Aρσεναλ - Τουν 2-1

Aρσεναλ - Τουν 2-1
Ο Ντένις ο τρομερός έδρασε για πολλοστή φορά και έσωσε την Αρσεναλ από της...Τουν τα δόντια. Με ένα από τα γνωστά…μαγικά του γκολ ο Ολλανδός διαμόρφωσε το τελικό 2-1 και έδωσε στους Λονδρέζους την πρώτη τους νίκη στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Για άλλη μια φορά οι παίκτες του Βενγκέρ τελείωσαν δέκα, με τους Ελβετούς να ισοφαρίζουν με ένα εξαιρετικό γκολ.

Mε τον Σολ Κάμπελ να επιστρέφει στην ενδεκάδα και τον Ανρί εκτός για έξι εβδομάδες οι Λονδρέζοι πίεσαν από την αρχή και με συνεχή σουτ απειλούσαν την εστία του Γιακούποβιτς., αλλά χωρίς να φτάσουν στο πολυπόθητο γκολ. Η πίεση τους αυξήθηκε στο τέλος του ημιχρόνου, με τον Φαμπρέγκας να μην μπορεί να σημαδέψει σωστά στο 42’.
Δύο λεπτά αργότερα ο Ρέγιες σούταρε, η μπάλα πέρασε κάτω από τα χέρια του τερματοφύλακα, ο οποίος τελικά την μπλόκαρε, πριν ο Λιούνγκμπεργκ τον…βάλει στο τέρμα. Εν τούτοις, οι γηπεδούχοι δεν ξέχασαν τις κακές τους συνήθειες και στο 45’ ο Φαν Πέρσι έκανε ένα δολοφονικό τάκλιν, με αποτέλεσμα να αφήσει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Παρά το ότι είχαν μείνει με δέκα οι Λονδρέζοι προηγήθηκαν στο 51’. Ο Ρέγιες εκτέλεσε κόρνερ και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έκανε το 1-0 με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι. Παρ’ αυτά οι Ελβετοί αντέδρασαν και ισοφάρισαν δύο λεπτά αργότερα. Ο Φερέιρα κοντρόλαρε στο ύψος της περιοχής και με ένα περίεργο πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσια, σε μία φάση που ο Αλμούνια δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Aυτό ήταν και το παρθενικό γκολ των Ελβετών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Eκατέρωθεν ευκαιρίες χάθηκαν στην συνέχεια, με τον Βενγκέρ να κάνει την κίνηση-ματ στο 73’. Τότε πέρασε στον αγώνα τον Μπέργκαμπ και ο Ολλανδός απέδειξε ότι η μπογιά του περνάει ακόμα. Δύο λεπτά μετά το πέρας των 90’ βρέθηκε στην περιοχή και παρά το ότι έπεσε κάτω, κράτησε την μπάλα και πλάσαρε τον Γιακούποβιτς, διαμορφώνοντας το 2-1 και χαρίζοντας την νίκη στους «κανονιέρηδες» στην τελευταία τους χρονιά στο «Χάιμπουρι»


Αρσεναλ: Αλμούνια, Κόουλ, Πιρές, Λιούνγκμπεργκ (81’ Χλεμπ), Ρέγιες (81΄ Οβούσου-Αμπέγιε), Φαν Πέρσι, Λαουρέν, Φαμπρέγκας (73’ Μπέργκαμπ), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κάμπελ, Τουρέ
Τουν: Γιακούποβιτς, Γκονζάλβες, Μιλίσεβιτς, Μπερνάρντι, Αντριάνο (57’ Γκέλσον), Γκέρμπερ (72’ Λεάντρο), Ορμαν, Αεγκέρτερ, Λουστρινέλι (87’ Πάπε Φαγιέ), Φερέιρα, Χότζιτς

News 24/7

24MEDIA NETWORK