Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-0 (VIDEO)

Με το γκολ του Καραμάνου από το πρώτο ημίχρονο, ο Ατρόμητος νίκησε 1-0 το μέτριο Ολυμπιακό στο Περιστέρι και τον ανάγκασε στην πρώτη εφετινή του ήττα. Μεγάλη επιτυχία για τους Περιστεριώτες στο ντεμπούτο του Ρικάρντο Σα Πίντο στον πάγκο τους.

Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-0 (VIDEO)

To live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Η αρχική φούρια του Ολυμπιακού στο ματς ξεφούσκωσε αρκετά γρήγορα (περίπου στο 15') και έδωσε τη θέση της στην.. αβεβαιότητα. Κατά την μπασκετική ορολογία, ο Ατρόμητος πήρε ό,τι του έδωσε η αντίπαλη άμυνα. Πίεσε πολύ από αριστερά όπου ο Ελαμπντελαουί αδυνατούσε να αμυνθεί στοιχειωδώς και έβαλε τα κορμιά των Παπάζογλου και Καραμάνου πάνω σ' αυτά των Αμπιντάλ και Μποτία.

Αποτέλεσμα; Ενα δεκάλεπτο οργασμού ευκαιριών για τους γηπεδούχους (από το 20'μέχρι το 30') που τελικά απέφερε και το μοναδικό γκολ της συνάντησης, στο 29' από τον Καραμάνο (που, ως γνωστόν, τα δικαιώματά του ανήκουν στον Ολυμπιακό). Ηταν ένα δεκάλεπτο που η ερυθρόλευκη ανασταλτική λειτουργία πήγε περίπατο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Εν συνεχεία ο Ολυμπιακός αντέδρασε αλλά η αντίδρασή του ήταν μάλλον αναιμική. Βρίσκοντας ένα... δάσος από κορμιά πίσω από την μπάλα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, δυσκολεύτηκε αφάνταστα στην κυκλοφορία και στο να πατήσει με αξιώσεις περιοχή.

Ο Μίτσελ από τον πάγκο δοκίμασε κάθε πιθανή λύση (έβαλε και τον Μπενίτες για να παίξει με δύο επιθετικούς) αλλά ευχαριστημένος θα πρέπει να έμεινε μόνο από τον Αφελάι ο οποίος από τον άξονα επιχείρησε να καταφέρει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Από τους δημιουργικούς παίκτες ουδείς άλλος διακρίθηκε.

Ο Ατρόμητος, απολύτως λογικά αφού είχε νέο προπονητή του στον πάγκο του, κοίταξε την ουσία και μόνο αυτή χωρίς να ενδιαφέρεται για την εν γένει εικόνα του. Αμύνθηκε μαζικά, στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα και με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, και έφτασε σε μία τεράστια νίκη που θα τον βοηθήσει αφενός να ηρεμήσει και αφετέρου να δουλέψει με καλύτερη ψυχολογία για τα επόμενα παιχνίδια του.

MVP

Πριν από το ματς, αναπτύχθηκε η συνήθης καφενειακή παραφιλολογία. Ο Καραμάνος; Ανήκει στον Ολυμπιακό, μην περιμένετε από δαύτον πολλά σ' αυτό το παιχνίδι. Ο νεαρός στράικερ όμως τους διέψευσε όλους. Σκόραρε, όργωσε το γήπεδο, αμύνθηκε όταν έπρεπε, κοντολογίς έκανε μία σχεδόν αψεγάδιαστη εμφάνιση.

Aδύναμος Κρίκος

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί όπως και να έχει, αντιμετωπίζει θέμα με την αμυντική του συμπεριφορά στο γήπεδο. Από την πλευρά του ο Ατρόμητος έστησε ένα μικρό πάρτι στο πρώτο ημίχρονο.

Σχόλιο

Με όπλο το νέο αέρα που έφερε στα αποδυτήρια ο Σα Πίντο Ατρόμητος πήρε μία πολύ μεγάλη νίκη και έδειξε ότι αν μην τι άλλο οι τελευταίες άσχημες εμφανίσεις του δεν σήμαιναν απαραίτητα κάτι. Ο Ολυμπιακός ίσως και να...ευεργετήθηκε από την ήττα με την έννοια ότι το καμπανάκι χτύπησε πριν από το παιχνίδι με τη Μάλμε και όχι μετά από αυτό.

Oι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Σα Πίντο): Τσέναμο, Νάστος, Κοντοές, Ταυλαρίδης, Παπάζογλου, Φυτανίδης, Δημούτσος (61' Μπάλλας), Πίτου Γκαρσία, Ούμπιδες, Ναπολεόνι (74' Φάμπιο), Καραμάνος (82' Λαζαρίδης).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουακού, Κασάμι (70' Μπενίτες), Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (82' Φορτούνης), Αφελάι, Ντομίνγκες (60' Ντουρμάζ), Μήτρογλου.

SuperBall και αυτή την Κυριακή (22.45) με σχόλιο και ανάλυση της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και κεντρικά θέματα την αποχώρηση Καραγκούνη και τον ελληνικό "εμφύλιο" στην Ιταλία. Στο studio o Νίκος Αναστόπουλος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK