Ατρόμητος-Λέγκια: Η πρόκριση χάθηκε ξανά από την κλήρωση

Ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να αποβάλλει τον τίτλο του αουτσάιντερ και γνώρισε φυσιολογική ήττα 0-2 μέσα στο Περιστέρι από τη Λέγκια, η οποία ήταν λιγότερο καταιγιστική, αλλά περισσότερο ουσιώδης, παίρνοντας την πρόκριση από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ο Απόστολος Βέλλιος του Ατρομήτου σε στιγμιότυπο του αγώνα με τη Λέγκια για το δεύτερο σκέλος του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League στο γήπεδο του Περιστερίου, Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019
Ο Απόστολος Βέλλιος του Ατρομήτου σε στιγμιότυπο του αγώνα με τη Λέγκια για το δεύτερο σκέλος του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League στο γήπεδο του Περιστερίου, Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019 LATO KLODIAN / EUROKINISSI SPORTS

Αυτήν τη φορά η εικόνα ήταν πιο ισορροπημένη στον πίνακα των στατιστικών. Από τις 28 τελικές της Βαρσοβίας, η Λέγκια υποχώρησε στις 11. Ο Ατρόμητος, από τις 3 στον πρώτο αγώνα πήγε στις 5. Οι Περιστεριώτες, όμως, θα προτιμούσε να ξαναζήσουν στιγμές... Πολωνίας. Το 0-0 έγινε 2-0 υπέρ της Λέγκια και η ελπίδα για ένα θαύμα έκανε φτερά.

Η ελληνική ομάδα αποκλείστηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League από έναν ανώτερο αντίπαλο. Στη θεωρία και στην πράξη. Η Λέγκια τοποθετήθηκε στο γκρουπ των ισχυρών στην κλήρωση και ήταν η περσινή δευτεραθλήτρια Πολωνίας. Ο Ατρόμητος τοποθετήθηκε στο γκρουπ των ανίσχυρων και μπορεί να βρέθηκε για αρκετά μεγάλο διάστημα στη 2η θέση της Super League την περσινή σεζόν, ωστόσο στο τέλος περιορίστηκε στην 4η.

Το 0-0 της προηγούμενης εβδομάδας, όμως, άφησε μια χαραμάδα ελπίδας στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου. Αυτή ήταν και η κινητήρια δύναμη στη ρεβάνς του Περιστερίου. Οι γηπεδούχοι πίστεψαν ότι μπορούσαν να κάνουν την έκπληξη και για μερικά λεπτά στην αρχή του αγώνα τους παρέσερνε ευνοϊκός άνεμος προς την εστία του Ράντοσλαβ Μαγέτσκι. Ο Φάρλεϊ Ρόζα ήταν κομβικός σε αυτήν την προσπάθεια. Δημιουργούσε και εκτελούσε, ζητούσε συνεχώς μπάλα, ήταν ο παίκτης που πρώτος αρνήθηκε να αποδεχθεί πως ήταν το αουτσάιντερ του γηπέδου.

Ίσως μαζί του και οι φίλαθλοι του Ατρομήτου, και τους πάντα παρόντες οργανωμένους, τους 'Φενταγίν', σε μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που... μισογεμίζουν το γήπεδο. Βέβαια, μαζί τους υπήρχαν και περίπου 300 Πολωνοί, οι οποίοι είχαν έρθει στην Ελλάδα προετοιμασμένοι με φωτοβολίδες και καπνογόνα για να γιορτάσουν την πρόκριση. Για περίπου ένα τέταρτο, όμως, τα είχαν καλά κρυμμένα όλα αυτά. Στο 12' ήταν μια κεφαλιά του Απόστολου Βέλλιου από σέντρα του Ρόζα, στο 17' ήταν το δοκάρι του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού με απευθείας εκτέλεση φάουλ που τους ανησύχησε. Ακόμα και η κατοχή έμοιαζε να είναι μοιρασμένη, τίποτα δεν θύμιζε την κατηφόρα του πρώτου αγώνα.

Μέχρι το 29', όταν ο Καφού έκανε εξαιρετική κίνηση στο κόρνερ, απέφυγε τον αποσβολωμένο σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής του στον αγωνιστικό χώρο Ταλ Καχίλα, η μπάλα έφτασε στον Πάβελ Στολάρσκι και κατέληξε στα δίχτυα του Μπάλας Μέγκιερι. Αυτήν τη φορά, οι παίκτες του Αλεκσάνταρ Βούκοβιτς, του πρώην αμυντικού μέσου του Εργοτέλη και του Ηρακλή (με βοηθό τον Μάρεκ Σαγκανόβσκι, πρώην επιθετικό του Ατρομήτου), δεν χρειάζονταν δεκάδες σουτ για να νικήσουν τον Ούγγρο τερματοφύλακα, έπρεπε απλά να σημαδέψουν καλύτερα.

Η ανωτερότητα της Λέγκια φάνηκε κυρίως στον χώρο του κέντρου, όταν μετά από το τέρμα της, ο Ατρόμητος έχασε την ψυχραιμία του και απέτυχε να διαχειριστεί την κατάσταση. Ο Καφού έκανε δικό του τον χώρο και στο 2ο μέρος, οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να παραδίδουν τα όπλα. Ίσως και με μία δόση σκοπιμότητας, αφού αναγνώρισαν ότι το κάτι παραπάνω μπορεί να απέβαινε μοιραίο. Μία υπερπροσπάθεια σε ένα τέτοιο χρονικό σημείο της σεζόν δεν θα είχε θετικό αντίκρισμα, αφού η ομάδα θα κουράζονταν λίγο πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, της διοργάνωσης που ενδιαφέρει περισσότερο τον σύλλογο. Αυτό κατανόησαν και οι θεατές στις κερκίδες, που χειροκρότησαν τους παίκτες παρά την κακή εικόνα του 2ου μέρους που έφερε και το γκολ του Βαλεριάνε Γκβίλια. Η δυναμική του Ατρομήτου έφτανε μέχρι τον αποκλεισμό της Ντουνάισκα στον προηγούμενο γύρο. Η Λέγκια ήταν ένα επίπεδο πάνω από τις δυνάμεις του.

Αν η Ελλάδα είχε περισσότερους βαθμούς στην κατάταξη της UEFA, να προσφέρει ως προίκα στην ελληνική ομάδα, τότε ο Ατρόμητος θα μπορούσε να είχε μια καλύτερη κλήρωση. Η 7η ευρωπαϊκή περιπέτειά του ολοκληρώθηκε πριν καλά καλά αρχίσει. Μάλιστα, μόνο στην 'παρθενική' εμφάνισή του στο Europa League έφτασε να αγωνιστεί φθινόπωρο, στον 1ο γύρο της διοργάνωσης του 2006-2007, με αντίπαλο την ήδη κάτοχο και... μετέπειτα κάτοχο Σεβίλλη. Η κληρωτίδα σπάνια είναι φίλη του Ατρομήτου και η Λέγκια απλά επιβεβαίωσε την... παράδοση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK