Άρσεναλ-Ολυμπιακός: Οι 'κανονιέρηδες' πανηγύρισαν μια ταπεινωτική πρόκριση

Ο Ολυμπιακός κέρδισε για τρίτη συνεχόμενη φορά στο Λονδίνο την Άρσεναλ, άγγιξε το θαύμα αλλά δεν το πέτυχε. Οι αριθμοί που συνοδεύουν αυτή τη νίκη είναι αδιανόητοι και παρά την πίκρα του αποκλεισμού χαρίζουν στους 'ερυθρόλευκους' την γλύκα της αναγνώρισης με παράσημο τον φόβο των 'κανονιέρηδων' για νέο κάζο.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί σκοράρει με το δεξί κι έπειτα από κόντρες, το γκολ με το οποίο ο Ολυμπιακός κέρδισε με 1-0 την Άρσεναλ στο Emirates, στη ρεβάνς των 16 του Europa League | 18/03/2021 (EUROKINISSI)
Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί σκοράρει με το δεξί κι έπειτα από κόντρες, το γκολ με το οποίο ο Ολυμπιακός κέρδισε με 1-0 την Άρσεναλ στο Emirates, στη ρεβάνς των 16 του Europa League | 18/03/2021 EUROKINISSI SPORTS

Στους περισσότερους φίλους του Ολυμπιακού αυτός ο αποκλεισμός θα αφήσει μια πικρή γεύση. Όμως δεν θα έπρεπε. Αντιθέτως, στη ρεβάνς του 'Emirates' οι 'ερυθρόλευκοι' δεν θα μπορούσαν να έχουν πιο γλυκό φινάλε στην φετινή τους ευρωπαϊκή περιπέτεια. Μπορεί το 0-1 δια ποδός Ελ Αραμπί να μην έφτασε για το θαύμα, αλλά μισό λεπτό... Μιλάμε για την Άρσεναλ, την οποία ο Ολυμπιακός κέρδισε για τρίτη συνεχόμενη φορά στο Λονδίνο!

Και για όσους μπορεί να το έχουν απορία: όχι, ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν έχει υπάρξει ομάδα που κέρδισε τους 'κανονιέρηδες' σε τρία συνεχόμενα ματς στο Emirates σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή διοργάνωση... Με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να μπαίνει σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ παικτών. Μονάχα ο Μαροκινός φορ και οι Λιονέλ Μέσι, Άριεν Ρόμπεν και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχουν καταφέρει στο παρελθόν να σκοράρουν σε τρεις συνεχόμενες αναμετρήσεις απέναντι στην Άρσεναλ!

Ο Ολυμπιακός πήγε στο Λονδίνο με μηδαμινές ελπίδες μετά το 1-3 του Φαλήρου. Ο αποκλεισμός είναι αποκλεισμός, αλλά ο Μαρτίνς και οι παίκτες του μπορούν να αισθάνονται αδικημένοι. Έχοντας πλέον την πλήρη εικόνα των δύο αναμετρήσεων, είναι κάποιος που μπορεί μετά βεβαιότητας να υποστηρίξει πως η κατάληξη θα ήταν ίδια εφόσον η τύχη δεν είχε γυρίσει την πλάτη στους 'ερυθρόλευκους';

Και δεν μιλάμε για ό,τι συνέβη στο χορτάρι αλλά για αυτό που προηγήθηκε. Ο τραυματισμός του Σεμέδο στέρησε από τον Ολυμπιακό τον κορυφαίο του στόπερ και αυτός του Μπα τον... αποτελείωσε στο ζέσταμα της πρώτης αναμέτρησης. Εκεί έσπασε οριστικά ο κρίκος της αλυσίδας. Ένα θαύμα έψαχνε στο Emirates o Ολυμπιακός. Το άγγιξε αλλά δεν το ολοκλήρωσε. Με τον Μαρτίνς να τολμά μια διάταξη με τρεις στόπερ και να δικαιώνεται στο έπακρο. Ρίσκαρε ο Ολυμπιακός, μπορούσε να δεχτεί γκολ, μπορούσε όμως και να πετύχει ένα δεύτερο κάνοντας το ματς ροντέο.

Πλήρωσε και την απερισκεψία του Μπα που αποβλήθηκε ανόητα στο 82', εξέλιξη που έγραψε τους τίτλους τέλους αναφορικά με την πρόκριση. Δικαιώθηκε και ο Αρτέτα που δύο φορές πριν τη ρεβάνς δήλωσε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει και αν η ομάδα του δεν προσέξει μπορεί να πάθει ζημιά. Ο Ισπανός τεχνικός παρέταξε την Άρσεναλ με ένα σφιχτό 4-5-1, δείχνοντας πως πραγματικά υπολόγιζε τον αντίπαλο της. Μετά το 0-1 μάλιστα έβγαλε άρον άρον από το ματς τους Ελνενί και Θεμπάγιος, βάζοντας τους Πάρτεϊ και Έντεγκααρντ. Λίγο αργότερα πέρασε στο χορτάρι και τον φουλ αμυντικογενή Τσέιμπερς αντί του 'μπαλάτου' Μπελερίν.

Αυτό είναι και το μεγάλο κέρδος του Ολυμπιακού. Ο σεβασμός της Άρσεναλ και του πάγκου της ακούμπησε τα όρια του φόβου γιατί πίστευε ότι το ματς μπορεί να στραβώσει! Αν φαντάζει υπερβολική μια τέτοια διαπίστωση, δεν θα έπρεπε. Ο Ολυμπιακός από τις αρχές του 2020 μέχρι σήμερα έχει κερδίσει την Άρσεναλ στο Emirates όσες φορές το έχουν πετύχει μαζί οι ομάδες του Big 6 στην Premier League!

Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Λίβερπουλ και Τότεναμ, όλες μαζί έχουν σημειώσει δύο νίκες στην έδρα των 'κανονιέρηδων' τους τελευταίους 15 μήνες. Όσες ο Ολυμπιακός μόνος του σε αυτό το διάστημα... Όσο αδιανόητο κι αν φάνταζε κάτι τέτοιο πριν από λίγα χρόνια, σήμερα είναι πραγματικότητα. Ένα παράσημο πάνω στο οποίο οφείλει να χτίσει ο Ολυμπιακός για να κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Τις βάσεις τις έχει βάλει και είναι πια απόλυτα στέρεες.


News 24/7

24MEDIA NETWORK