Άρης-Σαραγόσα 1-0

Ο Άρης πέτυχε το σκοπό του. Κράτησε στο μηδέν την πολύ επικίνδυνη Σαραγόσα και νικώντας με 1-0 στο "Κλεάνθης Βικελίδης" αύξησε τις πιθανότητες πρόκρισής του στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA.

Άρης-Σαραγόσα 1-0

Ο Άρης πέτυχε το σκοπό του. Κράτησε στο μηδέν την πολύ επικίνδυνη Σαραγόσα και νικώντας με 1-0 στο "Κλεάνθης Βικελίδης" αύξησε τις πιθανότητες πρόκρισής του στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA. Οι "κίτρινοι" του Ντούσαν Μπάγεβιτς πια δεν ήταν εντυπωσιακοί, ήταν όμως υπέρ το δέον αποτελεσματικοί και θα ταξιδέψουν με άλλη ψυχολογία στην Αραγονία για τη ρεβάνς. Κατάλαβαν πως μπορούν να τα καταφέρουν. Ενημερωθείτε για τα στοιχεία του αγώνα από το πρωτοποριακό live του contra.gr

Δεν ξέρουμε αν ο Άρης του πρώτου δεκάλεπτου ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς του Ντούσαν Μπάγεβιτς ή... απομεινάρι των όσων είχε διδάξει στην ομάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο Χουάν Κάρλος Ολίβα. Δεν αποκλείεται να ήταν μία επιτυχημένημίξη. Αυτό, ωστόσο, που είδαμε εμείς ήταν μια ομάδα που κυριάρχησεστο χορτάρι και με σαν τηβροχή που έπεφτε από το πρώτο λεπτό... έπνιξε τη μεγάλη αντίπαλό της.

Ο Βαγιέχο στο 4' γλίτωσε τη Σαραγόσα (ο Αγιάλα γύρισε άτσαλα προς το τέρμα), αλλά στο 7ο λεπτόνικήθηκε κατά κράτος από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Ο κεντρικός αμυντικός του Άρη κυριάρχησε στον αέρα και με κεφαλιά από φάουλ του Τόνι Κάλβο άνοιξε το σκορ. Νωρίς-νωρίς οι Θεσσαλονικείς είχαν αποκτήσει το πλεονέκτημα και έκτοτε κοίταξαν περισσότερο πως θα αναχαιτίσουν τις αντίπαλες προσπάθειες.

Ο Μπάγεβιτςγνώριζε πως οι παίκτες του δύσκολα θα αντέξουν στον ρυθμό των φιλοξενούμενων,που δραστηριοποιούνταν κανονικά όλο το προηγούμενο διάστημα, και προτίμησε να κρατήσει πίσω την ομάδα του: να δώσει χώρο κι αν δοθεί η ευκαιρία να χτυπήσει (αλλά ο Κόκε δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία στο 15').


Κίνηση σοφή, μια και η Σαραγόσα δεν βρήκε τους πολλούς ελεύθερους χώρους να κινηθεί, να δημιουργήσει και να δράσει. Πλησίασε αρκετές φορές την περιοχή της ελληνικής ομάδας, αλλά πέρα από δύο περιπτώσεις (35', 45') δεν ήταν όσο επικίνδυνη αναμενόταν. Χρειάστηκε βέβαια και η συνεισφορά του Κώστα Χαλκιά σε μακρινά κυρίως σουτ, όπως αυτό του Ματουζάλεμ στο 34', ωστόσο δεν είναι τυχαίο πως τούτη την περίοδο είναι ο βασικός τερματοφύλακας της εθνικής.

Συνηθίζεται πάντως όταν μια ομάδα έχει συνεχώς την κατοχή και πιέζει να φτάνει στο γκολ. Ο Άρης, όμως,αυτό δεν το επέτρεψε. Ο Μπάγεβιτς φρόντισε με τις αλλάγεςτους (Σιστόν, Χαβίτο)να ανανεώσει το "οξυγόνο" της ενδεκάδας και να κερδίσει χρόνο με κατοχή της μπάλας. Όταν μάλιστα το ματς έφτανε προς το τέλος χρησιμοποίησε και τρίτο αμυντικό, τον Κουλουχέρη, ενώ οι χαφ λειτούργησαν περισσότερο ανασταλτικά. Έτσι οι επιλογές της Σαραγόσα περιορίστηκαν ακόμη περισσότερο.

Παρά την είσοδο στο ματς του ΝτιέγοΜιλίτο στην επίθεση, οι σέντρες από τις πτέρυγες, οι κεφαλιέςκαι τα σουτ από απόσταση δεν στέρησαν από τους "κίτρινους" μια σπουδαία νίκη.Η οποίαομολογουμένωςθα μπορούσε να είναι πιο ευρεία.Αρκεί στις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν στο δεύτερο μισό του αγώνα οιΊβιτς και Χαβίτο είχαν ολοκληρώσει τις προσπάθειες των συμπαικτών τους.









News 24/7

24MEDIA NETWORK