Αθανασιάδης: "Πληγώθηκα, αλλά θα πρέπει να ζήσω μ' αυτό"

Ο Στέφανος Αθανασιάδης μιλά για τον αποκλεισμό του από το Μουντιάλ και χαρακτηρίζει αποτυχημένη τη φετινή χρονιά για τον ΠΑΟΚ.

Αθανασιάδης: "Πληγώθηκα, αλλά θα πρέπει να ζήσω μ' αυτό"
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Αθανασιάδης αποτελεί ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της επικαιρότητας τις τελευταίες μέρες και αυτό λόγω της απόφασης του Φερνάντο Σάντος να τον αφήσει εκτός αποστολής Εθνικής ομάδας εν όψει Μουντιάλ. Ο 26χρονος επιθετικός μίλησε στην εφημερίδα "Metrosport" γι' αυτό, ενώ ανέλυσε γιατί θεωρεί αποτυχημένη τη σεζόν για τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά:

Μπορείς να κάνεις έναν απολογισμό τns σεζόν;

"Η σεζόν είναι αποτυχημένη. Κακά τα ψέματα, ακόμη και που βγήκαμε πρώτοι στα πλέι οφς και μας στερήθηκε στα χαρτιά η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν μπορούμε να πούμε πως είναι πετυχημένη κυρίως γιατί δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Δεν πήραμε τίποτα, δεν δώσαμε χαρά στον κόσμο μας".

Τι πήγε λάθος;

"Από την αρχή ήρθε ένας καινούργιος προπονητής που χρειαζόταν και χρόνο και πολλά άλλα στοιχεία, όμως αποδείχτηκε πως έγιναν λάθη απ όλες τις πλευρές με αποτέλεσμα να μην αισθανόμαστε καλά και σαν ομάδα. Υπήρχε μεγάλη πίεση λόγω προσδοκιών, όμως αποδείχτηκε πως σαν ΠΑΟΚ δεν ήμασταν έτοιμοι να πετύχουμε τους στόχους μας".

Τι μένει από αυτή τη σεζόν;

"Πραγματικά χάσαμε μία σεζόν. Είναι πολύ αρνητικό πως δεν φτιάξαμε στη διάρκειά της έναν κορμό με παιδιά που θα έμεναν στην ομάδα, είναι γεγονός πως δεν εμφανίστηκαν ξεκάθαρες ιδέες που θα βοηθούσαν τον ΠΑΟΚ στο μέλλον. Έγιναν πολλές αλχημείες μέσα στη χρονιά και δεν βοηθηθήκαμε".

Εμφανίζεσαι ενοχλημένος από τον αποκλεισμό σου από το Μουντιάλ. Τι ακριβώς σκέφτεσαι;

"Πληγώθηκα και αυτή είναι η αλήθεια. Είναι μεγάλη διοργάνωση και είχα την αίσθηση πως άξιζα την ευκαιρία. Όμως, ο Φερνάντο Σάντος αποφασίζει, θα πρέπει να ζήσω με αυτό και να δω την θετική πλευρά του γεγονότος, πως θα έχω την ευκαιρία να ξεκουραστώ και να τα δώσω όλα με τον ΠΑΟΚ την επόμενη σεζόν. Εγώ από την πλευρά μου εύχομαι τα καλύτερα στην εθνική ομάδα, να πετύχει τους στόχους της, όλοι θα είμαστε μαζί της από εδώ και θα πανηγυρίζουμε τις επιτυχίες της".

Βρίσκεσαι ουσιαστικά στη τελευταία χρονιά του συμβολαίου σου, με δημοσιεύματα να σε εμφανίζουν σε διαπραγμάτευση με τον ΠΑΟΚ...

"Κάποιες κουβέντες είχαν γίνει στο παρελθόν αλλά όχι στα κοντά. Η αλήθεια είναι πως όντως είναι η τελευταία σεζόν του συμβολαίου μου και περιμένω σε κάποια φάση να μάθω τις ακριβείς προθέσεις της ομάδας. Ανεπίσημα έχουν γίνει κάποιες κουβέντες, αλλά επισήμως τίποτα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