Αστέρας-Παναθηναϊκός: Ο Παναθηναϊκός το λάδι, ο Αστέρας την τηγανίτα

Ο Παναθηναϊκός ψαχνόταν 10 λεπτά, κυριάρχησε για 20, έφτιαξε ευκαιρίες αλλά δεν σκόραρε στο καλό του πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος οι 'πράσινοι' είχαν την κατοχή, ωστόσο δεν βρήκαν ούτε μια τελική και ο Αστέρας με εξαιρετικό γκολ του Ριέρα στο 73' επικράτησε με 1-0 βάζοντας την ομάδα του Πογιάτος στα ζόρια από νωρίς στο πρωτάθλημα.

O Καρλίτος απογοητευμένος από την τροπή της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα στο 'Θ. Κολοκοτρώνης', όπου οι 'πράσινοι' ηττήθηκαν με σκορ 1-0 (73' Ριέρα) από τους Αρκάδες στην πρεμιέρα της Super League 2020-2021. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
O Καρλίτος απογοητευμένος από την τροπή της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα στο 'Θ. Κολοκοτρώνης', όπου οι 'πράσινοι' ηττήθηκαν με σκορ 1-0 (73' Ριέρα) από τους Αρκάδες στην πρεμιέρα της Super League 2020-2021. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Στο 'Θεόδωρος Κολοκοτρώνης' έκαναν πρεμιέρα Αστέρας και Παναθηναϊκός στην Super League 2020-2021, με τους Αρκάδες να φεύγουν νικητές από την αναμέτρηση χάρη σε τέρμα του Ριέρα στο 73' για το τελικό 1-0. Οι 'πράσινοι' είχαν ένα γεμάτο 20λεπτο στο πρώτο μέρος, όπου δημιούργησαν και έχασαν ευκαιρίες να προηγηθούν στο σκορ, όμως στο δεύτερο ημίχρονο δεν βρήκαν ούτε μια τελική στο ματς. Αν δεν σουτάρεις δεν σκοράρεις. Και αν έχεις δεχθεί γκολ, χάνεις και το ματς. Αυτό ακριβώς συνέβη στον Πογιάτος και τους παίκτες του.

O Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε την ομάδα του σε 4-4-2, με τον Ριέρα να κινείται περιφερειακή στην πλάτη του Μπαράλες αλλά και αυτή των αντίπαλων χαφ του άξονα. Ο Σέρβος τεχνικός ήθελε με αυτό τον τρόπο να χαλάσει την πρώτη πάσα του Παναθηναϊκού από χαμηλά αλλά και να έχει έξτρα παίκτη σε ψηλά μέτρα για την εκδήλωση αντεπίθεσης. Από αριστερά ο ταχύς Αλί Μπαμπά είχε εντολή να ελέγχει τον Σάντσες και ο Κρέσπι στην απένατι πλευρά να βοηθά τον Κώτσιρα με τον Καρλίτος. Ο Αστέρας μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, με τον Βέλεθ να διώχνει στη γραμμή την προσπάθεια του Αλί Μπαμπά στο 3' και τον Διούδη να σταματά τον Ριέρα στο 9'.

Κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός στο ματς. Ο Ντάνι Πογιάτος ήθελε την άμυνα του ψηλά για πίεση, τον Μαυρομμάτη να παίρνει το πλάτος ανάπτυξης από αριστερά για να επιτρέπει στον Καρλίτος να αφήνει το πλάι του γηπέδου και να συγκλίνει στον άξονα, πατώντας σε μέτρα πιο κοντά στον Μακέντα. Ο Κουρμπέλης έμενε στο '6' με τους Σερπέζη - Αγιούμπ μπροστά του και τον Σαβιέρ να έχει οργανωτικό ρόλο ως ακραίος επιθετικός, αφήνοντας τον ασβέστη στον Σάντσες. Ο Ισπανός τεχνικός έδωσε εντολή στους χαφ του να μην κατεβαίνουν σε χαμηλά μέτρα να πάρουν τη μπάλα, απαντώντας έτσι στην τακτική του Ράσταβατς να κόψει την πρώτη πάσα στον άξονα. Ο Κουρμπέλης έμπαινε ανάμεσα στους Βέλεθ - Πούγγουρα που έπαιρναν χώρο στο πλάι, επιτρέποντας στους μπακ να πάρουν μέτρα και να αποτελέσουν αυτοί σκαλοπάτι στο build up.

