Ατρόμητος-ΑΕΚ: Ο Μάνταλος 'κρέμασε' την ΑΕΚ και φτιάχτηκε σελίδα 'όχι άλλο'

Η ΑΕΚ ηττήθηκε στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο (1-0, 24' Γούτας), με την αψυχολόγητη αποβολή του Μάνταλου στο πρώτο ημίχρονο να ορίζει εν πολλοίς την μοίρα της. Λίγη ώρα μετά, δημιουργήθηκε σελίδα για τον αρχηγό της Ένωσης στα social media. Προφανώς όχι για καλό.

Ο Πέτρος Μάνταλος αποβλήθηκε στο Περιστέρι, όπου η ΑΕΚ ηττήθηκε με σκορ 1-0 από τον Ατρόμητο για την 4η αγ. της Super League Interwetten. (LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Ο Πέτρος Μάνταλος αποβλήθηκε στο Περιστέρι, όπου η ΑΕΚ ηττήθηκε με σκορ 1-0 από τον Ατρόμητο για την 4η αγ. της Super League Interwetten. LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Στο ματς με τη Βόλφσμπουργκ, πριν έρθει η επική πρόκριση με τον Ανσαριφάρντ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, η ΑΕΚ πάλεψε... με τους δαίμονές της. Σαν να ήταν σενάριο ταινίας με ήρωα τον πιο άτυχο άνθρωπο του κόσμου που πάνω στις αναποδιές καλείται να ορθοποδήσει για το... happy end. Χαμένο πέναλτι του Μάνταλου, 0-1 της γερμανικής ομάδας λίγο πριν την ανάπαυλα, όλα στραβά για την υπερβατική ΑΕΚ.

Στο Περιστέρι, λίγες μέρες μετά το θρίλερ του ΟΑΚΑ, μία από τα ίδια. Σαν η μοίρα να παίζει παιχνίδια στην ΑΕΚ. Ο Καρέρα πήγε σε ορθολογικές επιλογές στην ενδεκάδα, έβαλε βασικό τον Ανσαριφάρντ αντί του Ολιβέιρα, επανέφερε τον Μάνταλο στα χαφ και είχε 'δαιμονισμένο' τον Γκαρσία. Αφού πρώτα είδε τον Μαχαίρα να μένει την ύστατη στιγμή εκτός αποστολής λόγω αδιαθεσίας, στο 2' ήρθε η πρώτη ευκαιρία που θα μπορούσε να φέρει το γκολ αν το πλασέ του Μάνταλου δεν ήταν χλιαρό, ενώ στο 15' έφερε τον τραυματισμό του Γκαρσία που είχε αρχίσει δυνατά την αναμέτρηση και την αναγκαστική αλλαγή.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στο 24' ο Γούτας έβαλε μπροστά τον Ατρόμητο με 1-0 με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, σκοράροντας για δεύτερο σερί ματς. Την περασμένη Κυριακή ήταν στο 'Γεντί Κουλέ' κόντρα στον ΟΦΗ στις καθυστερήσεις διαμορφώνοντας το 2-2, τώρα ήταν στο Περιστέρι, υπό διαφορετικές συνθήκες, που λύτρωνε ξανά την ομάδα του.

Η ΑΕΚ είχε να παλέψει όλες τις δυσκολίες που της παρουσίασε η αναμέτρηση συν την αψυχολόγητη ενέργεια του Πέτρου Μάνταλου στο 39ο λεπτό. Σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Κιβρακίδη, ο αρχηγός της ΑΕΚ βρήκε τον παίκτη με τις σχάρες στο στήθος και ορθώς αποβλήθηκε σοκάροντας για δεύτερο σερί ματς την ομάδα του. Την Πέμπτη ήταν το χαμένο πέναλτι απέναντι στη Βόλφσμπουργκ, το οποίο δεν ήταν τελικά μοιραίο, το βράδυ της Κυριακής ήταν η αποβολή που επί της ουσίας 'κρέμασε' την ομάδα του στο χειρότερο χρονικό σημείο. Το... τελειωτικό χτύπημα του Μάνταλου έφερε την ΑΕΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας στην πλάτη της το 1-0, έχοντας χάσει με τραυματισμό τον Γκαρσία και ούσα με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του αρχηγού της.

