Αστέρας-ΑΕΚ: Ο Καρέρα δεν γινόταν να απολυθεί στην Τρίπολη

Ο Μάσιμο Καρέρα... αναγκάστηκε να κάνει σωστές επιλογές και η ΑΕΚ νίκησε με 2-1 τον Αστέρα στην Τρίπολη για τη Super League Interwetten.

Ο Μάρκο Λιβάγια της ΑΕΚ πανηγυρίζει με τον Πέτρο Μάνταλο γκολ που σημείωσε στην αναμέτρηση με τον Αστέρα για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Θεόδωρος Κολοκοτρώνης' | Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020
Ο Μάρκο Λιβάγια της ΑΕΚ πανηγυρίζει με τον Πέτρο Μάνταλο γκολ που σημείωσε στην αναμέτρηση με τον Αστέρα για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Θεόδωρος Κολοκοτρώνης' | Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα με 2-1 από την Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα για τη 10η αγωνιστική της Super League Interwetten και αυτομάτως σταμάτησε την κουβέντα για το αν ο Μάσιμο Καρέρα θα είναι ο προπονητής της τον επόμενο μήνα. Δεν θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς, βέβαια.

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου εξήγησε το πρωί πως για να απομακρυνθεί ο Ιταλός τεχνικός θα πρέπει πρωτίστως να το... διεκδικήσει ο ίδιος με αλλοπρόσαλλες επιλογές. Τις έκανε στο παιχνίδι με τη Ζόρια, του κόστισαν τον σχεδόν σίγουρο αποκλεισμό στους ομίλους του Europa League, αλλά πρακτικά δεν μπορούσε να τις ξανακάνει, ειδικά όταν προτίμησε τετράδα στην άμυνα.

Με τόσο σφιχτό πρόγραμμα αυτό το χρονικό διάστημα, αναγκαστικά έπρεπε να ξεκουράσει τις... αλλοπρόσαλλες επιλογές και παρέταξε μια Ένωση με 7 αλλαγές στο 'Θεόδωρος Κολοκοτρώνης'. Αυτές αποδείχθηκαν και σωστές, αφού το 2-1 αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα απέναντι σε μία ομάδα με ικανότητα, αλλά όχι φόρμα (χωρίς νίκη στα τελευταία 3 παιχνίδια).

Το αν ο Μάρκο Λιβάγια αποτελεί σωστή ή αλλοπρόσαλλη επιλογή στην ενδεκάδα συνήθως δεν είναι δίλημμα. Σίγουρα το γκολ που σημείωσε στο 13' βοηθάει σε αυτό και σίγουρα το ίδιο ισχύει με τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς που του έβγαλε την ασίστ με κεφαλιά ή τον Γεβγέν Σάκχοφ που έβγαλε τη σέντρα. Εξάλλου, οι δύο μεταγραφές του καλοκαιριού είναι από τους παίκτες που πάντα βοηθούν από τη στιγμή που άρχισαν να αγωνίζονται και ποτέ δεν θεωρήθηκαν "αλλοπρόσαλλες επιλογές" του Καρέρα.

Ο αειθαλής Χερόνιμο Μπαράλες, με το γκολ που σημείωσε στο 44', ανέδειξε ένα μόνιμο πρόβλημα των 'κιτρινόμαυρων', που τη φετινή σεζόν δεν στέκονται καλά στο αμυντικό σκέλος. Η σέντρα του Φεντερίκο Άλβαρες από αριστερά και η κεφαλιά του 33χρονου επιθετικού πάνω από τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι αύξησαν την ανησυχία στο 'στρατόπεδο' των φιλοξενουμένων.

Δεν έπρεπε. Οι σωστές επιλογές θα απέδιδαν κάποια στιγμή για την ΑΕΚ. Μπορεί ο Λιβάγια να είχε δοκάρι στο 48', αλλά 10 λεπτά αργότερα εκκίνησε την επίθεση που ολοκλήρωσε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ με εξαιρετικό σουτ. Ο Ιρανός επιθετικός έφτασε τα 4 γκολ σε 14 τελικές προσπάθειες στο πρωτάθλημα (μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο) και επιβεβαίωσε ότι κι αυτός αποτελεί μια ορθή επιλογή του Καρέρα, όποτε κι αν αγωνίζεται.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν το μομέντουμ και δημιούργησαν κι άλλες ευκαιρίες. Με τον Νέλσον Ολιβέιρα στη θέση του Ανσαριφάρντ, έστειλαν ξανά την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Πορτογάλος ήταν σε θέση οφσάιντ. Το γκολ της ανακούφισης δεν ήρθε ποτέ, ωστόσο το αποτέλεσμα ήρθε. Ο ήσυχος Καρέρα πλέον έχει 4 μέρες να σχεδιάσει τον αγώνα με την Μπράγκα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Εκεί δεν θα είναι αναγκασμένος να χρησιμοποιήσει κάποιους παίκτες και να ξεκουράσει κάποιους άλλους. Εκεί θα επιλέξει ο ίδιος. Και θα κριθεί για τις επιλογές του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK