Ο ασύλληπτος ποδοσφαιριστής 'τρολάρει' με γκολ όλη την ομάδα της Αστυνομίας

Την ώρα που εκκρεμούσε το ένταλμα συλλήψεώς του ο Λούκας Γκβιάζντα σκόραρε στον αγώνα κατά των οργάνων της τάξης.

Οι ποδοσφαιριστές της Γουέλντερς πανηγυρίζουν την κατάκτηση ενός τίτλου σε τουρνουά προετοιμασίας
Οι ποδοσφαιριστές της Γουέλντερς πανηγυρίζουν την κατάκτηση ενός τίτλου σε τουρνουά προετοιμασίας WELDERSFC.CO.UK

Για να γνώριζες εκ των προτέρων τον Λούκας Γκβιάζντα θα έπρεπε, μάλλον, να είσαι μόνιμος κάτοικος Βόρειας Ιρλανδίας που παρακολουθεί μανιωδώς αγώνες του εγχώριου πρωταθλήματος - όχι μόνο της πρώτης κατηγορίας. Ακόμη και οι πληροφορίες για την ακριβή θέση του 25χρονου Πολωνού διίστανται. Άλλες πηγές τον παρουσιάζουν ως αμυντικό, άλλες ως φορ (μεταξύ των οποίων η wikipedia) και οι πλέον αξιόπιστες (το σχετικώς έγκυρο ιρλανδικό extratime.ie) ως έναν πολύπλευρο μέσο που έχει την ικανότητα να καλύπτει διάφορες θέσεις στο γήπεδο.

"Είναι ένας δυναμικός, ψηλός παίκτης, στα 24 του, εργατικός και δυνατός τόσο στο κέντρο όσο και στην επίθεση. Τον αποκτήσαμε αρχικά για 6 μήνες, είμαι σίγουρος ότι θα μας εντυπωσιάσει", έλεγε ο Γκάρι Σμιθ, πρώην προπονητής του στην Γκλέντοραν, την ημέρα που είχε υλοποιηθεί η εισήγηση της απόκτησής του, καθώς στο παρελθόν είχαν συνεργαστεί και τον γνώριζε καλά.

Εσύ κράτα όποια από τις εκδοχές της θέσης του σού ταιριάζει, βαρύτητα δεν έχει ιδιαίτερη στην προκειμένη. Διότι αυτό που ξεχωρίζει από το Σάββατο είναι πως ο Γκβιάζντα συγκρίνεται σε δημοφιλία μονάχα με τον συμπατριώτη του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (των 2 γκολ απέναντι στην Κολονία), έχοντας κερδίσει με το σπαθί του τα 15 λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούσαν.

Ο -θ' αποφύγουμε να πάρουμε θέση για το ακριβή ρόλο του στο χορτάρι- Πολωνός ήταν ένας από τους δύο σκόρερ της Χάρλαντ εντ Γουόλφ Γουέλντερς, ομάδας του Μπέλφαστ που αγωνίζεται στη β' κατηγορία της Β.Ιρλανδίας, στο 2-2 με την PSNI. Ή αλλιώς του συνόλου που εκπροσωπεί την αστυνομία της χώρας στο εγχώριο ποδοσφαιρικό στερέωμα (Police Service of Northern Ireland).

Θ' αναρωτηθείς, δικαιολογημένα, ποια η αξία της είδησης. Θα σου πούμε ότι την ώρα που ο Γκβιάζντα έστελνε την μπάλα στ' αντίπαλα δίχτυα, είχε εκδοθεί ήδη ένταλμα συλλήψεώς του, διότι δύο ημέρες πριν δεν είχε εμφανιστεί, ως όφειλε, στο δικαστήριο.

Το Sombrero αλίευσε την είδηση κι εμείς ψάξαμε λίγο παραπάνω τι είχε μεσολαβήσει έως ότου φτάσουμε εκεί. Όπως ανέφερε ο τοπικός Τύπος, ο Πολωνός ποδοσφαιριστής είχε παραβιάσει πολλάκις τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και την τελευταία φορά συνελήφθη να οδηγεί χωρίς ανανεωμένη άδεια και ασφάλεια. Αναπόφευκτος από 'κει και πέρα ήταν ο ορισμός δικάσιμου προκειμένου να του επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές. Μολονότι πάντως ο Γκβιάζντα γνώριζε για τις κυρώσεις, δεν κάθισε ποτέ στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ούτε φαίνεται ότι απέστειλε δικηγόρο για να τον υπερασπιστεί, και ο δικαστής της έδρας απαίτησε την άμεση σύλληψή του.

Ο άφαντος για δύο ημέρες Γκβιάζντα ουδόλως πτοήθηκε και το Σάββατο εμφανίστηκε κανονικά στο 'Tillysburn Park', φορώντας την κιτρινόμαυρη στολή εργασίας και σκοράροντας για λογαριασμό της ομάδας μου. Το μόνο που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πλέον είναι αν το επόμενο διάστημα θα υποχρεωθεί να φορέσει τη στολή του φυλακισμένου!

News 24/7

24MEDIA NETWORK