"Αυτό δεν είναι πόρισμα, είναι έκθεση ιδεών"

Όταν στις 6 Απριλίου δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα Κορέα για τη φερόμενη "εγκληματική οργάνωση" που δρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ένα από τα μέλη του "σκληρού πυρήνα" (τα ονόματα των εμπλεκόμενων ήταν γνωστά στα δημοσιογραφικά γραφεία), σε επικοινωνία που είχαμε, ήταν κάθετος: "Σε παρακαλώ μην ασχολείσαι... Αυτό δεν είναι πόρισμα, είναι έκθεση ιδεών, όπως μου είπε ο δικηγόρος μου".

"Αυτό δεν είναι πόρισμα, είναι έκθεση ιδεών"

Αυτό το... τροπάριο κράτησε για 16 ημέρες. Στις 21 Απριλίου, ο Χαρίλαος Ζυγογιάνης, πρώην μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League, απολογήθηκε για την κατηγορία της δωροδοκίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος και σε συνεργασία του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, με την Εισαγγελέα Ελένη Μαυροπούλου, του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Αυτός ο περιοριστικός όρος έσκασε σαν βόμβα στους κόλπους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και ήταν ένα μήνυμα ότι στη Super League και κυρίως στην ΕΠΟ ότι μπορεί με αφορμή το πόρισμα Κορέα να αλλάξουν πολλά, πριν καν η υπόθεση κριθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Ο ίδιος παράγοντας που έκανε λόγο "για έκθεση ιδεών", σχολιάζοντας το πόρισμα Κορέα, ήταν σοκαρισμένος από τον περιοριστικό όρο που επιβλήθηκε σε ένα πρώην μέλος πειθαρχικού οργάνου, που είχε να αντιμετωπίσει κι ένα θεωρητικά ελαφρύ κατηγορητήριο.

Ο φάκελος της υπόθεσης ανατέθηκε στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς στις 17 Δεκεμβρίου 2014 και μέσα σε ένα τετράμηνο ολοκλήρωσε την έρευνά του, αυξάνοντας κατά 10 τα πρόσωπα που σχετίζονται με την "εγκληματική οργάνωση".

Σήμερα (27/4), ο δικαστικός λειτουργός θα παραδώσει και τις τελευταίες κλήσεις στους εμπλεκόμενους και από αύριο Τρίτη θα βρίσκεται στο γραφείο του για τις απολογίες των κατηγορουμένων. Ο κύκλος των απολογιών θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του επόμενου μήνα και στη συνέχεια ο Ανδρεάδης θα συντάξει την πρόταση του προς τον εισαγγελέα για το ποια πρόσωπα της υπόθεσης πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη. Και εδώ πρέπει να γίνει μία επισήμανση: όσοι καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορούμενου δεν σημαίνει ότι θα καταδικαστούν. Στο δικαστήριο μπορεί να αποδείξουν ότι είναι αθώοι...

Πλέον, αυτό που επιθυμούν όσοι έχουν εμπλοκή στην πιο πολυσυζητημένη υπόθεση που αφορά στο παρασκήνιο του ελληνικού πρωταθλήματος είναι να προχωρήσει τάχιστα (και η υπόλοιπη διαδικασία), ευελπιστώντας ότι θα αποδείξουν την αθωότητα τους. Είτε στον ανακριτή είτε στο δικαστήριο όπου θα λογοδοτήσουν...

News 24/7

24MEDIA NETWORK