Ασκήσεις ηρεμίας στον Αρη
Δεν γκρεμίστηκε ο κόσμος και σίγουρα δεν χάθηκε ο στόχος της εξόδου στο κύπελλο UEFA από μία ήττα. Ο Αρης δεν παρουσιάστηκε όπως θα έπρεπε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει άπαντες να τα βάψουν μαύρα.
Ουδείς διαφωνεί ότι οι κίτρινοι δεν ήταν αντάξιοι των προσδοκιών. Ουδείς διαφωνεί ότι ο Κίκε Ερνάντεθ έχει ευθύνες. Αυτό, όμως, δεν πρέπει να αποτελέσει θέμα συζήτησης για τις επόμενες μέρες. Το ντέρμπι τελείωσε, το ίδιο και η κουβέντα. Οι ίδιοι οι παίκτες και ο προπονητής θα αναλογιστούν τα λάθη που έκαναν, θα αναλύσουν τον αγώνα και θα βρουν τον τρόπο να μην εμφανίσουν παρόμοια εικόνα στα επόμενα ματς. Εξάλλου ο θυμόσοφος λαός λέει ότι αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις.
Στον αγώνα του Σαββάτου ο Αρης “πέταξε” στα σκουπίδια ένα ολόκληρο ημίχρονο. Με τακτική που δεν άφηνε περιθώρια να επιτεθείς και να απειλήσεις την αντίπαλη εστία, ήταν αδύνατον να καταφέρει ο Αρης να ισορροπήσει το ματς, να ρίξει τον ρυθμό του ΠΑΟΚ και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το γκολ. Κι όταν ο Ερνάντεθ αποφάσισε να αλλάξει τα πράγματα στην επανάληψη, το χαμένο πέναλτι ήρθε να κόψει τα “πόδια” των παικτών που διαπίστωσαν πως η μοίρα τους ήταν προδιαγεγραμμένη.
Η μία παράγραφος φτάνει για να αναλύσεις τον Αρη του Σαββάτου. Δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση και σίγουρα δεν χρειάζεται πανικός. Ο Αρης είναι μέσα στους στόχους του, έχει όλα τα φόντα να εξασφαλίσει την επιστροφή του στην Ευρώπη και σε αυτό πρέπει να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του. Το πρόγραμμα μόνο εύκολο δεν είναι, αφού οι Θεσσαλονικείς αντιμετωπίζουν ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό εκτός έδρας. Και μη ξεχνάτε πως την Κυριακή υπάρχει ο ΟΦΗ, που φέτος έχει αποδείξει πως μόνο εύκολος δεν είναι. Ιδού, λοιπόν, η ευκαιρία για τον Αρη να ρεφάρει για την ήττα στην Τούμπα διατηρώντας συνάμα ακέραιες τις ελπίδες του UEFA.
Το σύστημα φέρνει εξελίξεις
Η απογοήτευση της διοίκησης για τον τρόπο που αγωνίστηκε στο πρώτο μέρος του ντέρμπι ο Αρης αναμένεται να φέρει εξελίξεις. Και όταν αναφέρουμε εξελίξεις εννοούμε πως μέλη της διοίκησης θα επιδιώξουν συνάντηση με τον Κίκε Ερνάντεθ ζητώντας ουσιαστικά εξηγήσεις για το σύστημα με το οποίο παρέταξε τους κίτρινους το Σάββατο. Συνηθισμένοι από την επιθετική φιλοσοφία του Ογιος, οι διοικούντες είδαν με κακό μάτι τον αμυντικό και άτολμο Αρη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας και θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη κατάσταση, ικανή να βγάλει την ομάδα εκτός στόχων.