Αξονας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Τι σκαρφίζεται ο Στραματσόνι για να ξεπεράσει εν όψει Βέροιας, τη «γύμνια» της μεσαίας γραμμής του Παναθηναϊκού έπειτα απ’ τους τραυματισμούς των Ζέκα και Λεντέσμα. Πότε γυρνούν οι δύο βασικοί κεντρικοί του χαφ, πότε θα είναι έτοιμος ο Σαμπά, ποια είναι τα δεδομένα για Μπεργκ, Κουτρουμπή.

Αξονας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
Στραματσόνι ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το ματς στη Λιέγη (εκτός απ’ τα διαιτητικά λάθη που αλλοίωσαν το αποτέλεσμα) άφησε πολλές «πληγές» στο κορμί του Παναθηναϊκού και πολλούς τραυματισμούς ιδίως στον άξονα της μεσαίας γραμμής, όπου έχουν τεθεί νοκ-άουτ για το ματς με τη Βέροια (Δευτέρα 24/10) τόσο ο Κάρλος Ζέκα όσο κι ο Κριστιάν Λεντέσμα…

Το πρόβλημα του Αργεντινού μέσου (σφίξιμο στο δικέφαλο), είναι πολύ πιο ήπιας μορφής απ’ το αντίστοιχο του Πορτογάλου κάπτεν (θλάση α’ βαθμού), ωστόσο είναι δεδομένο πως δεν θα προλάβει τον αγώνα στην έδρα της ημαθιώτικης ομάδας και θα προφυλαχθεί για τα επόμενα ματς. Ως εκ τούτου οι επιλογές ο άξονας στο «ελληνικό» 4-2-3-1 του «τριφυλλιού» είναι σε… κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και οι επιλογές άκρως περιορισμένες.

«ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ» ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ

Απ’ την επιστροφή κιόλας των «πράσινων» στην Αθήνα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (21/10), ο «Στράμα» άρχισε να αναζητά μαζί με τους συνεργάτες του τις εναλλακτικές του για τη μεσαία γραμμή, όπου υπάρχουν δύο σενάρια, στα οποία περιλαμβάνεται ο «πασπαρτού» Γιώργος Κουτρουμπής.

Ο Ελληνας άσος, που ταλαιπωρήθηκε πολύ από γαστρεντερίτιδα, παίζοντας (παλικαρίσια) αν κι εμπύρετος στη Λιέγη (έκανε εμετό αμέσως μετά τον αγώνα), ήταν πολύ καλύτερα την Παρασκευή και δείχνει πως έχει ξεπεράσει το πρόβλημα. Ο Ιταλός τεχνικός σκοπεύει να τον προωθήσει στον άξονα ως «6άρι», ρίχνοντας δίπλα του είτε τον Μουμπάρακ Γουακάσο (που είναι πλέον απόλυτα έτοιμος), είτε τον Ρόμπιν Λουντ. Ο Φινλανδός άλλωστε, στην εκκίνηση της προετοιμασίας χρησιμοποιήθηκε στη δυάδα του άξονα δίπλα στον Ζέκα, έχοντας πολύ καλή παρουσία.

ΟΡΙΑΚΑ ΕΤΟΙΜΟΙ

Πάμε να δούμε τώρα, ποια είναι τα δεδομένα για τους παίκτες που επέστρεψαν «λαβωμένοι» στην Αθήνα. Τόσο ο Ζέκα, όσο και ο Σαμπά έχουν υποστεί θλάση α’ βαθμού, πολύ πιο ήπια απ’ την αρχική εκτίμηση. Αμφότεροι ξεκίνησαν θεραπείες και υπολογίζεται να επιστρέψουν σε 15-20 μέρες. Οριακά λοιπόν, μπορεί να είναι έτοιμοι, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο στις 6 Νοεμβρίου.

«ΟΚ» Ο ΜΠΕΡΓΚ

Ο δε Λεντέσμα, όπως τονίσαμε, θα προφυλαχθεί στη Βέροια, αλλά από την Τρίτη θα είναι πανέτοιμος. Ο Μπεργκ ξεπέρασε την ίωση και την Παρασκευή έκανε ατομικό στο γυμναστήριο. Από το Σάββατο ωστόσο, θα μπει σε φουλ πρόγραμμα και υπολογίζεται κανονικά για τον αγώνα της Βέροιας.

Τέλος, ο Ιμπάρμπο έκλεισε το ματς της Πέμπτης με ενοχλήσεις στη γάμπα, στο σημείο που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αλλά αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά τη Δευτέρα, παίζοντας στο δεξί άκρο της «πράσινης» επίθεσης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK