Ατρόμητος-Ολυμπιακός: Διαβάζοντας τα χείλη του Βούκοβιτς στο 93'

Ο Βούκοβιτς σημείωσε το γκολ της ανατροπής του Ολυμπιακού επί του Ατρομήτου στο 93' και ξέσπασε. Νωρίτερα είχαν ξεσπάσει οι άνθρωποι των Πειραιωτών. Αντιθέτως, οι Περιστεριώτες των 10 παικτών δεν άντεξαν.

Ατρόμητος-Ολυμπιακός: Διαβάζοντας τα χείλη του Βούκοβιτς στο 93'
EUROKINISSI

Το ρολόι έδειχνε 2:51 από τα 5 λεπτά καθυστερήσεων που είχε ζητήσει ο διαιτητής Άγγελος Ευαγγέλου. Ο Γιάγκος Βούκοβιτς ευνοήθηκε μιας τυφλής κεφαλιάς - πάσας και με δική του πανέμορφη προσπάθεια με το κεφάλι, έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Μπάλας Μέγιερι. Το 2-1 για τον Ολυμπιακό ήταν γεγονός, η ανατροπή είχε ολοκληρωθεί.

Πλέον, ήταν η ώρα για δουλειά των αναγνωστών... χειλιών. Ο Σέρβος κεντρικός αμυντικός έτρεξε προς το κόρνερ και άρχισε να μιλάει ακατάπαυστα. Ανακούφιση, αγανάκτηση, ίσως και εξιλέωση που πήγαζε από αυτό το γκολ της νίκης πλημμύρισαν τον εγκέφαλό του. Το σήμα που έδινε στη γλώσσα δεν σταματούσε. Όταν κατόρθωσε να απαλλαγεί από τις αγκαλιές των συμπαικτών του, ακόμα κι από εκείνη του Ζοζέ Σα που είχε τρέξει μέχρι την αντίπαλη περιοχή για να πανηγυρίσει, άρχισε να δείχνει το έμβλημα του συλλόγου στη φανέλα του. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας τον ξαναπήρε αγκαλιά για να μην ξεφύγει, αφού ο 30χρονος διεθνής στόπερ απευθυνόταν σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο.

Τον ρόλο του ειρηνοποιού πήρε στη συνέχεια ο Παπ Αμπού Σισέ. Ο Σενεγαλέζος παρτενέρ του Βούκοβιτς στα στόπερ, ο οποίος φέρει κι αυτός ευθύνη για το γκολ του Ευθύμη Κουλούρη που έδωσε προσωρινά προβάδισμα στον Ατρόμητο, ήταν αυτός που έπαιξε τον ίδιο ρόλο και στην ανάπαυλα, απομακρύνοντας τους συμπαίκτες του από τον διαιτητή.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού διαμαρτύρονταν έντονα για ένα πέναλτι σε αγκωνιά του Δημήτρη Γιαννούλη στον Ντανιέλ Ποντένσε και για ένα έμμεσο σε γύρισμα του Εμάνουελ Σάκιτς στον Μέγιερι, με τη φάση να συνεχίζεται και να καταλήγει στο 9ο γκολ του πρώτου σκόρερ της Super League. Όταν τελείωσε η παρέμβαση του Σισέ, άρχισαν οι διαμαρτυρίες άλλων ανθρώπων του Ολυμπιακού, αφού τα νεύρα ήταν πολλά και η ατμόσφαιρα μύριζε 'μπαρούτι'.

Διόλου τυχαίο, μιας και το Ατρόμητος - Ολυμπιακός ήταν ένα ντέρμπι... τίτλου! Μάλιστα, για 2η διαδοχική χρονιά οι Περιστεριώτες είχαν το πάνω χέρι έναντι των 'ερυθρολεύκων' στα πρώτα στάδια της σεζόν, αφού πέρυσι είχαν φύγει με νίκη 1-0 από το 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' τον Οκτώβριο και προηγούνταν στη βαθμολογία της Super League για 10 αγωνιστικές.

