Αυτό το στατιστικό τα λέει όλα για το Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός

Αν ψάχνετε να βρείτε τους αριθμούς εκείνους που καταδεικνύουν τη μεγάλη διαφορά της Μπαρτσελόνα με τον Ολυμπιακό δεν χρειάζεται να το κάνετε άλλο. Εχουμε την απάντηση που είναι απλή.

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / ÏÕÌÔÉÔÉ(Á) ÔÆÏÕÑÔÆÅÂÉÔÓ(Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / ÏÕÌÔÉÔÉ(Á) ÔÆÏÕÑÔÆÅÂÉÔÓ(Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Aν υπάρχουν δύο συγκεκριμένοι αριθμοί που να καταδεικνύουν τη διαφορά ποιότητας της Μπαρτσελόνα και του Ολυμπιακού, τουλάχιστον στο παιχνίδι που είδαμε στο "Καμπ Νόου" αυτοί έχουν να κάνουν με τα χιλιόμετρα που διένυσαν οι δύο ομάδες.

Η Μπαρτσελόνα, με 63% κατοχή της μπάλας και 739 ολοκληρωμένες πάσες, έτρεξε 99.2 χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο ενώ ο Ολυμπιακός με 37% κατοχή, 314 ολοκληρωμένες πάσες, αναγκάστηκε να τρέξει 107.9, δηλαδή κάτι παραπάνω από 8 χιλιόμετρα!

Τι σημαίνει αυτό; Ο,τι οι παίκτες του Ολυμπιακού άφησαν τα... κοκκαλά τους, που λέει ο λόγος, στον αγωνιστικό χώρο απλώς και μόνο για να καλύπτουν χώρους και να αμύνονται κόντρα σε μία ομάδα που κυκλοφορούσε με μεγάλη άνεση την μπάλα.

Τα νούμερα αυτά αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα αν σκεφτεί κανείς ότι η Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο και κάτι με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Πικέ στο 43'. Ηταν όμως τόσο συμπαγής και... εκνευριστικά ακριβής που δεν χρειάστηκε να τρέξει πολύ για να πετύχει το σκοπό της.

Οπως το λένε και οι προπονητές. Η κατοχή της μπάλας σε...ξεκουράζει, το κυνήγι της σε εξαντλεί.

Αυτό το στατιστικό τα λέει όλα για το Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός