Αυτό είναι το σχέδιο της FIFA για το νέο "Σούπερ Μουντιάλ Συλλόγων"!

Η FIFA θέλει να βάλει σιγά σιγά στο συρτάρι το Κύπελλο Συνομοσπονδιών και να δημιουργήσει ένα νέο σούπερ Μουντιάλ Συλλόγων, το οποιό θα ξεκινήσει από το 2021 και στο οποίο θα λάβουν μέρος 24 ομάδες, με τις μισές να προέρχονται από την Ευρώπη. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Αυτό είναι το σχέδιο της FIFA για το νέο "Σούπερ Μουντιάλ Συλλόγων"!

Σε πέντε χρόνια από τώρα ο ποδοσφαιρικός πλανήτης θα γίνει μάρτυρας ενός πειραματικού Μουντιάλ μέσα στο χειμώνα (21 Νοεμβρίου μέχρι 18 Δεκεμβρίου 2022), όμως λίγο νωρίτερα είναι πολύ πιθανό να ζήσουμε ένα νέο "ανανεωμένο" και διευρυμένο Μουντιάλ Συλλόγων υπό τη σκεπή της FIFA.

Σύμφωνα με σημερινό αποκαλύπτικό δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας "Marca", η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει ένα νέο σχέδιο στα σκαριά, βάσει του οποίου θα "αποχαιρετήσουμε" το Κύπελλο Συνομοσπονδιών και θα υποδεχτούμε από το 2021 τη γέννηση ενός Σούπερ Μουντιάλ Συλλόγων με 24 συνολικά ομάδες!

Στο τουρνουά αυτό θα -σύμφωνα πάντα με την Marca- οι 24 ομάδες θα χωριστούν σε οκτώ γκρουπ των τριών ομάδων και η νικήτρια κάθε γκρουπ θα παίρνει το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Αυτό είναι το σχέδιο της FIFA για το νέο "Σούπερ Μουντιάλ Συλλόγων"!

Με αυτό το σύστημα οι ομάδες που θα φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου (τελικό) θα δώσουν μάξιμουμ πέντε αγώνες ενώ η διοργάνωση δεν θα "ξεχειλώσει" αφού θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 20 ημέρες. Όσο για την πρώτη χώρα που θα τη φιλοξενήσει, το πιθανότερο είναι να λάβει χώρα στην Κίνα.

Από εκεί και πέρα, οι 24 ομάδες θα προέρχονται από πέντε διαφορετικές ηπείρους, με την Ευρώπη να έχει 12 εκπροσώπους που θα επιλέγονται με τα εξής κριτήρια: οι τέσσερις τελευταίοι κάτοχοι του Champions League, οι τέσσερις τελευταίοι φιναλίστ, και οι τέσσερις σύλλογοι με τον καλύτερο συντελεστή.

Όσον αφορά στην ήπειρο που θα έχει μετά την Ευρώπη την αμέσως πιο "δυνατή" εκπροσώπηση, αυτή θα είναι η Λατινική Αμερική με 5 συλλόγους, με την "λογική" να υπαγορεύει ότι θα επιλεγούν οι τέσσερις τελευταίοι κάτοχοι του Copa Libertadores και η ομάδα με τον καλύτερο συντελεστή.

Η Βόρεια Αμερική, η Ασία και η Αφρική θα έχουν από δύο εκπροσώπους έκαστος ενώ για την 24η ομάδα μένει να αποφασιστεί αν η Ωκεανία θα έχει σταθερή θέση ή θα περνάει μέσα από κάποιους αγώνες μπαράζ...

News 24/7

24MEDIA NETWORK