Ατρόμητος – Καβάλα 1-0 (videos)
Ο Ατρόμητος έσπασε την κακή παράδοση που είχε στο Κύπελλο με την Καβάλα (δύο ισοπαλίες, τρεις ήττες) και χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Εμάνουελ Περόνε στο 51', πήρε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του θεσμού.
H ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Ένα παιχνίδι με πολύ καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες προσέφεραν Ατρόμητος και Καβάλα, στο γήπεδο του Περιστερίου.
Στο πρώτο ημίχρονο, κύριοι επιθετικοί εκφραστές των δύο ομάδων ήταν ο Περόνε για τους γηπεδούχους και ο Ονουάτσι για τους φιλοξενούμενους, όμως οι δύο έμπειροι γκολκίπερ (Μιχαηλίδης, Γκαλίνοβιτς) εξουδετέρωσαν κάθε προσπάθεια των αντιπάλων παικτών.
Όταν ένα παιχνίδι είναι τόσο ισορροπημένο, το πιο πιθανό είναι να κριθεί στο γκολ, κάτι που τελικά έγινε με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Εμάνουελ Περόνε, έξι λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος ο εκτελεστής μετά από ένα υπέροχο “1-2” με τον Σφακιανάκη.
Οι αλλαγές που έκανε άμεσα ο Κάσπερτσακ (Πετκάκης και Δρόσος), λίγο έλειψε να φέρουν το ματς στα ίσα, όμως ο μεν Πετκάκης σούταρε άουτ στο 79′, ο δε Δρόσος νικήθηκε εύκολα από τον Μιχαηλίδη, τέσσερα λεπτά αργότερα.
Σε γενικές γραμμές, το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία, δεδομένου ότι η Καβάλα τελείωσε το παιχνίδι έχοντας κάνει 9 σουτ, έναντι 4 του Ατρομήτου. Πάντως, η ομάδα τουΓιώργου Δώνηέδειξε ότι μπορεί να απειλήσει οποιονδήποτε αντίπαλο στο θεσμό και μένει να το αποδείξει και στα προημιτελικά.
Το φιλμ του αγώνα:
11′: Ένα-δύο του Περόνε με τον Σαγκανόφσκι, ο πρώτος σουτάρει εκτός περιοχής αλλά ο Γκαλίνοβιτς μπλοκάρει χωρίς δυσκολία. Δείτε τη φάση εδώ.
20′: Πάσα του Αμπντούν στον Ονουάτσι, ο οποίος κάνει το σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα περνά άουτ. Δείτε τη φάση εδώ.
21′: Σέντρα του Νάστου, ο Περόνε πιάνει πέφτοντας την κεφαλιά αλλά η μπάλα περνά άουτ. Δείτε τη φάση εδώ.
24′: Διπλή ευκαιρία για την Καβάλα. Ο Βουτσίτσεβιτςκάνει το πρώτο σουτ, ο Μιχαηλίδης αποκρούειστην επαναφορά ο Ονουάτσι γυρίζειστον Αμπντούν, ο οποίος σουτάρει άουτ. Δείτε τη φάση εδώ.
31′: Κεφαλιά του Σαγκανόφσκι, ο Γκαλίνοβιτς δεν έχει πρόβλημα. Δείτε τη φάση εδώ.
50: Ωραίο “1-2” του Περόνε με τον Σφακιανάκη, ο πρώτος βγήκε τετ α τετ με τον Γκαλίνοβιτς καιο Θεοδωρέλης μην μπορώντας να κάνει κάτι άλλο, τον ανατρέπει. Πέναλτι για τον Ατρόμητο.
51′ ΓΚΟΛ: Ο Περόνεανοίγει το σκοραπό την άσπρη βούλα. Δείτε το γκολ εδώ.
55′: Σουτ του Περόνε από πλάγια θέση, η μπάλα περνά λίγο άουτ.
79′: Σουτ του Πετκάκη με το δεξί στην κίνηση έξω από την περιοχή, η μπάλα περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μιχαηλίδη. Δείτε τη φάση εδώ.
83′: Σουτ του Δρόσου, μπλοκάρει ο Μιχαηλίδης.
Οι συνθέσεις:
Ατρόμητος: (Γιώργος Δώνης): Mιχαηλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο (77′ Φαβάλι), Σφακιανάκης, Καμαρά (90′ Καμαρά), Σαγκανόφσκι, Περόνε (74′ Αναστασάκος).
Kαβάλα: (Χένρι Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Σιόντης (58′ Πετκάκης), Ντουγκλάο, Θεοδωρέλης (78′ Γιάννου), Χργκόβιτς, Ντιέ, Καρντόσο, Βουτσίτσεβιτς (56′ Δρόσος), Αμπντούν, Ονούατσι, Ογκμπέτσε.
Διαιτητής: Μ. Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Γ. Πάνου (Αιτ/νίας), Ν. Γεωργαράκος (Αθηνών)
Κίτρινες: 58′ Σαρμιέντο, 93′ Μιχαηλίδης/ 51′ Θεοδωρέλης, 58′ Ντιέ
Κόκκινες: –
*** Πριν από την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και παράγοντα του Ατρομήτου, Γιάννη Μπρανίκα.
Η ανατροπή και το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ατρομήτου