Οι 'πράσινοι' μετά το 15' έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους, κράτησαν χαμηλά τους Αρκάδες και δημιουργήσαν τις προϋποθέσεις να προηγηθούν στο σκορ. Στο 15' ο Παπαδόπουλος έδιωξε το σουτ του Καρλίτος, στο 22' ο Βέλεθ δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή από την μικρή περιοχή και στο 26' η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καρλίτος. Από εξαιρετική προσπάθεια του Ισπανού ήρθε η τρομερή επέμβαση του Παπαδόπουλου σε κεφαλιά του Σαβιέρ, με τον Πασαλίδη στη συνέχεια να σώζει στο ριμπάουντ του Καρλίτος. Ο ρυθμός κόπασε, οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Στο δεύτερο 45λεπτο η εικόνα ήταν διαφορετική. Δεν υπήρχε η ένταση του πρώτου μέρους, ο Αστέρας μπήκε με σκοπό να καλύψει πιο σωστά τους χώρους για να μην επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να βρίσκει συνεργασίες, με τους Ριέρα και Μπαράλες να πιέζουν πιο ψηλά ως δυάδα με παράλληλη κίνηση. Οι Αρκάδες δεν ήθελαν να επιτεθούν σε σετ παιχνίδι αλλά με γρήγορες μεταβιβάσεις στον χώρο. Ο Ράσταβατς πέρασε τους Βαλιέντε και Τιλίκα στο ματς, αλλάζοντας πρόσωπα όχι τακτική, μετά το 55'. Ο Πογιάτος έβλεπε την ομάδα του να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά να αναλώνεται σε παιχνίδι πέριξ της αντίπαλης περιοχής, δίχως να απειλεί. Έβαλε τον Μπουζούκη για να έχει έναν καλύτερο δημιουργό/χειριστή στον άξονα, φρέσκαρε τα άκρα της επίθεσης με τον Χατζηγιοβάνη και πέρασε τον Αλεξανδρόπουλο αντί του Κουρμπέλη στα χαφ.

Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να φέρνει τη μπάλα γύρω-γύρω αλλά να μην παράγει παιχνίδι και είναι χαρακτηριστικό πως δεν έκανε ούτε μια τελική (!) στο δεύτερο ημίχρονο μετά τις 7 του πρώτου μέρους. Ο Αστέρας βρήκε την στιγμή που έψαχνε στο ματς, όταν ο Ριέρα έφυγε στην πλάτη της άμυνας, άδειασε τον Μαυρομμάτη, ξεπέρασε και το εμπόδιο του Πούγγουρα και πλάσαρε με το αριστερό τον Διούδη για το 1-0 στο 73'! Οι 'πράσινοι' δεν μπόρεσαν να βγάλουν καμία αντίδραση, έμοιαζαν άδειοι από ενέργεια και ιδέες στο τελευταίο σπριντ 90λεπτου και γλίτωσαν από δεύτερο τέρμα όταν το σουτ του Τασούλη στο 83' σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Διούδη. Ο Παναθηναϊκός έβαζε λάδι, ο Αστέρας έφτιαξε την τηγανίτα και έφυγε χορτάτος από το γήπεδο, δείχνοντας στους 'πράσινους' πως χρειάζονται πολλή δουλειά ακόμη μέχρι να βρουν τις απαιτούμενες λύσεις. Για τον Πογιάτος και τον Παναθηναϊκό μοιάζει προ των πυλών η μάχη project vs αποτελέσματα, που κατά κανόνα λήγει με ήττα του πρώτου...

News 24/7

24MEDIA NETWORK