Αστέρας-Άρης: Πονάει πάντα η πρώτη φορά

Ο Άρης είχε κερδίσει κάθε παιχνίδι στο οποίο προηγήθηκε στο σκορ στη φετινή Super League Interwetten. Όταν προηγήθηκε 1-0, νόμιζε πως όλα τελείωσαν. Μεγάλο λάθος. Ο Αστέρας έκανε την ανατροπή και ετοιμάζεται για πλέι οφ.

Ο Δημήτρης Μάνος του Άρη σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Αστέρα για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Θεόδωρος Κολοκοτρώνης' | Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021
Ο Δημήτρης Μάνος του Άρη σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Αστέρα για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Θεόδωρος Κολοκοτρώνης' | Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021 EUROKINISSI SPORTS

Ο Άρης επιχείρησε να κάνει ξανά χρήση του τρικ που έχει βρει τη φετινή σεζόν και τον έχει φέρει στη 2η θέση της Super League Interwetten. Το τρικ με το γκολ που σημειώνει και στο οποίο δεν βρίσκει απάντηση ο αντίπαλος. Ο Αστέρας το δέχθηκε, το υπέμεινε, υπνωτίστηκε για περίπου μια ώρα αγώνα και θα αποτελούσε το επόμενο 'θύμα' των 'κιτρίνων', μέχρι που αντιλήφθηκε κάτι απλό, με συνέπεια να κάνει το 2-1 και με ανατροπή να φτάσει στη νίκη για την 20ή αγωνιστική.

Οι Αρκάδες αντιλήφθηκαν ότι οι παίκτες του Άκη Μάντζιου είναι θνητοί και έχουν κι αυτοί τα τρωτά σημεία τους. Ένα από αυτά είναι οι στατικές φάσεις, με συνέπεια να χτυπήσουν εκεί και να λύσουν τα... μάγια που συνήθως κάνουν οι Θεσσαλονικείς για να φτάσουν στη νίκη.

Οι αριθμοί δεν ψεύδονται στην προκειμένη περίπτωση. Όταν ο Άρης προηγείται στο σκορ, νικάει. Συνέβη σε 11 περιπτώσεις στο φετινό πρωτάθλημα, σε όλες κατέληξε με το ροζ φύλλο αγώνα στα χέρια. Μάλιστα, οι 8 εξ αυτών έληξαν με το ίδιο σκορ, το... αγαπημένο 1-0. Όταν λοιπόν ο Δημήτρης Μάνος, με την παρέμβαση του Πέπε Καστάνιο που του 'έκλεψε' το 3ο γκολ της σεζόν, έστελνε την μπάλα στα δίχτυα του Αντώνη Τσιφτσή στο 28', όλα έμοιαζαν να παίρνουν τον δρόμο τους.

Το ότι ο Άρης σπαταλούσε ευκαιρίες δεν έμοιαζε με πρόβλημα. Οι Μάνος, Ματέο Γκαρσία (πολύ δραστήριος για 2ο σερί παιχνίδι) και Φακούντο Μπερτόγλιο θα μπορούσαν να γράψουν το 2-0 και το 3-0 στο 1ο ημίχρονο, όπου η κυριαρχία των φιλοξενουμένων ήταν καθολική. Κι άλλες φορές ο Άρης έχανε ευκαιρίες και απλά έμενε στο 1-0. Επίσης, κι άλλες φορές ο Άρης... δεν έχανε ευκαιρίες και απλά έμενε στο 1-0.

Το τελευταίο ήταν η εικόνα του 2ου μέρους. Ανεξήγητη πτώση απόδοσης και μέτρα προς τα πίσω. Αυτό αποδείχθηκε λάθος απέναντι στην 3η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Ακόμα και χωρίς τον 2ο σκόρερ της κατηγορίας, Χερόνιμο Μπαράλες, ακόμα και χωρίς τον υπερπολύτιμο Χουάν Μουνάφο, οι παίκτες του Μίλαν Ράσταβατς αφυπνίστηκαν και εκμεταλλεύτηκαν δύο φάσεις που τους παρουσιάστηκαν στο 66' και στο 70. Κρεσπί και Αντριάν Ριέρα έκαναν την ανατροπή μέσα σε 4 λεπτά και για πρώτη φορά ο Άρης βιώνε τέτοια κατάσταση.

Ο Μάντζιος επιχείρησε να τη διαχειριστεί δίνοντας ντεμπούτο στον Κώστα Μήτρογλου. Η είσοδος του Έλληνα επιθετικού στο 82' δεν είχε αποτέλεσμα. Η πρώτη φορά που ο Άρης έχασε το 'αγαπημένο' 1-0 του αποδείχθηκε δυσάρεστη. Το 2-1 υπέρ των γηπεδούχων έμεινε μέχρι τέλους, με συνέπεια αφενός ο Ράσταβατς να νικήσει για πρώτη φορά στην εν Ελλάδι καριέρα του τον Άρη και ο Μάντζιος να κάνει το 0/6 στις επισκέψεις του στην Τρίπολη ως αντίπαλος προπονητής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK