Αρνεσεν: "Η πρόκληση του ΠΑΟΚ"

Ο 59χρονος Δανός μίλησε στην ιστοσελίδα "ekstrabladet.dk" για τους λόγους που τον ώθησαν στην επιλογή του Τούντορ, αλλά και για το πρότζεκτ του Δικεφάλου. "Χρειαζόμαστε μόνο έναν επιθετικό", τόνισε. Τι είπε για τα παιχνίδια με την Μπρόντμπι.

Αρνεσεν: "Η πρόκληση του ΠΑΟΚ"

Αποκαλυπτική συνέντευξη που "ακουμπά" και τον ΠΑΟΚ παραχώρησε ο Φρανκ Αρνεσεν στην ιστοσελίδα "ekstrabladet.dk". Ο Δανός μίλησε για το νέο κεφάλαιο που άνοιξε στην καριέρα του με την "μετακόμισή" του στην Τούμπα και για την φιλοσοφία πάνω στην οποία θα "χτίσει" μαζί με τον Τούντορ τον Δικέφαλο.

"Ο ΠΑΟΚ με ήθελε και πριν από δύο χρόνια. Αλλά εκείνη την εποχή μόλις είχα φύγει από το Αμβούργο και δεν ήμουν έτοιμος για μια νέα δουλειά. Τώρα με κάλεσαν και πάλι και η αλήθεια είναι ότι στην αρχή ήμουν λίγο επιφυλακτικός", είπε αρχικά και πρόσθεσε:

"Αλλά όταν έμαθα ότι ο σύλλογος είναι ελεύθερος από χρέη και πληρώνει τα πάντα στην ώρα του είπα ναι σε αυτή την πρόκληση. Γνώριζα για την ελληνική κρίση, αλλά, τελικά, δεν ήταν τόσο άσχημα τα πράγματα όταν υπέγραψα".

Τόνισε ότι: "Το πιο σημαντικό πράγμα για μένα είναι η φιλοδοξία. Ο σύλλογος δεν έχει κερδίσει το πρωτάθλημα τα τελευταία 30 χρόνια. Θέλουμε να κερδίσουμε τίτλους. Και αυτό είναι πρόκληση, ακόμη και αν δεν έχουμε τα μεγαλύτερα συμβόλαια. Αλλά εδώ τα χρήματα έρχονται πάντα στην ώρα τους".

Για τις φετινές μεταγραφές ο Δανός σχολίασε: "Έχω ήδη πάρει οκτώ παίκτες. Ο Ολσεν ήταν ο πρώτος. Δεδομένου ότι αγόρασα επτά παίκτες κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα ημερών, τώρα το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένας επιθετικός. Θέλουμε να βρούμε έναν στη σωστή τιμή".

Ο Αρνεσεν, όπως εξηγείται στο κείμενο, είχε μια βασική απαίτηση όταν του προσφέρθηκε η δουλειά από τον ΠΑΟΚ. Να επιλέξει τον νέο προπονητή: "Είχα φτιάξει ένα προφίλ και θα επέλεγα από 4-5 υποψηφίους. Πήγα σε ένα νεότερο προπονητή που έχει φιλοδοξίες. Αλλά, επίσης, σε ένα πρόσωπο που η νοοτροπία του ταιριάζει με την ελληνική.

Όταν χάνεις ένα παιχνίδι εδώ υπάρχουν αντιδράσεις. Επομένως, είναι σημαντικό ο προπονητής να μπορεί να τις αντιμετωπίσει. Νομίζω ότι ο Ιγκόρ Τουντόρ είναι ιδανικός τεχνικός για εμάς, γιατί είναι από τα Βαλκάνια".

Λίγες μέρες πριν συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ ο Αρνεσεν εμφανίστηκε με ερυθρόλευκο καρό πουκάμισο... Οπως επισημαίνει χαμογελώντας ο αθλητικός διευθυντής του Δικεφάλου: "Ηταν δανεικό".

Για τις συνεχείς αλλαγές προπονητών στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια υπογράμμισε: "Έχουν αλλάξει πολλοί. Αλλά πιστεύω ότι ο ιδιοκτήτης έχει μάθει τα τελευταία τρία χρόνια. Έχω τριετές συμβόλαιο. Πιστεύω ότι έχουμε καταφέρει να αντιστρέψουμε το κλίμα. Υπάρχει, πλέον, ξανά θετική ατμόσφαιρα στην ομάδα".

Οσον αφορά τα παιχνίδια με την Μπρόντμπι ο Αρνεσεν είπε: "Και βέβαια θα είναι κέρδος αν ο Αγκερ αγωνιστεί με την Μπρόντμπι. Στα χαρτιά είμαστε πιθανώς φαβορί, λόγω του ότι είμαστε στο γκρουπ των ισχυρών, αλλά θα έλεγα ότι οι πιθανότητες είναι 50-50. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να υποτιμήσουμε κανέναν". Ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ εξέφρασε την εκτίμησή του και στον Φιλανδό επιθετικό της Μπρόντμπι, Τέμου Πούκι.

Σημείωσε πως: "Η ομάδα μας κόντρα στην Μπρόντμπι θα είναι σχεδόν η ίδια με την προηγούμενη χρονιά, μείον τους δύο-τρεις καλύτερούς μας παίκτες. Οι περισσότεροι από τους νέους ποδοσφαιριστές δεν μπορούν ακόμα να είναι μαζί μας. Είναι δύσκολο να πούμε που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή".

Οι όμιλοι "σώζουν" την Μπρόντμπι

Στο μεταξύ, ο αθλητικός διευθυντής της Μπρόντμπι, Τρόελς Μπεχ, έδωσε με δηλώσεις του στην Δανία το στίγμα του για τα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, τονίζοντας ότι είναι τα πιο σημαντικά για τον σύλλογο από την Δανία τα τελευταία δέκα χρόνια.

"Στην καλύτερη περίπτωση αν προκριθούμε στη φάση των ομίλων θα λάβουμε σχεδόν 30 εκατομμύρια κορώνες Δανίας (σ.σ. περίπου 4 εκ. ευρώ)", είπε συγκεκριμένα και συνέχισε αναφερόμενος στις οδηγίες που δόθηκαν στους παίκτες της Μπρόντμπι κατά την παραμονή τους στην Θεσσαλονίκη:

"Τους έχουμε πει ότι δεν πρέπει να πηγαίνουν στην πισίνα. Δεν είμαστε εδώ για διακοπές, αν και προφανώς φαίνεται ελκυστική".

Εάν η Μπρόντμπι προκριθεί στην φάση των ομίλων τότε θα "σώσει" οικονομικά την επόμενη σεζόν: "Τέτοια έσοδα συνήθως έρχονται μόνο από μεγάλες πωλήσεις παικτών. Ως εκ τούτου, θα σημαίνει πολλά για το προφίλ του συλλόγου και τους παίκτες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δίνεται και εξτρά ενδιαφέρον στους ποδοσφαιριστές μας. Δείτε τι έγινε με την Έσμπιεργκ και τη ζήτηση που είχαν οι παίκτες της".

Κατέληξε λέγοντας: "Γνωρίζουμε ότι η φάση των ομίλων θα μας κοστίσει στο πρωτάθλημα. Ως εκ τούτου, είμαστε αναγκασμένοι να έχουμε προετοιμαστεί για τις τελευταίες τέσσερις ημέρες της μεταγραφικής περιόδου".

Νέο δημοσίευμα για Χριστοδουλόπουλο

Πριν από λίγο στην ιστοσελίδα tuttomercatoweb.com αναρτήθηκε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο "η περιπέτεια του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στη Βερόνα φαίνεται να έχει κλείσει. Ο Έλληνας, όπως αποδεικνύεται δεν συμπεριλαμβάνεται στα σχέδια του Αντρέα Μαντορλίνι. Για τον πρώην παίκτη της Μπολόνια παραμένει ζωντανό το ενδεχόμενο του ΠΑΟΚ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK