Αυτοί είναι οι αντι-Φαλκάο (PHOTOS+VIDEOS)

Με δεδομένη πλέον την απουσία του Ρανταμέλ Φαλκάο από την αποστολή της Κολομβία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Χοσέ Πέκερμαν, θα ψάξει τον αντικαταστάτη του στα πρόσωπα των Τζάκσον Μαρτίνες, Κάρλος Μπάκα, Αντριάν Ράμος και Τεόφιλο Γκουτιέρες. Ποιος από τους τέσσερις όμως μπορεί να γεμίσει καλύτερα τα παπούτσια του Κολομβιανού;

Αυτοί είναι οι αντι-Φαλκάο (PHOTOS+VIDEOS)

Το μεγάλο αστέρι της αντιπάλου της Εθνικής Ελλάδος στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, Ρανταμέλ Φαλκάο, δεν δηλώθηκε στην αποστολή της Κολομβίας. Ο επιθετικός της Μονακό, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό στο γόνατο που τον ταλαιπώρησε στο δεύτερο μισό της περιόδου, με αποτέλεσμα ο ομοσπονδιακός προπονητής της χώρας, Χοσέ Πέκερμαν, να αναγκάζεται να τον αφήσει εκτός.

Η απουσία του Φαλκάο αποτελεί τεράστιο πλήγμα για την Κολομβία, καθώς έχασε τον αρχισκόρερ της στα προκριματικά. Ο φορ της Μονακό είχε 9 γκολ, πίσω μόνο από τους Λουίς Σουάρες και Λιονέλ Μέσι. Ωστόσο, στη λίστα της Κολομβίας συμπεριλαμβάνονται τέσσερις αρκετά καλοί επιθετικοί. Ο λόγος για τους Τζάκσον Μαρτίνες, Κάρλος Μπάκα, Αντριάν Ράμος και Τεόφιλο Γκουτιέρες. Ποιος από τους τέσσερις όμως μπορεί να γεμίσει καλύτερα τα παπούτσια του Κολομβιανού;

Ας τους δούμε αναλυτικά:

Τζάκσον Μαρτίνες

Αυτοί είναι οι αντι-Φαλκάο (PHOTOS+VIDEOS)

Όνομα: Τζάκσον Μαρτίνες

Ηλικία: 27

Ύψος: 1.85

Πόδι: Και τα δύο

Ομάδα: Πόρτο

Γκολ φέτος: 29

Αξία: 32.500.000 ευρώ

O Τζάκσον Μαρτίνες αποτελεί τον νούμερο 1 υποψήφιο για να αντικαταστήσει τον Ρανταμέλ Φαλκάο στα παιχνίδια της Κολομβίας στο Μουντιάλ και κατά συνέπεια κόντρα στην Ελλάδα. Το 2011 ο Φαλκάο άφησε την Πόρτο για χάρη της Ατλέτικο Μαδρίτης και η πορτογαλική ομάδα, ένα χρόνο αργότερα έφερε τον Μαρτίνες για να καλύψει το κενό που είχε αφήσει φεύγοντας ο "τίγρης". Και το έκανε με εξαιρετικό τρόπο.

Συνολικά σε δύο χρονιές στο σύλλογο, έχει πετύχει 60 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ τη φετινή σεζόν σκόραρε 29 φορές. Έχει ύψος 1.85, είναι δηλαδή ψηλότερος από τον Φαλκάο (1.78) και μπορεί να αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης, αλλά και στα άκρα. Επίσης, χρησιμοποιεί εξίσου καλά το δεξί και το αριστερό πόδι. Η φετινή "πτώση" της Πόρτο, κράτησε τον Κολομβιανό επιθετικό στα ρηχά, ωστόσο αρκετές ομάδες "γλυκοκοιτάζουν" την περίπτωσή του για την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Όσον αφορά την εθνική Κολομβίας αποτελεί σταθερά δυνατό χαρτί. Έχει φορέσει το εθνόσημο 26 φορές και έχει πετύχει 8 τέρματα.

Κάρλος Μπάκα

Αυτοί είναι οι αντι-Φαλκάο (PHOTOS+VIDEOS)

Όνομα: Κάρλος Μπάκα

Ηλικία: 27

Ύψος: 1.81

Πόδι: Δεξί

Ομάδα: Σεβίλλη

Γκολ φέτος: 21

Αξία: 10.800.000 ευρώ

Ο επιθετικός της Σεβίλης, Κάρλος Μπάκα, είναι αυτός που απειλεί τη θέση του Τζάκσον Μαρτίνες ως αντικαταστάτη του Ρανταμέλ Φαλκάο. Ο Κολομβιανός, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε στον ισπανικό σύλλογο, προέρχεται από εξαιρετική σεζόν, όπου αγωνίστηκε σχεδόν σε όλα τα ματς πρωταθλήματος (έχασε μόνο ένα) και σκόραρε 14 φορές. Ενώ και στην Ευρώπη ήταν αναντικατάστατος στην επίθεση της Σεβίλης, όπου αγωνίστηκε σε 16 αγώνες και πέτυχε 7 τέρματα, οδηγώντας την μέχρι την κατάκτηση του Europa League.

Συνολικά, ο Κολομβιανός μέτρησε 21 τέρματα σε 52 αγώνες. Έχει ύψος 1.81 και αγωνίζεται ως κεντρικός επιθετικός. Το δυνατό πόδι του 27χρονου είναι το δεξί, με τα περισσότερα γκολ του να προέρχονται από αυτό. Στην εθνική Κολομβίας, αποτελεί σχετικά νέο μέλος, μιας και αγωνίζεται τα τελευταία 4 χρόνια. Έχει 10 συμμετοχές με το εθνόσημο και 3 γκολ (και τα 3 σε φιλικά).

Αντριάν Ράμος

Αυτοί είναι οι αντι-Φαλκάο (PHOTOS+VIDEOS)

Όνομα: Αντριάν Ράμος

Ηλικία: 28

Ύψος: 1.85

Πόδι: Δεξί

Ομάδα: Χέρτα

Γκολ φέτος: 16

Αξία: 12.000.000 ευρώ

Ο επιθετικός της Χέρτα, Αντριάν Ράμος, είναι outsider για τη θέση βασικού στην επίθεση της Κολομβίας, αλλά έχει τις ικανότητες να αντικαταστήσει επάξια, εφόσον του ζητηθεί τον αρχισκόρερ, Ρανταμέλ Φαλκάο. Ένα "κανόνι" στην επίθεση της Χέρτα φέτος, ο Αντριάν Ράμος, πραγματοποίησε φέτος μια εξαιρετική χρονιά στη Bundesliga, η οποία μάλιστα του έδωσε και μεταγραφή στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, όπου θα αγωνίζεται από την ερχόμενη περίοδο.

Ο Κολομβιανός φέτος σε 32 αγώνες πρωταθλήματος σκόραρε 16 φορές, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση του πίνακα των σκόρερ. Αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού επιθετικού, ωστόσο μπορεί να παίξει και στα δύο άκρα της επίθεσης. Έχει ύψος 1.85 και χρησιμοποιεί κυρίως το δεξί του πόδι. Με την εθνική Κολομβίας έχει αγωνιστεί 24 φορές, έχοντας πετύχει 2 τέρματα.

Τεόφιλο Γκουτιέρες

Αυτοί είναι οι αντι-Φαλκάο (PHOTOS+VIDEOS)

Όνομα: Τεόφιλο Γκουτιέρες

Ηλικία: 29

Ύψος: 1.78

Πόδι: Και τα δύο

Ομάδα: Ρίβερ Πλέιτ

Γκολ φέτος: 9

Αξία: 2.000.000 ευρώ

Ο Τεόφιλο Γκουτιέρες, μπορεί να είναι ο λιγότερο γνωστός στους περισσοτέρους, σε σχέση με τους άλλους τρεις προαναφερθέντες, ωστόσο για τους Κολομβιανούς αποτελεί σταθερή αξία εδώ και χρόνια. Αγωνίζεται στην Ρίβερ Πλέιτ, αλλά έχει κάνει και ένα πέρασμα από την Ευρώπη, παίζοντας στην τουρκική Τραμπζονσπόρ.

Η φετινή περίοδος βρήκε τον 29χρονο Κολομβιανό στην Ρίβερ Πλέιτ, όπου κατέκτησε και τον τίτλο του πρωταθλητή Αργεντινής. Αγωνίζεται ως κεντρικός επιθετικός, ωστόσο μπορεί να παίξει και λίγο πιο πίσω, στη θέση του επιτελικού μέσου, αλλά και του δεύτερου επιθετικού. Μπορεί να σκόραρε μόλις 9 φορές φέτος, αλλά έβγαλε και 4 ασίστ στους συμπαίκτες του. Έχει ύψος 1.78, ενώ διακρίνεται και για την ταχύτητά του. Επίσης, χρησιμοποιεί το ίδιο καλά τόσο το αριστερό, όσο και το δεξί του πόδι. Με την εθνική ομάδα της χώρας του, έχει αγωνιστεί 27 φορές, πετυχαίνοντας 11 τέρματα. Αξίζει να σημειώσουμε πως ήταν εκ των βασικών στελεχών της ομάδας στους αγώνες των προκριματικών της Λατινικής Αμερικής.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Φαλκάο δεν πάει Μουντιάλ

News 24/7

24MEDIA NETWORK