Αυτοί θα είναι οι νέοι αρχηγοί στον Παναθηναϊκό!

Η καινούργια τριάδα των "αρχηγών του "τριφυλλιού" και το ανοικτό παράθυρο για… νέες εισόδους κατά τη διάρκεια της χρονιάς απ’ το γκρουπ των νεοαποκτηθέντων. Το Contra.gr αναλύει το σκεπτικό του Μαρίνου Ουζουνίδη για τους νέους κατόχους του "πράσινου" περιβραχιόνιου.

Αυτοί θα είναι οι νέοι αρχηγοί στον Παναθηναϊκό!
kourbelis koutroubis hult

Ο Ζέκα Ροντρίγκες βρίσκεται πλέον εδώ και δύο 24ωρα στην Κοπεγχάγη έπειτα από έξι χρόνια στα «πράσινα». Ο Μάρκους Μπεργκ… χαιρέτισε από τον Ιούνιο, πιέζοντας για να πάρει μεταγραφή στα πετροδόλαρα της Αλ Αΐν. Ο Σεμπαστιάν Λέτο ενημερώθηκε απ’ την πρώτη μέρα του Ιούνη πως δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του (καταλήγοντας επίσης στα Εμιράτα), ενώ ο Στέφανος Κοτσόλης αποχώρησε μετά το φινάλε της περσινής σεζόν, κλείνοντας και τον δεύτερο κύκλο του στον Παναθηναϊκό.

Απ’ την περσινή πεντάδα των «κάπτενς» του «τριφυλλιού» μόνο ο Γιώργος Κουτρουμπής παρέμεινε στο «Γ. Καλαφάτης» κι ως εκ τούτου ο Μαρίνος Ουζουνίδης έπρεπε (λίγο πριν την επανέναρξη των αγώνων) να ορίσει το νέο γκρουπ των αρχηγών, με το οποίο θα πορευτεί ο Παναθηναϊκός κατά τη διάρκεια της εφετινής χρονιάς.

Απόφαση που βεβαίως δεν είναι και η πλέον… εύκολη, δεδομένου ότι το ρόστερ των «πράσινων» έχει υποστεί συνεχόμενες (και μαζικές) αλλαγές την τελευταία διετία και οι επιλογές απ’ τη «δεξαμενή» των «παλιών» είναι πολύ περιορισμένες.

Ο 48χρονος τεχνικός δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την τελική επιλογή του, αφού ήθελε να πρώτα «μετρήσει» πολύ καλά το όλο θέμα, ωστόσο δείχνει πως έχει πλέον αποφασίσει στο πως θα προχωρήσει στην εκκίνηση της σεζόν, «πατώντας» στους λίγο πιο «παλιούς» του ρόστερ. Με ανοικτό «παράθυρο» (και) για… νέες εισόδους κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Είναι απολύτως λογικό, πως η πρώτη τριάδα των «κάπτενς» θα πρέπει να αποτελείται από παίκτες που ανήκουν στο λεγόμενο γκρουπ των «βασικών», με τον Ελληνα τεχνικό να καταλήγει σε πρώτη φάση στους Δημήτρη Κουρμπέλη, Γιώργο Κουτρουμπή (ο πιο «παλιός» του ρόστερ μαζί με τον Χρήστο Δώνη) και Νίκλας Χουλτ, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν θα πάρουν το πρώτο «χρίσμα». Η δε σειρά της «ιεραρχίας» θα φανεί σε μεγάλο βαθμό (και) απ’ το κυριακάτικο (10/9) εκτός έδρας παιχνίδι με την Κέρκυρα, εντούτοις οι δύο Ελληνες άσοι έχουν αυτή τη στιγμή τον πρώτο λόγο.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ

Από εκεί και πέρα, το αρχηγικό γκρουπ είναι βέβαιο πως θα… μεγαλώσει κι άλλο το προσεχές διάστημα, αφού ο Ουζουνίδης θέλει να περιμένει για να δει και τους νεοαποκτηθέντες. Το πώς λειτουργούν εντός των αποδυτηρίων, το βαθμό επιρροής του καθενός μέσα στην ομάδα, τη συμπεριφορά τους εντός κι εκτός γηπέδου, τα ηγετικά χαρακτηριστικά και την προσωπικότητα του καθενός.

Ο Αντρές Τσάβες επί παραδείγματι, ήταν αρχηγός και στην Μπάνφιλντ και στη Μπόκα Τζούνιορς. Ο Γιακούμπα Σιλά είναι αρχηγός στην εθνική Μάλι. Ο Αντονί Μουνιέ φόρεσε το περιβραχιόνιο στη Μονπελιέ. Ακόμη και ο Όσκαρ Χίλιεμαρκ, μολονότι είναι στους πιο «φρέσκους» μέσα στην ομάδα, βγάζει ηγετικό προφίλ μέσα στις προπονήσεις ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι μέσα στους πρώτους τρεις «κάπτενς» της εθνικής Σουηδίας. Και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να μπει κι αυτός στο γκρουπ των αρχηγών. Όλα αυτά θέλει είναι στοιχεία που θέλει να «ζυγίσει» πολύ προσεκτικά ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, προτού αποφασίσει για το ποιοι θα προστεθούν στο συγκεκριμένο «ξεχωριστό» γκρουπ.

Οσο για την απολύτως λογική απορία των περισσότερων, γιατί στο πρώτο τιμ των αρχηγών δεν είναι και ο Ροντρίγο Μολέδο; Ειδικά δε απ’ τη στιγμή που στα καλοκαιρινά φιλικά προετοιμασίας φόρεσε το περιβραχιόνιο και βρισκόταν στις πρώτες επιλογές, ακόμη και με τον Ζέκα στο ρόστερ; Αυτό πιθανότατα σχετίζεται και με τη… μετέωρη κατάσταση που υπάρχει γύρω απ’ το μέλλον του Βραζιλιάνου στόπερ στην ομάδα.

Αναμφίβολα ο Ουζουνίδης θεωρεί τον 29χρονο στόπερ μία απ’ τις πλέον ηγετικές παρουσίες μέσα στα «πράσινα» αποδυτήρια, όμως απ’ τη στιγμή που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα (παρά την καλοκαιρινή, προφορική συμφωνία) το θέμα της ανανέωσής του, ο Ελληνας τεχνικός θέλει να περιμένει λίγο ακόμα. Διότι υπάρχει ακόμη ανοικτή η πιθανότητα (μικρή ή μεγάλη θα φανεί) να αποχωρήσει ο Μολέδο τον Ιανουάριο, εφόσον δεν ανανεώσει.

Εάν ωστόσο, ο Βραζιλιάνος «δέσει» το μέλλον του με την ομάδα, τότε είναι σχεδόν δεδομένο πως θα μπει κι αυτός στους αρχηγούς. «Χώρος» άλλωστε (θα) υπάρχει…

News 24/7

24MEDIA NETWORK