Άρσεναλ-Ολυμπιακός: Πού βρίσκονται σήμερα οι παίκτες του ιστορικού διπλού;

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2015, ο Ολυμπιακός νίκησε την Άρσεναλ στην έδρα της με 3-2. Πού βρίσκονται οι πρωταγωνιστές αυτής της όμορφης ποδοσφαιρικής ιστορίας;

Ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον έχει μόλις σκοράρει στο 2-3 του Ολυμπιακού κόντρα στην Άρσεναλ
Ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον έχει μόλις σκοράρει στο 2-3 του Ολυμπιακού κόντρα στην Άρσεναλ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την 1η Οκτωβρίου 2019, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα, διεκδικώντας ένα διπλό που μπορεί να τον φέρει προ ανατρεπτικά θετικών εξελίξεων στον όμιλο του Champions League, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση της 3ης θέσης που οδηγεί στο Europa League. Η αναμέτρηση αυτή σχεδόν συμπίπτει με μια ένδοξη βραδιά στο δρόμο για τα αστέρια της σεζόν 2015-2016, όταν οι Ερυθρόλευκοι του Μάρκο Σίλβα είχαν νικήσει με 3-2 την Άρσεναλ στο Λονδίνο. Η ομάδα εκείνη κατάφερε στο τέλος των ομίλων να ισοβαθμήσει με τους Λονδρέζους, κατακτώντας 9 πόντους και χάνοντας εν τέλει την πρόκριση στην επόμενη φάση των νοκ άουτ, στη διαφορά τερμάτων. Επιχειρούμε να επιστρέψουμε σε εκείνο το βράδυ και να θυμηθούμε πού βρίσκονται σήμερα τα μέλη μιας πραγματικά ένδοξης στιγμής στην ιστορία του συλλόγου του Πειραιά.

Ρομπέρτο Χιμένεθ

O Ρομπέρτο σε φάση από το Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3
O Ρομπέρτο σε φάση από το Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Εσπανιόλ, Μάλαγα (χωρίς πολλές εμφανίσεις) και νέες περιπέτειες στην Premier League για τον Ρομπέρτο, έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες της σύγχρονης ιστορίας του Ολυμπιακού, που ανήκει πλέον στο δυναμικό της Γουέστ Χαμ, πίσω από τον Λούκας Φαμπιάνσκι. Ο πρόσφατος τραυματισμός του Πολωνού πορτιέρε ήταν η αφορμή για το -ξαφνικό- ντεμπούτο του Ρομπέρτο, στην αναμέτρηση των 'Σφυριών' κόντρα στην Μπόρνμουθ. Το μέλλον προβλέπεται... ιλιγγιώδες.

Ομάρ Ελαμπντελαουί

O Ομάρ Ελαμπντελαουί σε μια διεκδίκηση της μπάλας κόντρα σε χαφ της ομάδας του ΠΑΟΚ
O Ομάρ Ελαμπντελαουί σε μια διεκδίκηση της μπάλας κόντρα σε χαφ της ομάδας του ΠΑΟΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί όχι μόνο έμεινε στην ομάδα, αλλά έγινε αρχηγός του Ολυμπιακού, βασικό και αναντικατάστατο 'βιονικό' στέλεχος της ερυθρόλευκης ενδεκάδας (με έναν δανεισμό στη Χαλ).

Αλμπέρτο Μποτία

Ο Αλμπέρτο Μποτία σε στιγμιότυπο πανηγυρισμών από την εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Άρσεναλ με 2-3.
Ο Αλμπέρτο Μποτία σε στιγμιότυπο πανηγυρισμών από την εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Άρσεναλ με 2-3. ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το ταξίδι του Ισπανού στόπερ συνεχίστηκε με επόμενο προορισμό τη Σαουδική Αραβία. Από την Αλ Χιλάλ στην Αλ Γουεντά, η πορεία διαγράφεται προς τις χαμηλές θέσεις του πρωταθλήματος της Σαουδικής Αραβίας.

Δημήτρης Σιόβας

O Σιόβας σε φάση από το Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3
O Σιόβας σε φάση από το Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός έζησε μια ονειρεμένη τετραετία στον Ολυμπιακό, συνδέοντας το όνομά του με μεγαλειώδεις βραδιές στο Champions League, αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Από το 2016 βρίσκεται στην ισπανική La Liga με τα χρώματα της Λεγανές και διαπρέπει.

Λεάντρο Σαλίνο

Ο Σαλίνο σε φάση από το Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3
Ο Σαλίνο σε φάση από το Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αισίως 34 ετών και ελεύθερος στην αγορά. Τα έγραψε και ο Γιώργος Περπερίδης για την περιπλάνηση του συμπαθούς Βραζιλιάνου μπακ, που δεν καταλήγει πουθενά.

