Ασ'τον τρελό (Μπιέλσα) στην τρέλα του...

Η διπλή προσωπικότητα του γνωστού και μη εξαιρετέου Μαρσέλο Μπιέλσα. Από τη μία εισβάλλει στην αντίπαλη περιοχή, απαιτώντας σε έντονο ύφος εξηγήσεις, και από την άλλη πηγαίνει ήρεμος και συζητάει το συμβάν ζητώντας συγγνώμη.

FILE - In this May 10, 2015 file photo, Marseille's coach Marcelo Bielsa, of Argentina, shouts instructions during a League One soccer match between Marseille and Monaco in Marseille, France.  In the latest controversy in his coaching career, Marcelo Bielsa quit as coach of Lazio on Friday, July 8, 2016, just two days after the Italian club announced it signed the former Argentina manager. (AP Photo/Claude Paris, FILE)
Μαρσέλο Μπιέλσα AP PHOTO/CLAUDE PARIS, FILE

Πολύ θα θέλαμε τον Μαρσέλο Μπιέλσα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έστω για λίγους μήνες. Να διαπιστώσουμε αν θ' άντεχε την "τρέλα" του εγχώριου πρωταθλήματος ή θα... αποτρελαινόταν.

Ο Αργεντινός είναι εκρηκτικός. Ταυτόχρονα όμως τζέντλεμαν. Ξεσπάει, αλλά καταλαβαίνει πότε έχει υπερβεί τα όρια του επιτρεπτού. Ειδάλλως δεν θα έβγαζε νόημα, δεν θα είχε λογική, αυτό που έκανε στο 1-1 της Λιντς με τη Μίλγουλ.

Πρώτα, με το σκορ στο 1-0, άφησε τη δική του περιοχή και "μπούκαρε" ετσιθετικά σε αυτήν του αντίπαλου προπονητή για να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός πως η μπάλα δεν γυρνούσε γρήγορα στο γήπεδο. Η ομάδα του έψαχνε την ισοφάριση και ο Μπιέλσα εξερράγη βλέποντας την καθυστέρηση.

Πρόλαβε πάντως η ομάδα του να ισοφαρίσει και στο φινάλε ήταν πολύ πιο ήρεμος. Έλυσε την παρεξήγηση συζητώντας με τον συνάδελφό του και ακολούθως ανέλαβε την ευθύνη για την κατάσταση διότι " είμαι στο ποδόσφαιρο πολύ περισσότερο. Κάποιες φορές συμπεριφερόμαστε με τρόπο που το μετανιώνουμε. Έχω την υποχρέωση να συγκρατούμαι, να διαχειρίζομαι τη συμπεριφορά μου".

Μπιέλσα είναι αυτός...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