Ατρόμητος – Αρης 1-2

Ο Αρης επικράτησε 2-1 του Ατρομήτου στο Περιστέρι και σε συνδυασμό με το υπέρ του 1-0 από τον πρώτο αγώνα εξασφάλισε την παρουσία του για 3η φορά σε τελικό Κυπέλλου τα τελευταία πέντε χρόνια. Κόκε και Ιβιτς τα γκολ, μείωσε στις καθυστερήσεις ο Νικολόπουλος. Ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί απέναντι στον Θρασύβουλο, στον δεύτερο επαναληπτικό ημιτελικό της Τετάρτης (21:00).

Ατρόμητος – Αρης 1-2

Ο Αρης επικράτησε 2-1 του Ατρομήτου στο Περιστέρι και εξασφάλισε την παρουσία του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Hellas OnLineγια 3η φορά τα τελευταία πέντε χρόνια. Καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς, είχαν... προειδοποιήσει από το πρώτο μέρος για τις προθέσεις τους αλλά στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο τελευταίο τέταρτο, οι Κόκε (κορυφαίος) και Ιβιτς τελείωσαν τη δουλειά. Ο "Γολγοθάς" της ομάδας του Πάουλο Κάμπος συνεχίζεται, με το ματς της Κυριακής απέναντι στον Πανιώνιο να είναι εκείνο που θα κρίνει την παραμονή ή μη στη Super League.

Ο Αρης είχε καλύτερα πατήματα στα πρώτα λεπτά του γηπέδου. Μόλις στο 9ο λεπτό ο Κάλβο γύρισε από τα δεξιά αλλά ο Κόκε δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη φάση όπως θα ήθελε. Ο Ισπανός φορ έκανε την ατομική ενέργεια τρία λεπτά αργότερα αλλά και πάλι το τελείωμά του δεν το πρέπον, παρά το ότι ξεπετάχτηκε και κοντρόλαρε εξαιρετικά.

Η δεξιά πλευρά των Θεσσαλονικέων αποτελούσε πρόβλημα για τους παίκτες του Πάουλο Κάμπος, οι οποίοι απείλησαν με τον Περόνε στο 23’. Ο Αργεντινός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Αουρέλιο, τον πέρασε αλλά ο Κέλεμεν του έκλεισε την πόρτα.

Η άνεση με την οποία κυκλοφορούσαν την μπάλα οι φιλοξενούμενοι ήταν εμφανής, για να φτάσουμε στο 26ο λεπτό, όταν και συνέβη η φάση που θα απευχόταν κάθε διαιτητής. Τραγικό αμυντικό λάθος των Περιστεριωτών, έβγαλε τον Κόκε μπροστά από τον Ανδρούτσο. Η μπάλα βρισκόταν ανάμεσά τους. Ο επιθετικός του Αρη την "τσίμπησε" και πήδηξε ψηλά για να γλιτώσει το πλονζόν του αντιπάλου. Ο Κόκε έπεσε στο έδαφος και διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι. Το ριπλέι δεν ξεκαθαρίζει τη φάση. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούμε να μιλάμε για θέατρο. Τη συγκεκριμένη απόφαση πήρε ο ρέφερι Πολατιάν.

Τα νεύρα ήταν στην ημερήσια διάταξη, όπως άλλωστε συνέβη και στο πρώτο ματς. Τα σκληρά μαρκαρίσματα έδωσαν και πήραν, ο Ολιβέιρα έφτυσε στο πρόσωπο τον Ιβιτς και άλλα πολλά... όμορφα έγιναν στο Περιστέρι.

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα αλλά δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι, δίχως μέχρι το τέλος του ημιχρόνου να κάνουν τη μεγάλη φάση. Ένα θεματικό βολέ του Κάλβο και ένα σουτ του Ρόβα δεν προσέφεραν εν τέλει ιδιαίτερες συγκινήσεις.

Η επανάληψη άρχισε με τον Αρη να φτάνει κοντά στο γκολ αλλά ο Ανδρούτσος μπλόκαρε την μπάλα μετά την κεφαλιά του Γιάχιτς. Το ίδιο έκανε και στο σουτ του Κάλβο, τρία λεπτά αργότερα, στο 55’. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 61’, όταν ο Ατρόμητος έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση με αριθμητικό πλεονέκτημα (τρεις – δύο), ωστόσο το τελείωμα του Λε δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Κέλεμεν.

Όσο το ματς βάδιζε προς το τέλος του, τα νεύρα γίνονταν περισσότερα. Στο 77ο λεπτό όμως ο Αρης έβαλε το γκολ που εν πολλοίς θα τον έστελνε στον τελικό του Κυπέλλου. Ο Κόκε έκανε ένα αδύναμο πλασέ από το ύψος του πέναλτι. Η μπάλα κυλούσε σιγά προς τα δίχτυα αλλά ο Ανδρούτσος κόλλησε στο έδαφος, γλίστρησε και την είδε να καταλήγει στα δίχτυα. Σκληρή τύχη για τον 18χρονο πορτιέρο, στην πρώτη επαγγελματική εμφάνιση συλλογικού επιπέδου της καριέρας του.

Το σοκ ήταν μεγάλο για τους γηπεδούχους, καθώς ήθελαν τρία γκολ για να προκριθούν. Ο Κόκε όμως δεν είχε τέτοιες σκέψεις. Στο 82’, ο ξεχύθηκε από τα αριστερά, την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Ιβιτς και εκείνος με ζυγισμένο πλασέ έκανε το 0-2.

Το ματς έφτασε στο τέλος με τον Αρη διαρκώς στο προσκήνιο αλλά τον Νικολόπουλο να πετυχαίνει το γκολ της τιμής με εξαιρετικά εκτελεσμένη κεφαλιά και να διαμορφώνει το τελικό 1-2.


Οι συνθέσεις
Ατρόμητος: Ανδρούτσος, Ολιβέιρα, Κορακάκης (57’ Γελαδάρης), Γεωργίου, Ρόβας, Τρέχο, Αποστολόπουλος, Περόνε (67’ Νικολόπουλος), Ιωάννου, Λε, Κριπιντίρης.
Αρης: Κέλεμεν, Ρονάλντο, Παπαδόπουλος, Αουρέλιο, Νέτο (88’ Πρίττας), Νεμπεγλέρας, Γιάχιτς, Κάλβο (63’ Φελίπε), Ιβιτς (88’ Ζεντίλ), Νάτσο, Κόκε.

Γκολ: 90'+ Νικολόπουλος - 77’ Κόκε, 82’ Ιβιτς

Κίτρινες κάρτες: Κάλβο, Κόκε, Νέτο, Γιάχιτς – Ρόβας, Ιωάννου, Νικολόπουλος
Κόκκινες κάρτες:




News 24/7

24MEDIA NETWORK