Ατλέτικο Μαδρίτης - Ολυμπιακός 4-0

Τη συντριβή γνώρισε την Τετάρτη στο "Βιθέντε Καλδερόν"ο Ολυμπιακός ο οποίος έχασε καθαρά με 4-0 από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Πάρτι έστησε ο Μάντζουκιτς που έκανε χατ-τρικ κόντρα στην τραγική "ερυθρόλευκη" άμυνα.

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ολυμπιακός 4-0

Η εικόνα του αγώνα

Το 4-4-1-1 (με τον Τσόρι σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μήτρογλου) θεωρητικά θα βοηθούσε τον Ολυμπιακό στον τομέα της δημιουργίας. Από τη στιγμή όμως που ο πρωταθλητής Ελλάδας δεν είχε την μπάλα παρά μόνο σε ελάχιστες στιγμές, το σύστημα ουδέποτε λειτούργησε. Ανασταλτικά, τα ζόρια φάνηκαν από πολύ νωρίς όταν οι Μαδριλένοι άρχισαν να υπερφορτώνουν τη δική τους δεξιά πλευρά προκαλώντας ασφυξία στον Μαζουακού.

Από εκεί προήλθε και το πρώτο γκολ μόλις στο 9' από τον Ραούλ Γκαρθία στο οποίο φέρει βέβαια ευθύνη και ο Ρομπέρτο που τροφοδότησε κατά λάθος τον Χουάνφραν. Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να ανασυνταχθεί στο επόμενο διάστημα αλλά με τους Τσόρι, Αφελάι και Μανιάτη να μην ακουμπούν την μπάλα, διέξοδος από τις δαγκάνες του Σιμεόνε δεν μπορούσε να υπάρξει.

Το νέο φθηνό λάθος στην άμυνα του Ολυμπιακού στο 38' (ο Μποτία έκανε λάθος εκτίμηση και η μπάλα πέρασε κάτω από το πόδι του) έδωσε το δικαίωμα στον Μάντζουκιτς να γράψει το 2-0 και να βγάλει τον Μίτσελ από τα ρούχα του για το γεγονός ότι οι παίκτες του έδειχναν εντελώς εκτός κλίματος.

Στο ημίχρονο ο προπονητής του Ολυμπιακού αποφάσισε να κάνει δύο αλλαγές και να αποσύρει τους Μανιάτη και Αφελάι για τους Κασάμι και Φουστέρ αλλά και πάλι ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Ενα λεπτό μετά τη μοναδική καλή ευκαιρία των πρωταθλητών στο ματς, ο Μάντζουκιτς τιμώρησε με το 3-0 (62') και τρία λεπτά αργότερα ο Κροάτης έκλεισε το σκορ αλλά και το προσωπικό του κρεσέντο μ' ακόμη ένα γκολ.

MVP

Χωρίς αποτελεσματική αντιμετώπιση από τα αντίπαλα στόπερ, ήταν φυσικό και επόμενο να κάνει πάρτι ο Μάριο Μάντζουκιτς. Αφού έφτιαξε την ψυχολογία του με το πρώτο γκολ-ευγενική χορηγία του Μποτία, στη συνέχεια έβλεπε το τέρμα σαν ωκεανό. Βρήκε και τα έκανε ο Κροάτης αλλά ένα χατ-τρικ σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ έχει πάντα τη δική του αξία.

Aδύναμος Κρίκος

Ο Μαζουακού υπέφερε, ειδικά στο πρώτο μισάωρο του ματς. Ο Μποτία ήταν μία θλιβερή φιγούρα στην άμυνα του Ολυμπιακού, όχι πάντα με δική του ευθύνη. Οι Μήτρογλου, Τσόρι, Αφελάι και Μανιάτης απλώς αγωνίστηκαν.

Σχόλιο

Στο πιο κρίσιμο εφετινό του ευρωπαϊκό ματς ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων. Χωρίς ρυθμό ελέω και της διακοπής του πρωταθλήματος αλλά και χωρίς ποδοσφαιρικό εγωισμό οι "ερυθρόλευκοι" έγιναν εύκολη λεία στα πόδια μίας καλοκουρδισμένης ποδοσφαιρικής μηχανής όπως είναι η Ατλέτικο. Ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε 11 γκολ παθητικό στο Τσάμπιονς Λιγκ, πρόκειται για αριθμό που δείχνει πολλά.

Ατλέτικο: Μογιά, Γοδίν, Τιάγο (46’ Σουάρεθ), Κόκε, Ρ. Γκαρθία, Μάντζουκιτς (69’ Γκριεζμάν), Αρντά (66’ Ραούλ Χιμένεθ), Γκάμπι, Ανσάλντι, Χουανφράν, Χιμένεθ.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Εντινγκά, Μανιάτης (46’ Φουστέρ), Μλιβόγεβιτς, Ντομίνγκεζ (72’ Μπουχαλάκης), Αφελάι (46’ Κασάμι), Μήτρογλου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK