Αστέρας-Ολυμπιακός: Ο Τασουλής βίωσε την αδικία του Βαλμπουενά

Ο Τασουλής επέμενε να σώζει την ομάδα του και ο Βαλμπουενά να τον... τιμωρεί. Μετά και το θριαμβευτικό πέρασμα του Ολυμπιακού με 4-0 από την έδρα του Αστέρα Τρίπολης, το ερώτημα είναι αν θα υπάρξει τρόπος να γίνει ενδιαφέρουσα η κούρσα για τον τίτλο ή οι 'ερυθρόλευκοι' θα έχουν αντίπαλο μονάχα τον χρόνο.

Καμαρά και Βαλμπουενά πανηγυρίζουν το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού στο 4-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο 'Θεόδωρος Κολοκοτρώνης', για την 15η αγ. της Super League Interwetten | 06/01/2021 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Καμαρά και Βαλμπουενά πανηγυρίζουν το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού στο 4-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο 'Θεόδωρος Κολοκοτρώνης', για την 15η αγ. της Super League Interwetten | 06/01/2021 EUROKINISSI SPORTS

Το συμπέρασμα από την αναμέτρηση του 'Θεόδωρος Κολοκοτρώνης' για την 15η αγωνιστική της Super League Interwetten, είναι πως υπάρχουν δύο καλοί λόγοι που ο Ολυμπιακός μοιάζει αυτή τη στιγμή ως αδιαφιλονίκητο φαβορί στην κούρσα προς τον τίτλο. Ο ένας αφορά την πληθώρα λύσεων που διαθέτει ο Πέδρο Μαρτίνς, τουλάχιστον για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο άλλος, πως οι 'ερυθρόλευκοι' διαθέτουν περισσότερους από έναν τρόπους να κερδίσουν ένα παιχνίδι.

Το ματς με τον Αστέρα κυλούσε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις. Όταν μετά παό μισή ώρα αγώνα ο Μαρτίνς πέρασε στον άξονα τον Μασούρα και τράβηξε στο πλάι τον Βαλμπουενά, άρχισε και η δράση. Με συνέπεια να προκύψουν και οι δύο μεγάλοι άτυχοι της βραδιάς. Ο Τσιφτσής, που πήρε τη θέση του τραυματία Παπαδόπουλου κάτω από τα γκολπόστ, μα κυρίως ο Τασουλής. Όχι γιατί ήταν κακός. Αντιθέτως.

Ο καλός καλό δεν βλέπει λέει ο θυμόσοφος λαός και ο αμυντικός των Αρκάδων το βίωσε για τα καλά. Η αδικία της προσπάθειας του ήρθε διά ποδός Βαλμπουενά. Στο 35' έβαλε τη σωτήρια κόντρα στον Ελ Αραμπί. Το κόρνερ που εκτέλεσε με ακρίβεια από δεξιά ο Γάλλος είχε αποδέκτη τον Σεμέδο. Κεφαλιά του Πορτογάλου στην αριστερή γωνία του Τσιφτσή και 0-1.

Πέντε λεπτά μετά ο Τασουλής έσωσε ξανά την ομάδα του, βάζοντας σωτήρια κόντρα, αυτή τη φορά στην προσπάθεια του Μπρούμα. Νέα εκτέλεση κόρνερ από δεξιά για τον Βαλμπουενά, στο όριο της περιοχής και το δεξί πόδι του Καμαρά, ξανά στην αριστερή γωνία του Τσιφτσή η μπάλα. Ο Ολυμπιακός δεν έκανε κάτι εντυπωσιακό στον αγωνιστικό χώρο. Δεν έβρισκε λύσεις σε open play, βρήκε όμως από τις στημένες φάσεις.

Με το 0-2 στην πλάτη πήγε ο Αστέρας στα αποδυτήρια και εξ ορισμού το έργο του ήταν δύσκολο στο δεύτερο μέρος. Διάστημα στο οποίο έπαιξε σε λούπα το πρώτο 45λεπτο. Σάλευαν λίγο καλύτερα οι γηπεδούχοι μεσοεπιθετικά, αλλά μέχρι εκεί. Η ταχύτητα άλλαξε με την είσοδο του Φορτούνη στο ματς. Αφού δεν είδε φως δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του, ο αρχηγός του Ολυμπιακού 'εκτέλεσε' τον Τσιφτσή με απευθείας χτύπημα φάουλ για το 0-3 στο 81'. Ο πολλά υποσχόμενος γκολκίπερ του Αστέρα είχε την ατυχή συγκυρία να πάρει μέρος στη δράση σε μια μάχη που θύμιζε... χριστιανούς και λιοντάρια. Δεν έφερε ευθύνη στα γκολ, καθώς η ποιότητα των εκτελέσεων ήταν τέτοια που δεν του άφησε περιθώρια αντίδρασης.

Η συνεργασία Φορτούνη, Σουντανί και Καμαρά, έφερε το 0-4 δια ποδός Μπρούμα, για να γραφτεί ο επίλογος στο 'Θεόδωρος Κολοκοτρώνης'. Αήττητος στην κορυφή συνεχίζει ο Ολυμπιακός και με απόσταση ασφαλείας, για την ώρα, από τους διώκτες του. Ήττα εντός προγράμματος για τον Αστέρα, που θα παλέψει για την 6άδα. Το ερώτημα στην κούρσα για τον φετινό τίτλο είναι αν οι 'ερυθρόλευκοι' θα βρουν τον τρόπο να την κάνουν ενδιαφέρουσα ή σύντομα θα έχουν αντίπαλο μονάχα τον χρόνο μέχρι να πανηγυρίσουν την κορυφή...

News 24/7

24MEDIA NETWORK