Ασιατικό Κύπελλο: Το τρόπαιο στο Ιράκ
Κατόρθωσε το… ακατόρθωτο το Ιράκ, που εν μέσω ταραχών που ταλανίζουν τη χώρα τόσα χρόνια και με μηδαμινή προετοιμασία, κατάφερε να φτάσει μέχρι την ποδοσφαιρική κορυφή της Ασίας.

Κατόρθωσε το… ακατόρθωτο το
Ιράκ, που εν μέσω ταραχών που ταλανίζουν τη χώρα τόσα χρόνια και με μηδαμινή προετοιμασία, κατάφερε να φτάσει μέχρι την ποδοσφαιρική κορυφή της Ασίας.
Η εθνική ομάδα της χώρας αναδείχθηκε πρωταθλήτρια της ηπείρου, αφού επικράτησε με 1-0 της Σαουδικής Αραβίας στον τελικό του Ασιατικού Κυπέλλου, που διεξήχθη στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.
Μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης ήταν στο 71ο λεπτό ο αρχηγός της ομάδας, Γιουνίς Μαχμούντ, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι μετά από κόρνερ του Χαουάρ Μουλά Μοχαμέντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
1956 Νότια Κορέα
1960 Νότια Κορέα
1964 Ισραήλ
1968 Ιράν
1972 Ιράν
1976 Ιράν
1980 Κουβέιτ
1984 Σαουδική Αραβία
1988 Σαουδική Αραβία
1992 Ιαπωνία
1996 Σαουδική Αραβία
2000 Ιαπωνία
2004 Ιαπωνία
2007 Ιράκ
Η ομάδα του Ζορβάν Βιεϊρά, ο οποίος μετά το τουρνουά αναλαμβάνει την Νότια Κορέα, αν και σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης δεν έπαιξε θεαματικό ποδόσφαιρο, στον τελικό είχε τη “μερίδα του λέοντος” στις ευκαιρίες. Οι Σαουδάραβες δεν κατάφεραν να κυριαρχήσουν των αντιπάλων τους και είχαν λιγοστές ευκαιρίες για το γκολ.
Το Ιράκ αναρριχήθηκε στην κορυφή του ασιατικού ποδοσφαίρου για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, τη στιγμή που η Σαουδική Αραβία πάλευε για να γίνει η πρώτη ομάδα με τέσσερις κατακτήσεις του βαρύτιμου τροπαίου.