Ούτε με τη Βόλφσμπουργκ αυτή η τροπή. Ούτε με τη Βόλφσμπουργκ τα εμπόδια που βρέθηκαν στο δρόμο της ΑΕΚ που έπρεπε να κάνει ακόμα μία υπέρβαση μέσα σε λίγες μέρες. Κι αν στο ματς απέναντι στη γερμανική ομάδα υπήρχε το κίνητρο και το καθαρό μυαλό παρά τις αντίξοες συνθήκες, στο Περιστέρι δεν υπήρχε ούτε καθαρό μυαλό, αλλά ούτε υπομονή. Σαν κάτι να 'είχε' χαλάσει το μυαλό των 'κιτρινόμαυρων' που περισσότερο προσπαθούσαν να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς έγινε στο πρώτο μέρος, ειδικά με την ενέργεια του Μάνταλου να αφήσει την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα, παρά με το πώς θα προσπαθήσουν να πάρουν έστω την ισοπαλία σώζοντας την παρτίδα.

Ο Ατρόμητος από την άλλη, είχε πιο εύκολο έργο σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή απέναντι στον ΟΦΗ. Τώρα δεν έπρεπε να επιτεθεί για να διεκδικήσει την ισοπαλία, αλλά έπρεπε να διαχειριστεί το υπέρ του αποτέλεσμα. Κι αν υπήρχε ένα κοινό σημείο των δύο αγώνων ήταν η αστοχία στις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν στους γηπεδούχους για να 'καθαρίσουν' το παιχνίδι.

Η ΑΕΚ άρχισε δειλά-δειλά να δημιουργεί προϋποθέσεις μετά το 70' κι αφού πρώτα το παιχνίδι απέκτησε για τους 'κιτρινόμαυρους' χαρακτήρα 'do or die'. Ακόμα κι έτσι όμως, η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα δεν έγινε αισθητή και δεν φόβισε τον Ατρόμητο που έβαλε περισσότερη πίεση στον εαυτό του για να κρατήσει το 1-0 μέχρι το φινάλε λόγω της αστοχίας του στις ευκαιρίες που δημιούργησε απέναντι στην προβληματική 'κιτρινόμαυρη' άμυνα.

Εν κατακλείδι, η ήττα της ΑΕΚ με 1-0 έρχεται σε ένα σημείο που δεν τη χρειαζόταν, αλλά δεν θα της κάνει τη μεγάλη ζημιά. Το ιδανικό σενάρια ήταν να ντουμπλάρει τις νίκες με Βόλφσμπουργκ και Ατρόμητο, κρατάει το πρώτο αποτέλεσμα, πετάει το δεύτερο και ρίχνεται στη δουλειά στη διακοπή του πρωταθλήματος για το restart της επανέναρξης και το 'δέσιμο' της ομάδας.

Το πιο σοβαρό, όμως, πρόβλημα της ΑΕΚ είναι ο ψυχισμός του Πέτρου Μάνταλου. Το χαμένο πέναλτι με τη Βόλφσμπουργκ δεν κόστισε, τα όσα έγιναν μετά το ματς στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ και η στήριξη του κόσμου ήταν το highlight εκείνης της θριαμβευτικής βραδιάς, αλλά η ενέργειά του στο ματς με τον Ατρόμητο, αφήνοντας την ΑΕΚ με 10 παίκτες από το 39', είναι ένα στιγμιότυπο που πρέπει να μείνει στο 'σκληρό δίσκο' και να δουλευτεί (και αυτό) στη διακοπή.

Η συζήτηση γύρω από εκείνον, είναι κάτι που πλέον αποκτά δαιμονικές τάσεις. Με το που τελείωσε χθες το ματς, προέκυψε σελίδα στο Facebook που ζητούσε 'όχι άλλο Μάνταλο στην ΑΕΚ', σαν εκείνη που απαιτούσε να τελειώσει ο Κατσουράνης από την Εθνική ομάδα. Είναι ένα μεγάλο χαρτί για την Ένωση, η οποία δεν έχει μάθει να ζει δίχως εκείνον. Όμως θα έπρεπε να έχει ψάξει και τη ζωή της αλλιώς, καθώς ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, ακροβατεί μεταξύ φυσιολογικού και παράνοιας με όλο αυτό που συμβαίνει γύρω του.

Στην αντίπερα όχθη, το σοκ του Ατρόμητου στην πρεμιέρα από τον Βόλο φαίνεται ότι ήταν η κακή παρένθεση. Ισοπαλία στην Τούμπα, ισοπαλία στο Ηράκλειο, νίκη επί της ΑΕΚ σε ένα σερί που δίνει κυρίως ψυχολογία και την ευκαιρία στον Κάναντι να δουλέψει πιο ήσυχος στη διακοπή. Εν αντιθέσει με τον Καρέρα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK