Αυτό μπορούσε, αυτό έπαιξε

Αυτό μπορούσε, αυτό έπαιξε

Εφιαλτική ήταν η βραδιά του Αρη στο «Ολίμπικο» της Ρώμης. Οι Θεσσαλονικείς γνώρισαν την συντριβή με 5-1 από τη Ρόμα και στη ρεβάνς του «Κλεάνθης Βικελίδης» θα αποχαιρετήσουν και τυπικά το κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Πάλεψε όσο μπορούσε ο Αρης, αλλά η διαφορά κλάσης από τους Ιταλούς ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Η παρουσία του κόσμου της ομάδας στις εξέδρες (πάνω από 3.000) έσωσε τα προσχήματα. Εκπληκτικό το γκολ του Σανχούρχο.

Οι όποιες σκέψεις του Κουούζελα για την συγκεκριμένη αναμέτρηση πήγαν στο… βρόντο, αφού μόλις στο 30ο δευτερόλεπτο ο Αρης βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Ο Ακουϊλάνι παραβίασε την εστία των «κίτρινων» δίνοντας από νωρίς το προβάδισμα στους «τζιαλορόσι».

Πολλοί θα περίμεναν την αντίδραση της ελληνικής ομάδας, ωστόσο η Ρόμα έδειχνε αποφασισμένη να «καθαρίσει» την πρόκριση από το πρώτο ματς και δη από το πρώτο ημίχρονο! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Αρης να παίζει κάτω από τη σέντρα, να κλείνεται στα καρέ του και να προσπαθεί να διατηρεί τους παίκτες της Ρόμα μακριά από την εστία του Πουρλιοτόπουλου.

Επεισόδια δημιουργήθηκαν στις εξέδρες του "Ολίμπικο" όταν οι οπαδοί της Ρόμα εμφάνισαν πανό που έγραφε "Εκεί-εκεί στη Β'Εθνική". Αποτέλεσμα ήταν η αντίδραση των φιλάθλων του Αρη και ο εκνευρισμός ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Δυστυχώς, όμως, η αμυντική λειτουργία του Αρη δεν ήταν η πρέπουσα, καθώς οι Ιταλοί έβρισκαν κενούς χώρους, ενώ δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα και στο ψηλό παιχνίδι, με κάθε τους επίθεση να «μυρίζει» γκολ.

Στο 23ο λεπτό οι Ρωμαίοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Πανούτσι και δυσκόλεψαν περισσότερο το έργο του Αρη, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μοντέλα να χριστεί σκόρερ, διαμορφώνοντας το 3-0.

Η αντίδραση του Αρη ήρθε στο 34ο λεπτό με ένα μακρινό σουτ (το πρώτο μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο) από τον Σανχούρχο, ενώ στο 40ο λεπτό ο Αργεντίνος μείωσε σε 3-1 με ένα εκπληκτικό γκολ από μακρινή απόσταση. Ο Σανχούρχο είδε εκτός θέσης τον Κούρτσι, δοκίμασε το σουτ και η μπάλα τον δικαίωσε αφού με μαθηματική ακρίβεια «αναπαύτηκε» στη γωνία του Ιταλού γκολκίπερ.

Το γκολ αυτό δεν έφερε την ψυχολογική ανάταση και δεν βελτίωσε την εικόνα των «κίτρινων». Αντίθετα, η Ρόμα έφτασε και σε ένα τέταρτο γκολ στο 44ο λεπτό. Το γκολ προήλθε από κεφαλιά του Πανούτσι και μια απίστευτη κόντρα μεταξύ Μωυσιάδη και Πουρλιοτόπουλου πάνω στην γραμμή του τέρματος. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου μέρους, με τη Ρόμα να κάνει επίδειξη δύναμης κόντρα στον Αρη που πάλευε –βάσει των δυνατοτήτων του- για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αρης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως η Ρόμα «κατέβασε» ταχύτητα και δεν πίεζε πλέον όπως στο πρώτο μέρος, αλλά η μπάλα δεν ήταν εύκολο να φτάσει στα αντίπαλα καρέ και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια καλή ευκαιρία.

Στο 53ο λεπτό ήταν η σειρά του Τότι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Ο «σούπερ-σταρ» των Ρωμαίων, βρήκε τον κενό χώρο έξω από την περιοχή για το σουτ, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και ανάγκασε τον Πουρλιοτόπουλο να μαζέψει για πέμπτη φορά την μπάλα από το τέρμα του.

Από εκεί και πέρα, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων περίμεναν να κυλίσει ο χρόνος ώστε να οδηγηθούν στα αποδυτήρια, σε μία «παράσταση» που το τέλος είχε προαναγγελθεί. Οι Ρωμαίοι έκαναν κάποιες τελευταίες προσπάθειες για να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ, ενώ οι του Αρη ήθελαν να κρατήσουν τα προσχήματα και γλυκάνουν –όσο μπορούσαν βέβαια- τις εντυπώσεις.

Οι τίτλοι τέλους έπεσαν με το σφύριγμα της λήξης του ρέφερι. Ο Αρης γνώρισε την συντριβή με 5-1 από την σαφώς ανώτερη Ρόμα σε ένα ματς που λίγο-πολύ γνωρίζαμε τι θα συμβεί και σίγουρα δεν αποτελεί κριτήριο για τις δυνατότητες του Αρη. Το κύπελλο ΟΥΕΦΑ από τη Β’Εθνική είναι η μέρα με τη νύχτα και το σίγουρο είναι πως οι παίκτες του Κουούζελα δεν είχαν ως πρωταρχικό στόχο την είσοδο στους ομίλους της διοργάνωσης.


Διαιτητής: Πέδρο Ολιβέιρα Αλβες (Πορτογαλία)

Κίτρινες: Ακουϊλάνι, Ντακούρ / Ντομορό, Παπαδόπουλος, Μωυσιάδης

Οι συνθέσεις:

ΡΟΜΑ: Κούρτσι, Κουφρέ, Πανούτσι, Κουφούρ, Μπόβο, Ντακούρ, Ακουϊλάνι, Μαντσίνι (66' Αλβάρεζ), Ταντέι, Τότι (80΄ Κάρτζα), Μοντέλα (73' Νοντά).

ΑΡΗΣ: Πουρλιοτόπουλος, Ντομορό (57' Βελώνης), Νάιντος, Α.Παπαδόπουλος, Γόγολος, Γκαρσία (57' Αμπελάς), Πασσαλής (78' Γουγούλιας), Νεμπεγλέρας, Σανχούρχο, Μωυσιάδης, Κασέρες.


News 24/7

24MEDIA NETWORK