Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα 1-2
Η Μπαρτσελόνα "χτύπησε" στις αντεπιθέσεις και πήρε τη νίκη με 2-1 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο "Σαν Μαμές", κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Copa del Rey. "Ανοιχτοί λογαριασμοί" για Ατλέτικο και Θέλτα.
Οι απουσίες των Λουίς Σουάρες και Λιονέλ Μέσι, σε συνδυασμό με το δυνατό ξεκίνημα της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο παιχνίδι, έβαλαν δύσκολα στην Μπαρτσελόνα, η οποία τα “χρειάστηκε” στο πρώτο 15λεπτο. Παρόλα αυτά, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Μουνίρ Ελ Χανταντί έδωσε προβάδισμα στους “μπλαουγκράνα” στο 18ο λεπτό. Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε “ξεδιπλώθηκαν” εξαιρετικά στην αντεπίθεση, ο Ίβαν Ράκιτιτς έβγαλε σέντρα “πάρε-βάλε” στον Μουνίρ, ο οποίος με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ. Οι Καταλανοί εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 25′ με πλασέ προ κενής εστίας του Νεϊμάρ, μετά από λάθος αντίδραση του Ιάγο Ερερίν.
Οι Βάσκοι προσπάθησαν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του αγώνα, αλλά οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν τους χώρους και δεν άφησαν περιθώρια αισιοδοξίας στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Οι διαδοχικές ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου έδωσαν τη θέση τους στη νευρικότητα και τις σκληρές μονομαχίες. Αποτέλεσμα, η μοναδική αξιόλογη φάση να σημειωθεί στο 81′, όταν ο Μαρκ Τερ Στέγκεν έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Σαμπίν Ρομέρο. Τελικά, στο 89′, σε μία ανύποπτη φάση, ο Ντάνι Άλβες έδιωξε άτσαλα την μπάλα, ο Σαν Χοσέ εκμεταλλεύτηκε το λάθος, έδωσε τον Άριτς Αντούριθ, κι αυτός με όμορφο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-2.
Οι συνθέσεις
Αθλέτικ Μπιλμπάο (4-2-3-1): Ερερίν, Ντε Μάρκος, Ετσέιτα, Λέκουε, Λαρόρτ, Ιτουράσπε, Μπενιάτ (68′ Σαν Χοσέ), Εράσο (62′ Σαμπίν), Σουσαέτα (55′ Μουνιαΐν), Αντούριθ, Γουίλιαμς.
Μπαρτσελόνα (4-3-3): Τερ Στέγκεν, Άλβες, Μαστσεράνο, Πικέ, Σέρτζι Ρομπέρτο (74′ Αντριάνο), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Αρντά (66′ Βιδάλ), Μουνίρ (80′ Σάντρο), Νεϊμάρ.
“Ανοιχτούς λογαριασμούς” για την επαναληπτικό άφησαν η Θέλτα με την Ατλέτικο Μαδρίτης, οι οποίες έμειναν στη “λευκή” ισοπαλία στο Βίγκο. Οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε, με τη γνωστή reactive τακτική, θέλησαν να χτυπήσουν στην κόντρα επίθεση, αλλά σε δύο περιπτώσεις σε σουτ των Αντουάν Γκριεζμάν και Τζάκσον Μαρτίνες, ο Ρούμπεν Μπλάνκο αρνήθηκε το γκολ με εξαιρετικές επεμβάσεις. Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι είχαν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα την κατοχή και την υπεροχή, αλλά δεν κατάφεραν να τη μετουσιώσουν σε γκολ.
Θέλτα (4-3-3): Ρουμπέν Μπλάνκο, Χόνι Κάστρο, Καμπράλ, Σέρτζι Γκόμεθ, Πλάνας (88′ Ούγκο Μάγιο), Ραντόγια, Βας (93′ Μπόρχα Φερνάντεθ), Πάμπλο Ερνάντες, Ιάγο Άσπας (74′ Μποβί), Ορεγιάνα, Γκουιντέτι.
Ατλέτικο (4-3-3): Μογιά, Χεσούς Γκάμεθ, Σάβιτς, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Κόκε, Αουγκούστο Φερνάντες, Γκριεζμάν (80′ Παρτέι), Φερέιρα Καράσκο (66′ Βιέτο), Τζάκσον Μαρτίνες (60′ Κορέα).
Τα αποτελέσματα των προημιτελικών
Τετάρτη 20 Ιανουαρίου
21:30 Θελτα – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0
22:00 Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα 1-2
(89′ Αντούριθ – 18′ Μουνίρ, 25′ Νεϊμάρ)
Πέμπτη 21 Ιανουαρίου
21:00 Βαλένθια – Λας Πάλμας
22:00 Σεβίλλη – Μιράντες
Επαναληπτικοί
Τετάρτη 27 Ιανουαρίου
21:00 Ατλέτικο Μαδρίτης – Θέλτα
21:00 Μπαρτσελόνα – Αθλέτικ Μπιλμπάο
21:00 Λας Πάλμας – Βαλένθια
21:00 Μιράντες – Σεβίλλη