Εν τέλει τερμάτισαν έναν πόντο πίσω από τους απερχόμενους πρωταθλητές Ελλάδας, όμως φέτος είναι ξανά από πάνω και συγκεκριμένα, πριν από τον αγώνα, είχαν χτίσει διαφορά 4 βαθμών. Ο Ατρόμητος ήταν η πλησιέστερη ομάδα στον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και μάλιστα στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι του, ήταν η πρώτη ομάδα (και μοναδική μέχρι στιγμής) στο πρωτάθλημα που κατάφερε να μην χάσει από τον 'δικέφαλο του βορρά'!

Εκείνο το 1-1 είχε επιτευχθεί χωρίς την παρουσία των δανεικών ποδοσφαιριστών από τον ΠΑΟΚ και ως εκ τούτου, η παρουσία των Κουλούρη, Γιαννούλη και Δημήτρη Χατζηισαΐα θα έκανε ακόμα πιο πιθανό ένα 3/3 θετικών αποτελεσμάτων, μετά από τη νίκη με 2-0 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ που μεσολάβησε των δύο αγώνων.

Στα τελευταία 3 παιχνίδια κόντρα στους Πειραιώτες ο Ατρόμητος μετρούσε 2 νίκες και μία ισοπαλία, πέρυσι στο Περιστέρι, και το γκολ του Κουλούρη στο 43ο λεπτό ήρθε την κατάλληλη στιγμή για να προκαλέσει εκνευρισμό και απώλεια συγκέντρωσης στους φιλοξενουμένους, στον δρόμο μιας 4η διαδοχικής επιτυχίας.

Σε αντίθεση με προηγούμενα παιχνίδια, όμως, ο Ολυμπιακός δεν ήταν κακός. Κι αν στο 1ο ημίχρονο ασχολήθηκε τόσο πολύ με τις διαιτητικές αποφάσεις, ήταν γιατί δικαιούτο τουλάχιστον ένα γκολ βάσει ευκαιριών. Στο 2ο μέρος δημιούργησε νέες απειλητικές στιγμές στην εστία του πρώην τερματοφύλακά του, κλείνοντας τον Ατρόμητο στα καρέ του. Μάλιστα, η ισοφάριση ήρθε πολύ γρήγορα, μόλις στο 49ο λεπτό από τον Μαντί Καμαρά (που είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία στο 1ο ημίχρονο).

Ο Κώστας Φορτούνης, που πήρε τη θέση του Μπίμπαρς Νάτχο στην ανάπαυλα, ενορχήστρωνε τη δημιουργία των καλών στιγμών του Ολυμπιακού, οι Καμαρά, Γκιλιέρμε, Γιάννης Φετφατζίδης, Ματίας Ναουέλ (αλλά και ο ίδιος ο αρχηγός των 'ερυθρολεύκων') φρόντιζαν για την απώλειά των ευκαιριών.

Στο 58', η δεύτερη κίτρινη κάρτα του Αζέρ Μπουσούλατζιτς κατέστησε ακόμα πιο επιθετικό τον Ολυμπιακό και πιο αμυντική την ομάδα του Νταμίρ Κάναντι. Από τη στιγμή που οι Πειραιώτες δεν το πλήρωσαν σε κάποια αντεπίθεση, έχοντας αφήσει... στρέμματα ελεύθερων χώρων, περικύκλωσαν την εστία του Μέγιερι σχεδόν με όλους τους παίκτες, σαν μία αγέλη λιονταριών που κυνηγούσαν το θήραμά τους.

Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ούγγρος τερματοφύλακας λύγισε, αφού δεν κατάφερε να κάνει κάτι στην κεφαλιά του Βούκοβιτς. Η... σκυτάλη πέρασε σε όσους γνωρίζουν να διαβάζουν χείλια, ώστε να καταφέρουν να μάθουν τι ακριβώς έλεγε σε έξαλλη κατάσταση ο Σέρβος, όντας πλέον έναν βαθμό πίσω από τον Ατρόμητο και -ίσως- ξανά σε τροχιά διεκδίκησης τίτλου από τον ασταμάτητο ΠΑΟΚ.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK