Άρσεναλ - Χαλ 3-2 παρ.

Η Άρσεναλ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από την Χαλ, αλλά ευτύχησε να ισοφαρίσει στο 71ο λεπτό και να στείλει τον τελικό του FA Cup στην παράταση, όπου με γκολ του Άαρον Ράμσεϊ στο 109' επικράτησε 3-2 και κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο από το 2005.

Άρσεναλ - Χαλ 3-2 παρ.

Το live του τελικού

Παρά την απουσία των Λονγκ και Γέλαβιτς, η Χαλ του 3-5-1-1 άνοιξε το σκορ στο 4ο λεπτό τον Τζέιμς Τσέστερ, η συμμετοχή του οποίου στο αρχικό σχήμα αποτέλεσε έκπληξη και διπλασίασε τα γκολ με σουτ του Κέρτις Ντέιβις, έπειτα από κεφαλιά του Άλεξ Μπρους στο δοκάρι.

Σημείο κλειδί του τελικού ήταν το τετράλεπτο 13'-17', καθώς αρχικά ο Κίεραν Γκιμπς απέκρουσε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Μπρους και εν συνεχεία ο Σάντι Καθόρλα μείωσε με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Αυτό το γκολ αποδείχθηκε καθοριστικό γιατί η Άρσεναλ πήρε τα ηνία της αναμέτρησης.

Η πίεση των "κανονιέρηδων" απέφερε καρπούς στο 71ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σάντι Καθόρλα και καραμπόλα στον αέρα, η μπάλα κατέληξε στον Λοράν Κοσιελνί, ο οποίος γύρισε ωραία το σώμα του και ισοφάρισε.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Άρσεναλ δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για να σημειώσει το νικητήριο γκολ, ωστόσο χρειάστηκε να περάσουν 19 λεπτά στην παράταση (και ένα δοκάρι του Ολιβιέ Ζιρού στο 94') για να πάρουν το προβάδισμα με τον Ράμσεϊ (αναδείχθηκε MVP του τελικού).

Ο Σόουν Αλούκο απείλησε στο 116ο και το 120ο λεπτό (στην πρώτη περίπτωση απέφυγε τον Λούκας Φαμπιάνσκι και σούταρε άουτ από πλάγια θέση), όμως, τίποτα δεν μπορούσε να κόψει το δρόμο στην ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ προς το 11ο Κύπελλο της ιστορίας της και πρώτο τίτλο από το 2005.

Άρσεναλ (4-2-3-1): Φαμπιάνσκι, Σανιά, Μέρτεσακερ, Κοσιελνί, Γκιμπς, Αρτέτα, Ράμσεϊ, Καθόρλα (106' Ροσίτσκι), Εζίλ (106' Γουίλσιρ), Ποντόλσκι (61' Σανογκό), Ζιρού.

Χαλ (3-5-1-1): Μακγκρέγκορ, Τσέστερ, Μπρους, Ντέιβις, Ελμοχαμαντί, Λίβερμορ, Χάντλστοουν, Μέιλερ, Ροζίνιορ (102' Μπόιντ), Κουίν (74' Αλούκο), Φράιατ.

Σε ρυθμούς twitter

# Η τελευταία ομάδα που έχανε με δύο γκολ και τελικά πήρε το FA Cup ήταν η Λίβερπουλ κόντρα στην Γουέστ Χαμ (2006)

# Ο Αρσέν Βενγκέρ πανηγύρισε έξαλλα την κατάκτηση του Κυπέλλου, καθώς αν έχανε είχε δηλώσει ότι θα αποσυρόταν

News 24/7

24MEDIA NETWORK