Αρης: Ζήτημα τιμής

Συνεχίστηκαν την Τρίτη οι κινητοποιήσεις των φίλων του Αρη στη Θεσσαλονίκη. Περισσότεροι από 1200 φίλοι του ιστορικού συλλόγου συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου και κατευθύνθηκαν στο Βασιλικό Θέατρο όπου είχε προγραμματιστεί ομιλία του Υπουργού Πολιτισμού κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον οποία μάλιστα είχαν και συνάντηση.Οι φίλοι των «κίτρινων» με πανό και συνθήματα καταφέρθηκαν κατά της Πολιτείας, του Yπουργού, του κ. Λιάνη αλλά και του… Κοντομηνά.

Αρης: Ζήτημα τιμής
Συνεχίστηκαν την Τρίτη οι κινητοποιήσεις των φίλων του Αρη στη Θεσσαλονίκη. Περισσότεροι από 1200 φίλοι του ιστορικού συλλόγου συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου και κατευθύνθηκαν στο Βασιλικό Θέατρο όπου είχε προγραμματιστεί ομιλία του Υπουργού Πολιτισμού κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Οι φίλοι των «κίτρινων» με πανό και συνθήματα καταφέρθηκαν κατά της Πολιτείας, του Yπουργού, του κ. Λιάνη αλλά και του… Κοντομηνά.

«Δε σεβόμαστε κανέναν που δε σέβεται τον Αρη», ήταν το κεντρικό σύνθημα των οπαδών της ομάδας, που μάλιστα αναγραφόταν σε ένα μεγάλο πανό, που το περιέφεραν στην σημερινή τους εκδήλωση διαμαρτυρίας. Τα συνθήματα που ακούγονταν ήταν κατά των κ. Βενιζέλου, Λιάνη και του Δημήτρη Κοντομηνά. Οι οπαδοί του Αρη απέκλεισαν για αρκετή ώρα τις τέσσερις λωρίδες της παραλιακής οδού (στο ύψος του Λευκού Πύργου) και λίγο αργότερα έδωσαν στην κυκλοφορία τις δύο.

Η πορεία των φίλων του Αρη έφτασε στο Βασιλικό Θέατρο και εκεί τελικά επταμελής αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Υπουργό για περίπου ένα 20λεπτο και του εξέθεσε για μια ακόμα φορά τα προβλήματα του συλλόγου. Μετά το πέρας της συνομιλίας των δυο πλευρών ο Υπουργός, που είχε εκνευριστεί νωρίτερα λόγω των αποδοκιμασιών, έκανε κάποιες δηλώσεις για την κατάσταση που επικρατεί στον Αρη, οι οποίες όμως δυστυχώς δεν διέφεραν καθόλου από αυτές που έχει πολλές φορές κάνει στο παρελθόν, δηλαδή με πολλά… αν.

«Υπάρχει παραπληροφόρηση στις τάξεις του κόσμου. Το μόνο που βοηθάει είναι το κράτος. Η διοικούσα επιτροπή αγωνίζεται πραγματικά για την κατάσταση στον ποδοσφαιρικό Aρη. Εχει εξασφαλιστεί η ασφαλιστική και η φορολογική ενημερότητα. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα και με την ΦΙΦΑ, αν λυθεί αυτό το θέμα, τότε δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα για τον Aρη. Είμαι αισιόδοξος. Αν στηριχθεί η προσπάθεια της διοικούσας επιτροπής, τότε θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Οι μέτοχοι δεν μπορούν να επανέρθουν βάση του νέου νόμου, το ξέρουν και οι ίδιοι. Δεν τίθεται θέμα. Πρέπει να υπάρχει καλή πληροφόρηση και καλή συνεργασία. Οι παλιοί παράγοντες, δεν μπορούν να βοηθήσουν, γιατί δεν θέλουν».


Εν τω μεταξύ τα προβλήματα πνίγουν το σύλλογο, μιας και μέσα στο Φεβρουάριο ο Αρης καλείται να θεραπεύσει με επιτυχία πολλές πληγές που είναι εδώ και καιρό ανοικτές. Αναλυτικά μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου θα πρέπει να βρεθεί λύση στο θέμα των οφειλών, την εξόφληση των οποίων καλείται να αποδείξει ο Αρης στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Για τις 25 του μήνα έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός των εγκαταστάσεων του Ν. Ρυσίου, και για την ώρα τουλάχιστον τίποτα από όσα βλέπουμε δεν μπορεί να μας προσδώσει την αισιοδοξία πως ο σύλλογος θα μπορέσει να κρατήσει το περιουσιακό του στοιχείο.

Επειδή όμως υπάρχει και μια ομάδα πρέπει να πούμε πως η μεγαλύτερη οφειλή έρχεται από την πλευρά της ΦΙΦΑ, μιας και η Ομοσπονδία αποφασίσει να επιβάλλει στον Αρη κυρώσεις, όπως απαγόρευση διεθνών μετεγγραφών. Αν συμβεί κάτι τέτοιο αυτόματα ακυρώνονται οι μετεγγραφές των Μαρικά, Μολάλα και Μαγκαλέφα.

Εκτός αυτόύ ο Αρης κλήθηκε και επίσημα από τον Αθλητικό Δικαστή για τις οφειλές προς τον Αγγελο Χαριστέα, μιας και τους τελευταίους τρεις μήνες ο επιθετικός της Βέρντερ Βρέμης δεν έχει πάρει ούτε ένα Ευρώ από αυτά που είχε λαμβάνειν βάση του διακανονισμού που είχε κάνει στο πρόσφατο παρελθόν με την ΠΑΕ. Αυτό σημαίνει πως ο Αρης απειλείται με αφαίρεση βαθμών…

Πάντως οι φίλαθλοι του Αρη θα συνεχίσουν την εξαιρετική προσπάθεια που κάνουν προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και τηn Πολιτεία προκειμένου να σκύψει πάνω στο πρόβλημα του Αρη, όπως τόσες άλλωστε φορές έχει κάνει στο παρελθόν για άλλους συλλόγους. Η επόμενη συγκέντρωση θα γίνει την Κυριακή στο Ιβανόφειο, όταν και έχει προγραμματίσει ομιλία ο κ. Τσοχατζόπουλος.

*** Σχετικά με το θέμα του γηπέδου του Αρη για τα εντός έδρας παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου να πούμε πως αυτό θα είναι κατά 99,9% το γήπεδο του Κιλκισιακού. Μάλιστα ο Αρης εκμεταλλευόμενος την διακοπή του πρωταθλήματος το Σάββατο θα δώσει εκεί φιλικό με την τοπική ομάδα, προκειμένου να διαπιστώσουν οι άνθρωποι τους συλλόγου την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου.














News 24/7

24MEDIA NETWORK