Εστεμπάν Καμπιάσο

Ο Καμπιάσο σε φάση από το Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3
Ο Καμπιάσο σε φάση από το Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ρεαλ Μαδρίτης, Ίντερ, Λέστερ, Ολυμπιακός αλλά και Ιντεπεντιέντε, Ρίβερ Πλειτ. Ο Καμπιάσο αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο ως παίκτης το 2017, έχοντας αφήσει πίσω του μια διαδρομή ανάμεσα σε θρυλικές ομάδες του πλανήτη. Ο 39χρονος Αργεντινός σήμερα αναζητά τον επόμενο του ποδοσφαιρικό σταθμό, ως προπονητής πια.

Παϊτίμ Κασάμι

Ο Κασάμι σε φάση από το Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3
Ο Κασάμι σε φάση από το Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ελβετός μέσος βρέθηκε για δυο σεζόν σε ένα 'ασανσέρ' δανεισμών από τον Ολυμπιακό προς την Νότιγχαμ Φόρεστ και σήμερα αποτελεί μέρος του ρόστερ της ελβετικής Σιον.

Φελίπε Πάρντο

O Πάρντο σε φάση από το Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3
O Πάρντο σε φάση από το Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δέχθηκε επικρίσεις για το βάρος του, απέκτησε φανατικούς υποστηρικτές και εχθρούς κατά τη θητεία του στον Ολυμπιακό, περιπλανήθηκε για μερικούς μήνες στο πρωτάθλημα Γαλλίας και στη Ναντ, για να βρει την 'Ιθάκη' του στο Μεξικό και την Ντεπορτίβο Τολούκα.

Κώστας Φορτούνης

Ο Φορτούνης σε φάση από το Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3
Ο Φορτούνης σε φάση από το Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα λόγια είναι περιττά. Ο Κώστας Φορτούνης παραμένει σημαία του Ολυμπιακού, ένα 'θηρίο στο κλουβί' που περιμένει την επιστροφή του στην ενεργό δράση.

Σεμπά

O Σεμπά σε φάση από το Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3
O Σεμπά σε φάση από το Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Chongqing Dangdai Lifan. Αυτό είναι το όνομα της ομάδας της κινεζικής λίγκας όπου παίζει σήμερα ο Βραζιλιάνος χαφ, έχοντας πρακτικά εξαφανιστεί από την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

Μπράουν Ιντέγε

O Ιντέγε σε φάση από το Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3
O Ιντέγε σε φάση από το Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κίνα, Ισπανία και επιστροφή στην Ελλάδα έγραψε το φύλλο πορείας του ταλαντούχου επιθετικού από τη Νιγηρία, που φοράει πλέον τη φανέλα του Άρη και σίγουρα δεν συγκαταλέγεται στα... παλτά που έχουν περάσει από το Χαριλάου.

Πραξιτέλης Βούρος

Ο Πραξιτέλης Βούρος σε στιγμιότυπο προπόνησης πριν από τον αγώνα Ολυμπιακός - Άρσεναλ, στο στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης.
Ο Πραξιτέλης Βούρος σε στιγμιότυπο προπόνησης πριν από τον αγώνα Ολυμπιακός - Άρσεναλ, στο στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης. ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο 24χρονος αμυντικός έχοντας κάνει ένα πέρασμα από τον Λεβαδειακό, βρίσκεται πια στον ΑΠΟΕΛ, του οποίου αποτελεί κεντρικό στέλεχος.

Ερνάνι

O Ερνάνι συνοδεύει την αποστολή του Ολυμπιακού σε εκτός έδρας ματς
O Ερνάνι συνοδεύει την αποστολή του Ολυμπιακού σε εκτός έδρας ματς ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ερνάνι συνέχισε την περιπλάνηση του ως δανεικός από την Πόρτο, φορώντας την φανέλα της Βιτόρια Γκιμαράες. Σήμερα αγωνίζεται στην ισπανική La Liga με τη φανέλα της Λεβάντε.

Άλφρεντ Φινμπόγκασον

O Φινμπόγκασον σε φάση από το Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3
O Φινμπόγκασον σε φάση από το Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Γνήσιος γκολτζής, ψυχρός 'κίλερ', όπως το απέδειξε και σε εκείνη τη μαγική βραδιά στo Emirates Stadium, όταν 'χτύπησε' την Άρσεναλ, έχοντας περάσει αλλαγή. Ο Ισλανδός σέντερ φορ διάγει μια δεύτερη ποδοσφαιρική νεότητα στη Γερμανία, έχοντας σημειώσει 32 γκολ σε 69 εμφανίσεις με την Αουγκσμπούργκ.

Ποιος θα είναι ο MVP της σεζόν και πού πρέπει να βελτιωθεί ο ΠΑΟΚ; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK