Αυτή ήταν η απόφαση του Κόντε που έφερε τα πάνω κάτω στη σεζόν

Ο προπονητής της Τσέλσι, Αντόνιο Κόντε, αναφέρθηκε στο πώς κατάφερε η ομάδα του να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα της Premier League. Τι ήταν αυτό που τα άλλαξε όλα;

Αυτή ήταν η απόφαση του Κόντε που έφερε τα πάνω κάτω στη σεζόν

Ο Αντόνιο Κόντε εξήρε την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του για το επίτευγμά τους και τόνισε πως έπρεπε να αλλάξουν πολλά με τον ερχομό του για να φτάσουν οι "μπλε" στον τίτλο. Ένα απ' αυτά ήταν και το σύστημα...

"Η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα για τους παίκτες μου και τους ευχαρίστησα για τη συνέπεια και τη δουλειά τους όλη τη χρονιά. Μου έδειξαν από την αρχή με τη στάση τους ότι θα προσπαθούσαν να πετύχουν κάτι σπουδαίο την φετινή σεζόν.

Έπειτα από αυτή τη νίκη όλοι θα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι. Σκέφτηκα πως οι Αζάρ και Πέδρο ήταν κουρασμένοι και θέλαμε περισσότερη ενέργεια. Ο Μπατσουαγί με αποζημίωσε για την ευκαιρία που του έδωσα",είπε αρχικά ο Αντόνιο Κόντε και συνέχισε:

Δεν ήταν εύκολο για μένα να έρθω στην Αγγλία και να αλλάξω συνήθειες, γλώσσα και να κάνω τους ποδοσφαιριστές να αντιδράσουν έπειτα από την κακή σεζόν που είχαν. Η απόφαση που πήρα, άλλαξε όλη τη σεζόν. Έπρεπε να διαφοροποιηθούμε και να αλλάξουμε στυλ στην ομάδα. Στη σκέψη μου από την αρχή ήταν να παίξουμε 3-4-3, διότι ήξερα ότι είχα τους παίκτες να το στηρίξω.

Η σεζόν είναι εξαιρετική, αλλά μπορούμε να κατακτήσουμε και το Κύπελλο. Σε κάθε παιχνίδι νιώθω ότι αγωνίζομαι μαζί με τους παίκτες μου. Δείχνω το πάθος μου και την διάθεσή μου να είμαι δίπλα στους ποδοσφαιριστές μου σε κάθε στιγμή του αγώνα. Αυτός είμαι, έτσι είμαι εγώ. Είμαι μαζί με τους παίκτες μου, στα θετικά και στα αρνητικά. Αυτόν τον τίτλο τον κατακτήσαμε μαζί".

AP Photo/Rui Vieira

24MEDIA NETWORK