Αβραάμ γέννησε Ντούσαν

Όταν στις 7 Σεπτεμβρίου του 2007 ο Ντούσαν Μπάγεβιτς απαντούσε θετικά στην πρόταση του Λάμπρου Σκόρδα, άπαντες συνειδητοποιούσαν πως οι στόχοι του Αρη αλλάζουν ρότα και η ομάδα μπαίνει σε τροχιά πρωταθλητισμού.

Αβραάμ γέννησε Ντούσαν
Μπορεί ο ίδιος ο Σέρβος προπονητής να απέφευγε συστηματικά να μιλάει για πορεία προς την κορυφή της βαθμολογίας, ωστόσο όλοι γνωρίζαμε ότι με τον Μπάγεβιτς στον πάγκο ο πήχης δεν μπορεί να μείνει χαμηλά. Βέβαια, άλλα πράγματα είχε στο μυαλό του ο Ντούσκο και αυτά αποδείχθηκαν στην πορεία και συγκεκριμένα τους πρώτους μήνες του 2008. Τότε που το κύπελλο μπήκε στην τελική του ευθεία και ξεκαθάριζαν σιγά-σιγά οι ομάδες που θα προχωρούσαν.

Ηταν πλέον ξεκάθαρο και παραδεχτό από τον ίδιο τον Σέρβο ότι ο Αρης έχει ως πρωταρχικό στόχο την κατάκτηση του δεύτερου τη τάξει τροπαίου. Η πορεία των κίτρινων τους έφερε μέχρι τον τελικό της Θεσσαλονίκης (Καυταντζόγλειο), ωστόσο το τέλος δεν ήταν χαρούμενο. Ο έμπειρος σε τέτοια παιχνίδια Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 και άφησε τον Αρη με τον άτυπο και άνευ σημασίας τίτλο του φιναλίστ.

Στο πρωτάθλημα, οι κίτρινοι εξασφάλισαν θέση στα πλέι-οφ και συνάμα ένα εισιτήριο για το κύπελλο UEFA, με το θριαμβευτικό 4-0 επί της ΑΕΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης να ξεχωρίζει.

Κάπου εκεί ήρθε στις μνήμες μας το τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη «ό,τι αρχίζει ωραίο, τελειώνει με πόνο». Ο Παναθηναϊκός λύνει τη συνεργασία του με τον Ζοζέ Πεσέιρο και τα σενάρια που τον θέλουν να προσεγγίζει τον Μπάγεβιτς ολοένα πληθαίνουν. Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός ψάχνει για στόπερ και οι σειρήνες για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο ηχούν ολοέναπιο έντονα. Μέσα σε αυτά, ο Σέρβος προπονητής παραδέχεται ότι είχε συνάντηση με τον Βαρδινογιάννη αλλά για να τον ενημερώσει πως έχει συμβόλαιο με τον Αρη το οποίο και θέλει να το τιμήσει, ενώ ο Παπαδόπουλος γίνεται σιγά-σιγά ξένο σώμα στην ομάδα.

Εν μέσω αγωνίας και ανησυχίας, η προετοιμασία για τη νέα σεζόν αρχίζει με τον Μπάγεβιτς προπονητή, αλλά όχι για πολύ, αφού το θέμα με την μετακίνηση του Αβραάμ Παπαδόπουλο στον Ολυμπιακό, φέρνει τον Ντούσκο στην πόρτα εξόδου από τον Αρη χωρίς να έχει συμπληρώσει έναν ημερολογιακό χρόνο.

Ο Λάμπρος Σκόρδας εμπιστεύεται τη θέση του προπονητή στον γνώριμο από προηγούμενη θητεία Κίκε Ερνάντεθ, ο Αρης κινείται δυναμικά στην μεταγραφική αγορά με αποκορύφωμα την απόκτηση του Μάριο Ρεγκέιρο, ωστόσο προσγειώνεται απότομα αρχικά με τον αποκλεισμό από το UEFA κόντρα στη Σλάβεν και στη συνέχεια με την μέτρια πορεία στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Το τέλος του 2008 βρίσκει τον Αρη ανεβασμένο τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά έτοιμο για το come back στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, αλλά και για το repeat της περσινής πορείας στο κύπελλο. Μόνο που αυτή τη φορά άπαντες θέλουν διαφορετική κατάληξη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK