Το Wyscout αποκαλύπτει τα κλειδιά της Κροατίας για το ματς με Ελλάδα

Οι Ιβάν Ράκιτις και Λούκα Μόντριτς είναι δυο ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ομάδες οι οποίες έχουν εξειδίκευση στην διάσπαση των αμυντικών γραμμών και έχουν κάποια χαρακτηριστικά τα οποία η Εθνική Ελλάδας θα πρέπει να μη τους επιτρέψει να τα... βγάλουν στο γήπεδο. Αυτά σας τα παρουσιάζει το Contra.gr, με τη βοήθεια του Wyscout.

Croatia's Luka Modric, left, and Ivan Rakitic leave the pitch at the end of the Euro 2016 Group D soccer match between the Czech Republic and Croatia at the Geoffroy Guichard stadium in Saint-Etienne, France, Friday, June 17, 2016. (AP Photo/Pavel Golovkin)
Croatia's Luka Modric, left, and Ivan Rakitic leave the pitch at the end of the Euro 2016 Group D soccer match between the Czech Republic and Croatia at the Geoffroy Guichard stadium in Saint-Etienne, France, Friday, June 17, 2016. (AP Photo/Pavel Golovkin) AP

ΡΑΚΙΤΙΤΣ: ΜΑΣΤΕΡ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ

Το Wyscout αποκαλύπτει τα κλειδιά της Κροατίας για το ματς με Ελλάδα

Ο Ιβάν Ράκιτις δίνει κατά μέσο όρο περίπου τέσσερις αμυντικές και τέσσερις επιθετικές και τέσσερις επιθετικές μονομαχίες, και το συνολικό 63,5% επιτυχία είναι εξαιρετικό ως μέσος όρος. Συγκεκριμένα έχει 54% επιτυχία στις αμυντικές μονομαχίες, και παράλληλα 73% επιτυχία στις επιθετικές μονομαχίες. Το εντυπωσιακό στον Κροάτη μέσο είναι η ισορροπία που παρατηρείται στα ποσοστά, καθώς οι περισσότερου παίκτες που έχουν άνω του 75% στις επιθετικές μονομαχίες, συνήθως κινούνται λίγο κάτω από το 28% στις αμυντικές μονομαχίες.

Το Wyscout αποκαλύπτει τα κλειδιά της Κροατίας για το ματς με Ελλάδα

Οσον αφορά τις μονομαχίες στο ένας εναντίον ενός, ο θερμικός χάρτης φανερώνει πως ο Ράκιτιτς κινείται κατά μήκος της δεξιάς πτέρυγας. Το 32% στις φορές που αντιμετωπίζει παίκτη ο οποίος προσπαθεί να τον ντριμπλάρει είναι κοντά στον μέσο όρο των παικτών που ειδικεύονται σε αυτές τις “καταστάσεις”, ενώ το 76% επιτυχία στις ντρίμπλες που επιχειρεί τον βάζει στη πρώτη σειρά της κατηγορίας.

ΜΟΝΤΡΙΤΣ: ΟΙ ΠΑΣΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΒΟΥΝ ΣΤΑ ΔΥΟ

Το Wyscout αποκαλύπτει τα κλειδιά της Κροατίας για το ματς με Ελλάδα

Ο Λούκα Μόντριτς ξέρει καλά να “ταΐζει” τους συμπαίκτες του, κινούμενος στο χώρο ανάμεσα στη μεσαία γραμμή και τη μεγάλη περιοχή. Οι 22 πάσες - “κλειδιά” όπως αναφέρονται εκείνες οι πάσες που οδηγούν σε τελική πάσα για γκολ έχουν τη σημασία τους, όπως βέβαια και οι 48 πάσες που έχει επιχειρήσει με στόχο τον συμπαίκτη του που βρίσκεται ανάμεσα στους δυο κεντρικούς αμυντικούς της αντίπαλης ομάδας.

ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΔΡΑΣΗΣ

Το Wyscout αποκαλύπτει τα κλειδιά της Κροατίας για το ματς με Ελλάδα

Ο βραχύσωμος Κροάτης έχει στο “μενού” του και τα σουτ εκτός περιοχής, κυρίως από το ύψος του ημικυκλίου αυτής και από τα δεξιά, έχοντας 35% ευστοχία. Οπου ευστοχία, δεν είναι το γκολ, αλλά το σουτ εντός εστίας. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι σχεδόν στις 10 μονάδες πάνω από το μέσο όρο της κατάληξης των σουτ που καταγράφονται από αυτό το χώρο. Οσο για τις μακρινές του πάσες, το εντυπωσιακό 71% επιτυχία σε αυτές δείχνει πως ξέρει καλά και το τρόπο αλλά κυρίως τη χρονική στιγμή που θα βγάλει τη πάσα, ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες ο συμπαίκτης του να γίνει κάτοχος της μπάλας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK