Ατρόμητος - ΠΑΟΚ: O Κρέσπο απάντησε στον Βέλλιο με το γκολ της νίκης

Ο ΠΑΟΚ μετέτρεψε σε θρίλερ μία φαινομενικά εύκολη επικράτηση, 'πληγώθηκε' από τον Βέλλιο, αλλά στις καθυστερήσεις ο Κρέσπο έκανε του... κεφαλιού του και με το 3-2 έφερε το 'τρία στα τρία' στο πρωτάθλημα.

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Ο Χοσέ Κρέσπο έχει μόλις σκοράρει το νικητήριο γκολ του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι (2-3) με αντίπαλο τον Ατρόμητο, για την 3η αγωνιστική της Super League 1 (14/09/2019) (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Ο ΠΑΟΚ ήταν σαν να είχε μείνει στη βραδιά στην Μπρατισλάβα. Σαν να 'πάγωσε' ο χρόνος εκεί. Η ήττα που στη συνέχεια έφερε τον αποκλεισμό στην Τούμπα, η πρόωρη ευρωπαϊκή 'αυλαία' του Δικεφάλου, οι 'ισχνές' νίκες τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Όλα αυτά έφερναν έναν ΠΑΟΚ σαν σε κατάσταση προβληματισμού που βρισκόταν σε αναζήτηση ενός καλού ματς, μίας εμφατικής εικόνας για να γίνει το restart.

Ο ΠΑΟΚ πήγε στο Περιστέρι ακριβώς γι' αυτό. Απέναντί του ο Ατρόμητος που δεν είχε νίκη στην αρχή της Super League, αλλά έκανε το καλύτερο φινάλε στη μεταγραφική περίδο των ελεύθερων με την απόκτηση του Ροντρίγκο Γκάλο. Από κοινή αφετηρία οι δύο ομάδες αφού και οι Περιστεριώτες αναζητούσαν την επανεκκίνηση.

Ο Άμπελ Φερέιρα παρά τις αρχικές σκέψεις που έκανε για αλλαγές στο αρχικό σχήμα, διατήρησε τελικά στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ τους Πασχαλάκη, Βαρέλα και Πέλκα. Ο τελευταίος ήταν ο δημιουργός του γρήγορου 0-1 του Δικεφάλου στο 16' όταν το γύρισμά του πήρε περίεργη τροχιά στην προσπάθεια του Ρισβάνη να κόψει και ο Άκπομ σε κενή εστία έκανε ό,τι πιο απλό θα μπορούσε να κάνει.

Το 0-2 ήρθε επίσης γρήγορα και συγκεκριμένα έξι λεπτά μετά. Όχι από οργανωμένη προσπάθεια, αλλά από ένα τρομερό σουτ του Μάτος με το εξωτερικό που θα παίζει 'λούπα' στις αθλητικές εκπομπές για αρκετό καιρό.

Ο Βέλλιος έγινε... Κουλούρης

Με την ορμή και το μομέντουμ, οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν και έχασαν ευκαιρίες για να 'καθαρίσουν' από το πρώτο μέρος τον αγώνα, αλλά δεν το έκαναν. Αντίθετα, το γκολ του Βέλλιου στις καθυστερήσεις έδωσε νέα τροπή στον αγώνα.

Ο ίδιος παίκτης 'σκότωσε' τον ΠΑΟΚ και στο β' μέρος και συγκεκριμένα στο 53' όταν 'τσίμπησε' θαυμάσια την μπάλα, 'άδειασε' τον Κρέσπο και στη συνέχεια με προβολή έφερε τις δύο ομάδες στο ξεκίνημα: 2-2 και όλα από την αρχή.

To VAR μαρτύρησε τον Βαρελά, ο Κρέσπο μίλησε τελευταίος

Ο Ατρόμητος πίεσε έχοντας την ψυχολογία, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε στα τελευταία λεπτά και έφερε το ματς στα μέτρα του θυμίζοντας την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο μη μπορώντας να κόψουν τη φόρα των πρωταθλητών και παρά το (ορθώς) ακυρωθέν γκολ του Βαρέλα στο 88' -με τη χρήση του VAR- ήρθε το νικητήριο γκολ με τον ίδιο τρόπο και κανονικά, στο 92'. Ο Μίσιτς εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Κρέσπο έπιασε την γυριστή κεφαλιά, νίκησε τον Θεοδωράκη και έκανε το 2-3 για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.  Ο Ισπανός στόπερ που πρωταγωνίστησε αρνητικά στο γκολ του Βέλλιου για το 2-2, απάντησε με το γκολ που χάρισε μια μεγάλη νίκη στον 'Δικέφαλο'.

Το τρίποντο ήρθε για τον ΠΑΟΚ με... χιτσκοκικό τρόπο. Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι. Η μόνη διαφορά ότι η εμφάνιση του πρώτου μέρους που έφερε το προβάδισμα των δύο τερμάτων πρέπει να αποτελέσει οδηγό για τη συνέχεια. Η εικόνα μετά πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή. Ο Ατρόμητος, από την άλλη, έχει τον Βέλλιο και βρίσκει γκολ, αλλά ακόμη δεν έχει βρει τον τρόπο να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα.

Στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο, ο Λευτέρης Ελευθερίου επιστρέφει και αποκαλύπτει τους βαθμούς που θα συγκεντρώσει ο Ολυμπιακός στον όμιλο του Champions League και ο Κώστας Μπράτσος γελάει με την εθνική Αγγλίας στη συζήτηση για τον Χάρι Κέιν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK