Αυτό φοβούνται οι Κροάτες και αλλάζουν έδρα για το ματς με την Ελλάδα

Ο Νταβόρ Σούκερ δεν έκρυψε πως η Κροατία δεν ήθελε να βρει στο δρόμο της για το Μουντιάλ την Ελλάδα και αποκάλυψε για ποιο λόγο επέλεξε... αλλαγή έδρας!

Newly appointed head of Croatian Soccer Federation Davor Suker attends a presentation in Zagreb, Friday, July 6, 2012. Suker is a former Croatian international. (AP Photo/Darko Bandic)
Newly appointed head of Croatian Soccer Federation Davor Suker attends a presentation in Zagreb, Friday, July 6, 2012. Suker is a former Croatian international. (AP Photo/Darko Bandic) AP PHOTO/DARKO BANDIC

Οι περισσότεροι Έλληνες έλεγαν "μακριά από την Ιταλία" ενόψει της κλήρωσης για τους αγώνες μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο φαίνεται πως η χώρα που δεν ήθελαν με τίποτα να κοντραριστούν οι Κροάτες στο δρόμο για τα γήπεδα της Ρωσίας είναι η... Ελλάδα!

Αυτό τουλάχιστον παραδέχτηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο Νταβόρ Σούκερ, με τον παλιό σούπερ σταρ της ομάδας και νυν πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Κροατίας να χαρακτηρίζει την κλήρωση με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ως "τη χειρότερη δυνατή".

"Η χειρότερη δυνατή κλήρωση ήταν η Ελλάδα. Ξέρουμε την κατάσταση που υπάρχει με τους οπαδούς μας, το ερώτημα είναι αν θα επιτραπεί η μετακίνηση οπαδών στα δύο παιχνίδια.

Θυμηθείτε τα προβλήματα που υπήρχαν με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ (σ.σ. Ντίναμο Ζάγκρεμπ) που είχαν δεχτεί επίθεση επί κροατικού εδάφους στα πούλμα.

Θα προκύψουν αρκετά θέματα και θα κληθούμε να αποφασίσουμε τι θα γίνει με τη μετακίνηση οπαδών μας", τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις μετά την κλήρωση ο άλλοτε άσος των Σεβίλλη, Ρεάλ Μαδρίτης και Άρσεναλ, ο οποίος προχώρησε και σε αποκάλυψη για την έδρα που θα φιλοξενήσει το Κροατία-Ελλάδα, στην πρώτη μάχη των δύο ομάδων στις 9 Νοεμβρίου.

Newly appointed head coach of Croatia's national soccer team Niko Kovac, right, shakes hands with Davor Suker, head of the Croatian Soccer Federation, after a news conference in Zagreb, Croatia, Thursday, Oct. 17, 2013. Kovac succeeded Igor Stimac who was fired after a defeat from Scotland in a world Cup qualifier. (AP Photo/Darko Bandic)
Newly appointed head coach of Croatia's national soccer team Niko Kovac, right, shakes hands with Davor Suker, head of the Croatian Soccer Federation, after a news conference in Zagreb, Croatia, Thursday, Oct. 17, 2013. Kovac succeeded Igor Stimac who was fired after a defeat from Scotland in a world Cup qualifier. (AP Photo/Darko Bandic) AP PHOTO/DARKO BANDIC

"Αποφασίσαμε για λόγους ασφαλείας να παίξουμε στο Μάξιμιρ του Ζάγκρεμπ, αν και είχαμε υποσχεθεί να αγωνιστούμε στο Όσιγιεκ. Έχω γεννηθεί και ξέρω πως είχαμε δώσει υπόσχεση πως θα παίξουμε εκεί.

Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ πλέον είναι πως το πρώτο εντός έδρας ματς που θα δώσουμε στα προκριματικά του Euro 2020 θα είναι στο Όσιγιεκ".

Σημειώνεται πως οι φόβοι του Σούκερ μόνο υπερβολικοί δεν είναι, αν αναλογιστεί κανείς ότι στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε δει άσχημα σκηνικά με πρωταγωνιστές τους οπαδούς των δύο εθνικών ομάδων.

Τελευταίο μελανό παράδειγμα τα όσα είχαν διαδραματιστεί στο Ελλάδα-Κροατία στο "Καραϊσκάκης" για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014, με τα επεισόδια στις εξέδρες να έχουν ως συνέπεια της τιμωρία της Εθνικής Ελλάδας με αποκλεισμό της έδρας, τιμωρία που εξέτισε στο ματς με την Ρουμανία στον πρώτο της αγώνα (Ρανιέρι στον πάγκο) για τα προκριματικά του Euro 2016.

News 24/7

24MEDIA NETWORK