Ατρόμητος-Ολυμπιακός: Οι ανεπαρκείς κρατούσαν το κλειδί της νίκης

Μπουχαλάκης, Ανδρούτσος και Μπρούμα έχουν κατά καιρούς κριθεί ανεπαρκείς για τον Ολυμπιακό, ωστόσο ήταν οι κορυφαίοι των 'ερυθρολεύκων' στη νίκη με 1-0 επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι, με γκολ του Πορτογάλου στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Ο Μπρούμα πανηγυρίζει το γκολ με το οποίο ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα με σκορ 1-0 από την έδρα του Ατρομήτου, για την 18η αγ. της Super League Interwetten. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Ο Μπρούμα πανηγυρίζει το γκολ με το οποίο ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα με σκορ 1-0 από την έδρα του Ατρομήτου, για την 18η αγ. της Super League Interwetten. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Η αποστολή του Ολυμπιακού στο Περιστέρι δεν θα ήταν εύκολη. Ο Ατρόμητος παραδοσιακά δυσκολεύει τους Πειραιώτες, τις δύο τελευταίες σεζόν είχε ηττηθεί με γκολ μετά το 90', ενώ στα πέντε πιο πρόσφατα ματς δεν είχε δεχθεί τέρμα στο πρώτο ημίχρονο. Οι 'ερυθρόλευκοι' δεν αποχωρίστηκαν τη συνήθεια τους να σκοράρουν στα λεπτά του έξτρα χρόνου στο Περιστέρι, αλλά αυτή τη φορά ξεπερνώντας και τον σκόπελο του πρώτου μέρους. Ο Μπρούμα σκόραρε στο 45+1', γκολ που αποδείχθηκε και το μοναδικό της αναμέτρησης.

Ο Πορτογάλος εξτρέμ ήταν και ο πλέον δραστήριος παίκτης της ομάδας του, δημιούργησε πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα με τη μπάλα τα πόδια αλλά κυρίως την κίνηση του δίχως αυτήν. Σε τρεις περιπτώσεις αν είχε τροφοδοτηθεί ανάλογα από τους συμπαίκτες του, θα μπορούσε να κάνει μεγαλύτερη ζημιά. Έπαιξε στη γραμμή, πάτησε στον άξονα, πάσαρε κάθετα, συνεργάστηκε σωστά με τους υπόλοιπους, αμύνθηκε με συνέπεια. Ο Μπρούμα δεν είχει πείσει στο πρώτο μισό της σεζόν και τη στιγμή που γίνεται κουβέντα για μεταγραφή εξτρέμ, εκείνος φρόντισε να αποδείξει την χρησιμότητα του. Είναι αμφίβολο αν μπορεί να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πλάνα του προπονητή του, ωστόσο η βελτίωση του εσχάτως είναι εμφανής.

Η δημιουργία για το γκολ του Πορτογάλου εξτρέμ ήρθε από τα πόδια του Ανδρέα Μπουχαλάκη. Αυτός κι αν έχει ακούσει πολλά κατά καιρούς, δεν είναι λίγοι όσοι ήλπιζαν πως μια άλλη μεταγραφή, αυτή του Πέπε, θα τον... πάρκαρε στον πάγκο. Το αυτί του Κρητικού μέσου δεν ίδρωσε, όπως συνηθίζει άλλωστε και συνέχισε να προσφέρει στο χορτάρι όσα του ζητά ο προπονητής του. Αυτό έκανε και στο Περιστέρι, με την πάσα στην πλάτη της άμυνας, που χάρη στην οξυδέρκεια που έδειξε στη φάση ο Μπρούμα έγινε γκολ και ασίστ για τον Μπουχαλάκη. Ο διεθνής χαφ είχε ανεξάντλητες δυνάμεις, πρέσαρε ως το τέλος και έδωσε ηρεμία στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ο τρίτος της παρέας που διακρίθηκε κόντρα στον Ατρόμητο, ήταν ο Θανάσης Ανδρούτσος. Για δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς, μετά από αυτό του Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ο 23χρονος άσος βρέθηκε στο βασικό σχήμα σε θέση δεξιού μπακ. Το μόνο που κατάφερε από την πλευρά του ο Ατρόμητος ήταν κάποιες σέντρες υπό πίεση του Κυβρακίδη, που γίνονταν εύκολη λεία για τον Σα, αφού ο μπακ των γηπεδούχων αναγκαζόταν να δώσει ύψος προκειμένου να αποφύγει την παρέμβαση του Ανδρούτσου. Τα ρεπορτάζ θέλουν τον Ολυμπιακό σε αναζήτηση και δεξιού μπακ, ωστόσο ερχόμενος πίσω από τους Ραφίνια και Ντρέγκερ, ο Ανδρούτσος δείχνει πως τουλάχιστον σε επίπεδο Super League Interwetten είναι σε θέση να δώσει ουσιαστικές λύσεις.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με κατοχή μπάλας στο 74%, αλλά δεν είχε σε ιδανική κατάσταση τους Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί, προκειμένου να διευρύνει το προβάδισμα του. Ο Ατρόμητος προσπάθησε και κέρδισε λίγα μέτρα στο δεύτερο ημίχρονο, βελτίωσε τα ποσοστά του στην κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσε να προβληματίσει την άμυνα του Ολυμπιακού. Οι 'ερυθρόλευκοι' με τη σειρά τους δεν μπόρεσαν να 'σκοτώσουν' το ματς, στις -λίγες είναι η αλήθεια- πραγματικά καλές στιγμές τους στο δεύτερο μέρος και η αγωνία έμεινε ως το τέλος.

Τίποτα δεν άλλαξε πάντως και με κορυφαίους τρεις παίκτες που κατά καιρούς έχουν κριθεί ανεπαρκείς, ο Ολυμπιακός πήρε το 15ο τρίποντο στη σεζόν και διατήρησε την απόσταση ασφαλείας στην κορυφή της βαθμολογίας από τους διώκτες του...

News 24/7

24MEDIA NETWORK