα πρόσφατα ματς κόντρα στην ΑΕΚ (ειδικά αυτό της Super League 1) όσο και με το αντίστοιχο ντέρμπι της κανονικής περιόδου και το εμφατικό 4-2. Βέβαια και τότε ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που έδειχνε πιο απειλητικός, με τον Άρη να είναι πιο εύστοχος και ουσιαστικός. Την Κυριακή, ο Δικέφαλος τα είχε όλα: και ουσία και γκολ.

Βαρέλα και Σβιντέρσκι στο πρώτο μέρος 'σκότωσαν' τους 'κίτρινους' (με τον δεύτερο να χάνει και πέναλτι πριν το 0-2) χτίζοντας γερές βάσεις νίκης. Ήταν η πιο πειστική εμφάνιση του ΠΑΟΚ σε ντέρμπι. Και συνάμα η πιο αποτελεσματική, σε σύγκριση με τον αγώνα του ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Τώρα το καλό πρώτο μέρος έφερε ξεκάθαρο προβάδισμα και έβαλε την πρόκληση στην πλευρά του Άρη. Η ομάδα του Ένινγκ εξ αρχής είχε να 'απαντήσει' στην πρόκληση του να παίξει χωρίς τον καλύτερο της παίκτη: τον Γιάννη Φετφατζίδη. Ό,τι καλό προσπαθούσε να φτιάξει ο Άρης από τα πόδια των Μαντσίνι και Γκάμα, έμενε ημιτελές και ο ΠΑΟΚ κρατούσε με άνεση το υπέρ του αποτέλεσμα.

Η ομάδα του Φερέιρα είχε το μομέντουμ όχι μόνο για να 'κλειδώσει' τη νίκη, αλλά και για να δώσει διαστάσεις θριάμβου. Αλλά αυτό, τη δεδομένη χρονική στιγμή, έχει μικρότερη σημασία. Για τον οργανισμό του ΠΑΟΚ αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και η νίκη που χρειαζόταν ο σύλλογος για να ορθοποδήσει και να περιορίσει την όποια γκρίνια και εσωστρέφεια.

Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις -και τις προσδοκίες- για μία δεύτερη νίκη στο επόμενο ραντεβού με τον Άρη, αυτήν τη φορά στο γήπεδο της Τούμπας. Οι 'μελανόλευκοι' έχουν υπέρ τους την ψυχολογία, αλλά και το know-how, πλέον, απέναντι στον τραυματισμένο ψυχολογικά Άρη.

Όσον αφορά στην ομάδα του Ένινγκ, όλα φαίνεται ότι χάθηκαν σε δύο βράδια. Το ένα, με τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ και το άλλο με την πώληση του Φετφατζίδη. Τουλάχιστον στη δεύτερη περίπτωση το κέρδος είναι αυτό που κρατάνε και που θα κλείσει πολλές τρύπες. Για το αγωνιστικό κομμάτι, ο Γερμανός προπονητής έχει τη δύσκολη αποστολή μπροστά του να κλείσει την κακή παρένθεση στο ντέρμπι της Τούμπας. Η πρόκληση να μη χάσει για δεύτερη φορά σε αυτό το γήπεδο, είναι μεγάλη. Μεγάλη, όμως, είναι και η προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK