Austin FC: H ομάδα του ΜακΚόναχι θέλει να εξαφανίσει την Ίντερ Μαϊάμι του Μπέκαμ

Η Ίντερ Μαϊάμι ετοιμάζεται να εισέλθει στο αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Το αντίπαλο δέος της έχει βρεθεί ήδη. Και είναι πραγματικό φόβητρο.

Ο οσκαρικός Μάθιου ΜακΚόναχι είναι ο ιδιοκτήτης της Austin FC που έχει βάλει στο μάτι την Inter Miami του Ντέιβιντ Μπέκαμ
Ο οσκαρικός Μάθιου ΜακΚόναχι είναι ο ιδιοκτήτης της Austin FC που έχει βάλει στο μάτι την Inter Miami του Ντέιβιντ Μπέκαμ AP PHOTO/TONY GUTIERREZ

'Αμερικάνικη ομάδα ποδοσφαίρου', όχι από εκείνες που παίζουν αμερικάνικο ποδόσφαιρο, αλλά ποδόσφαιρο σαν το... δικό μας, 'soccer', όπως το αποκαλούν. Ο παραπάνω ορισμός μοιάζει λίγο με ιδέα κινηματογραφικής ταινίας, από εκείνες που ο πρωταγωνιστής καλείται να 'ενώσει' νέους ανθρώπους, να τους δώσει κίνητρο και όρεξη να κάνουν κάτι διαφορετικό, όπως οι Τζαμαϊκάνοι που έκαναν έλκηθρο στην ταινία 'Απ' το Χιόνι'. Το ποδόσφαιρο στις ΗΠΑ έχει μια καλτ διάσταση, όμως υπάρχουν άνθρωποι όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, δημιουργός/πρόεδρος της Ίντερ Μαϊάμι, που επιμένουν πεισματικά να το μετατρέψουν σε mainstream θεσμό. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Μάθιου ΜακΚόναχι είναι ο πρώτος ανταγωνιστής του.

Ο Μπέκαμ έχει κάνει ήδη σαφείς τις προθέσεις του να δημιουργήσει στο MLS μια ομάδα που θα ξεχειλίζει από ποδοσφαιρική χλιδή, που θα θυμίζει αντίστοιχες της Ευρώπης όπως η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μάντσεστερ Σίτι, αγοράζοντας ακόμα και τον Λιονέλ Μέσι. Ο ΜακΚόναχι, ως συνιδιοκτήτης της Όστιν, αποσκοπεί ήδη στην κατάληψη της κορυφής της λίγκας, για τη σεζόν 2021-2022. O γεννημένος και μεγαλωμένος στο Όστιν ηθοποιός έγινε ο μπροστάρης σε ένα υπέρ-φιλόδοξο εγχείρημα, που μέχρι στιγμής μετρά 39.000 παραγγελίες εισιτηρίων διαρκείας και την κατασκευή -από την αρχή- ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, για να στεγάσει τους οπαδούς της ομάδας.

Ο θρυλικός Κλαούντιο Ρέινα (Λεβερκούζεν, Βόλφσμπουργκ, Ρέιντζερς) έχει αναλάβει χρέη τεχνικού διευθυντή της ομάδας και μέχρι στιγμής έχει προσλάβει τον Τζος Γουλφ στη θέση του προπονητή.

Ίσως, όμως, κάποιοι να πιστέψουν ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα νέο παιχνίδι για έναν σταρ του Χόλιγουντ όπως ο ΜακΚόναχι. Ό ίδιος έχει δείξει πως δεν παίρνει καθόλου στην πλάκα τη δουλειά του. Δίνοντας το "παρών" στο ξεκίνημα των εργασιών για την ανοικοδόμηση του σταδίου, ο ΜακΚόναχι, στο πλευρό της ομάδας των συνιδιοκτητών της Όστιν (Άντονι Πρεκούρ, Μάριους Χάας, Ντέιβιντ Χαν, Μπράιαν Σέφιλντ), είχε πει προς τους οπαδούς:

"Κάποιοι έχουν αναφέρει πως η πόλη μας έχει σπουδαία μουσική, πως είμαστε μια μουσική πόλη. Σας ρωτώ: Ποιος είναι ο πυρήνας ενός καλού τραγουδιού; Το μπάσο. Λοιπόν, ποιο είναι το δικό μας μπάσο, ποια είναι η ρίζα του δέντρου μας εδώ στην Austin FC; Εσείς παιδιά! Θα φτιάξουμε μια ομάδα, ένα στάδιο, μια εμπειρία ποδοσφαίρου που θα αναδείξει τον θρύλο του Όστιν, για όλους εμάς που αποκαλούμε αυτό το μέρος, σπίτι μας". Σαν να έχει πάρει μαθήματα από Έλληνες παράγοντες ο ΜακΚόναχι...

Θα φύγει από τη Μάντσεστερ Σίτι ο Πεπ Γκουαρδιόλα; Το Pod-όσφαιρο απαντά:

News 24/7

24MEDIA NETWORK