Αστέρας-Άρης: Ναι, κύριε Μάνο μου

Με ένα γκολ και μια ασίστ του Δημήτρη Μάνου, ο Άρης πέρασε από το 'Θ. Κολοκοτρώνης' επικρατώντας με σκορ 2-0 του Αστέρα και σφράγισε το εισιτήριο του για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Αυτό ήταν και το 13ο ματς της σεζόν που δεν δέχεται γκολ η ομάδα του Άκη Μάντζιου.

Ο Δημήτρης Μάνος με ένα γκολ και μια ασίστ οδήγησε τον Άρη στη νίκη με 2-0 επί του Αστέρα στο 'Θ. Κολοκοτρώνης', στη ρεβάνς της φάσης των '16' του Κυπέλλου Ελλάδας | 04/02/2021 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Ο Δημήτρης Μάνος με ένα γκολ και μια ασίστ οδήγησε τον Άρη στη νίκη με 2-0 επί του Αστέρα στο 'Θ. Κολοκοτρώνης', στη ρεβάνς της φάσης των '16' του Κυπέλλου Ελλάδας | 04/02/2021 EUROKINISSI SPORTS

Μόλις το περασμένο Σάββατο (30/1), Αστέρας και Άρης αναμετρήθηκαν στο 'Θεόδωρος Κολοκοτρώνης' για την Super League Interwetten. Με τους Αρκάδες να παίρνουν τους τρεις βαθμούς της νίκης, καθώς με ανατροπή επικράτησαν με σκορ 2-1. Το απόγευμα της Πέμπτης, στο ίδιο γήπεδο, η ιστορία ήταν διαφορετική. Αυτή τη φορά η κόντρα ήταν στο πλαίσιο της ρεβάνς για την πρόκριση στην προημτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Και ο Άρης δεν είχε όρεξη να κάνει ξανά τα ίδια λάθη.

Το 2-0 του πρώτου ραντεβού στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' έδινε σαφές προβάδισμα στην ομάδα του Άκη Μάντζιου. Ο 51χρονος τεχνικός μετρούσε μόνο ήττες στις επισκέψεις του στο συγκεκριμένο γήπεδο, επομένως και για τον ίδιο υπήρχε ένα κίνητρο παραπάνω. Με τον Κώστα Μήτρογλου να μένει εκτός αποστολής για ένα μυικό σφίξιμο -που πάντως δεν εμπνέει ανησυχία- ο Δημήτρης Μάνος ήταν αυτός που βρήκε ξανά θέση στην ενδεκάδα του Άρη.

Η ιστορία του αγώνα ήταν σχετικά απλή: αν ο Αστέρας έβρισκε πρώτος το προβάδισμα, τότε η ρεβάνς μπορεί να έκρυβε εκπλήξεις. Αν το έβρισκε ο Άρης, τότε μόνο ο χρόνος θα στεκόταν ανάμεσα σε αυτόν και το εισιτήριο της πρόκρισης στους '8'. Να δεχόταν δεύτερη ανατροπή σε τέσσερις μέρες η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν τραβηγμένο σενάριο. Και πολύ περισσότερο να συμβεί αυτό με... τρία γκολ διαφορά.

Δεν ήταν καλό το θέαμα στο πρώτο ημίχρονο. Κυρίως από τη στιγμή που ο Αστέρας είτε δεν ήθελε, είτε δεν μπορούσε να ρισκάρει. Η ομάδα του Ράσταβατς δεν θύμιζε μια που ψάχνει την ανατροπή, αντιθέτως έπαιζε σα να πρέπει εκείνη να διαφυλάξει το σκορ. Μόνο που επρόκειτο για... κόντρα ρόλο, αφού το σενάριο είχε γραφτεί πολύ διαφορετικά μετά την πρώτη αναμέτρηση. Ο Άρης με τη σειρά του δεν είχε κανέναν λόγο για 'τσαλιμάκια'. Είχε την κάβα του 2-0, είχε τον έλεγχο του ρυθμού και των χώρων, δεν χρειαζόταν να κάνει 'καουμποϊλίκια'.

Δεν μπορούσε όμως και να μην σκοράρει όταν του δόθηκε η ευκαιρία. Το έκανε στην εκπνοή του ημιχρόνου, μετατρέποντας σε μια σχεδόν... βαρετή διαδικασία το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Ήταν η στιγμή που ο Σούντγκρεν είδε την κίνηση του Μάνου στην πλάτη της άμυνας και του πέρασε κάθετα τη μπάλα.

Όπως η Δήμητρα Ματσούκα... ξελίγωνε τον Κλέωνα Γρηγοριάδη στο 'Κάτι τρέχει με τους δίπλα', με τα νάζια, τον αισθησιασμό της και τον τρόπο που ξεστόμιζε το 'ναι, κύριε Μάνο μου', έτσι και η μπάλα δεν μπορούσε να αντισταθεί στο άγγιγμα του επιθετικού των 'κιτρίνων'. Ο Μάνος έμεινε ψύχραιμος στην έξοδο του Παπαδόπουλου, σήκωσε το κεφάλι του και τσίμπησε την 'στρογγυλή θεά' με την απαιτούμενη χάρη, για να τη στείλει με ασφάλεια στο βάθος της εστίας των γηπεδούχων για το 0-1 στο 45'.

Δεν υπήρχε γυρισμός για τον Αστέρα, δεν είχε κάτι περισσότερο να δώσει το ματς. Το μόνο που μπορούσε να αλλάξει ήταν το σκορ. Και αυτό έγινε όταν στο 68' ο Ματέο Γκαρσία σκόραρε το δεύτερο τέρμα για λογαριασμό του Άρη. Με τον Μάνο να είναι ο δημιουργός του γκολ, όταν έγινε κάτοχος της μπάλας χαμηλά στην περιοχή και με γυρισμένη την πλάτη στο τέρμα, είχε την οξυδέρκεια να δει την κίνηση του Αργεντίνου, πασάροντας του στον σωστό χρόνο για να εκτελέσει.

Ο Άρης κρατάει την πρόκριση, το δεύτερο σερί γκολ του Μάνου στην Τρίπολη, το 13ο clean sheet της σεζόν, το πρώτο (!) φετινό γκολ του Γκαρσία μετά από 18 συμμετοχές και την πρώτη νίκη του Μάντζιου στο 'Θεόδωρος Κολοκοτρώνης'. Ο Αστέρας δεν έχει παρά να κοιτάξει την επόμενη μέρα, να ανασυνταχθεί και να διατηρήσει αυτό το +8 που έχει πλέον από την 7η θέση, κρατώντας την θέση του εντός playoffs.

News 24/7

24MEDIA NETWORK