Ας νικάει στα επίσημα...

Το φιλικό μεταξύ συγγενών και φίλων στο Καραϊσκάκη δεν είχε ευτυχή κατάληξη για την Εθνική. Παρά τη βελτίωση στο β' ημίχρονο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε 1-0 από τη Λευκορωσία χάρη σ' εκπληκτικό φάουλ-μπανάνα.

Ας νικάει στα επίσημα...

Ο Μίχαελ Σκίμπε έχει μια συγκεκριμένη αποστολή να φέρει εις πέρας και χρησιμοποιεί τα φιλικά ως μια προπόνηση που γίνεται σε συνθήκες αγώνες. Εξ ου και η Εθνική, που έχει το "απόλυτο" στον όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ, έχασε 1-0 από τη Λευκορωσία στο Καραϊσκάκη χωρίς να πιεστεί...

Το εκπληκτικό γκολ του Παλιτσέβιτς στο 14', με εκτέλεση φάουλ που θύμισε Ρομπέρτο Κάρλος (δύναμη, φάλτσα, γωνία) δεν ήταν το μόνο κακό για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Διότι με τον Γιάννη Μανιάτη να μπαίνει αναγκαστικά δεξιός μπακ (αντί του Πέτσου που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο ζέσταμα) η ομάδα έμπαζε από δεξιά. Μάλιστα οι Λευκορώσοι είχαν τρεις καθαρές ευκαιρίες να σκοράρουν, αναπτυσσόμενοι με τον ίδιο τρόπο και χτυπώντας την Ελλάδα στο... ευάλωτο σημείο της.

Μόνο αφότου ο Σκίμπε άλλαξε το 4-2-3-1 και έγιναν αλλαγές άρχισε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να εμφανίζει την εικόνα των προκριματικών. Το κενό στα δεξιά μπαλώθηκε, η μπάλα ήρθε στην κατοχή των διεθνών και η πίεση άρχισε ν' αυξάνεται. Αν μάλιστα ο Διαμαντάκος είχε καλύτερες επιλογές στην τελική προσπάθεια, ίσως είχε ισοφαρίσει κιόλας.

Δεν έγινε και στρέφει πλέον την προσοχή της στο ματς με τους Βόσνιους. Αυτό που σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει το μέλλον της στον όμιλο, αφού θα δείξει πού ακριβώς βρίσκεται.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ελλάδα: Γλύκος, Σταφυλίδης (74' Τζαβέλλας), Μανιάτης (46' Παπασταθόπουλος), Οικονόμου, Παπαδόπουλος (87' Τοροσίδης), Τζιόλης, Σάμαρης (46' Ταχτσίδης), Μάνταλος (46' Διαμαντάκος), Γιαννιώτας (68' Φορτούνης), Καρέλης, Βέλλιος

Λευκορωσία: Τσέρνικ, Σίτοβ, Παλιακόβ (46' Μαρτίνοβιτς), Παλιτσέβιτς (46' Βαλάτσκο), Σαβίτσκι (72' Ρίος), Χλεμπ (57' Χαρντζέιτσουκ), Νιακάιτσουκ, Κέντις (61' Κορζούν), Μαέφσκι, Φιλιπένκα, Λάπτσεβ (61' Κορνιλένκο)

ΓΚΟΛ: 14' Παλιτσέβιτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

VIDEO: Γκολ αλά Ρομπέρτο Κάρλος έφαγε ο Γλύκος

News 24/7

24MEDIA NETWORK