Αυτόν πρέπει να προσέξει περισσότερο ο Ολυμπιακός

Ο Βασίλης Βούζας και οι συνεργάτες του έχουν βγάλει τα μάτια τους στα λάπτοπ για την ανάλυση της τουρκικής ομάδας. Δεν είναι μόνο οι Κουαρέσμα και Μπάμπελ. Είναι και ο Ταλίσκα, αλλά και οι στατικές φάσεις των Τούρκων. Τι είδαν οι παίκτες στο VIDEO. Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

Αυτόν πρέπει να προσέξει περισσότερο ο Ολυμπιακός

Όλα έγιναν ξαφνικά. Ο Βασίλης Βούζας ενημερώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (6/3) ότι πρέπει να πάει επειγόντως στο Ρέντη για να προπονήσει την ομάδα ενόψει Μπεσίκτας, Ατρομήτου και... βλέπουμε. Ο 50χρονος τεχνικός είδε ότι του παρουσιάζεται μία τεράστια πρόκληση και πριν καν πάει στο Ρέντη είχε φροντίσει να πάρει στα χέρια του ταdvdαπό τους αγώνες της Μπεσίκτας.

Εδώ και τρεις μέρες ο μέχρι πρότινος τεχνικός της Κ20 και το επιτελείο του έχουν βγάλει τα μάτια τους μπροστά στα λάπτοπ για να βρουν τα ατού και τις αδυναμίες της τουρκικής ομάδας.

Στον Τύπο και στον κόσμο επικρατεί μία αίσθηση ότι οι “μαυραετοί” της Κωνσταντινούπολης είναι το φαβορί για την πρόκριση. Σίγουρα έχει μεγαλύτερο μπάτζετ, ποιοτικότερο ρόστερ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και άτρωτη.

Το καλό για τον Ολυμπιακό είναι ότι οι Τούρκοι έχουν έρθει στην Ελλάδα με τουπέ. Πιστεύουν ότι θα έχουν εύκολο έργο στο Καραϊσκάκη παρά τα όσα εγκωμιαστικά είπε ο Σενιόλ Γκιουνές στη συνέντευξη Τύπου για τους “ερυθρόλευκους”.

Οι ρεπόρτερ της Μπεσίκτας μας μετέφεραν ένα κλίμα ότι υπάρχει μία αισιοδοξία στις τάξεις της τουρκικής ομάδας ότι δεν θα αποτελέσει και τόσο υψηλό εμπόδιο ο Ολυμπιακός στον δρόμο για τον... τελικό τουEuropa League.Βλέπετε, αυτό ονειρεύονται στην Κωνσταντινούπολη: Τον τελικό της Στοκχόλμης!

Ο Βούζας δεν ασχολείται με όλα αυτά και κοιτάζει αποκλειστικά και μόνο τη δουλειά του. Τι έχει διαπιστώσει εδώ και τρεις μέρες που παρακολουθεί βίντεο της Μπεσίκτας;

Πέρα από τα προφανή (Κουαρέσμα, Μπάμπελ), υπάρχει ένας παίκτης που έχει αναλάβει τον ρόλο του βασικού δημιουργού των Τούρκων. Ο λόγος για τον Ταλίσκα που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ο... Φορτούνης της Μπεσίκτας. Από τα πόδια του 23χρονου Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης του παιχνιδιού των πρωταθλητών Τουρκίας.

Αυτόν πρέπει να προσέξει περισσότερο ο Ολυμπιακός

Κατά κύριο λόγο από τον άξονα δημιουργούνται οι περισσότερες προϋποθέσεις για γκολ. Καλοί και ωραίοι οι Κουαρέσμα και Μπάμπελ που είναι “διάολοι” από τις πτέρυγες, αλλά αν εξουδετερωθεί ο Ταλίσκα, τότε ο Ολυμπιακός θα έχει κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα.

Επίσης, ένα άλλο στοιχείο που έχουν εντοπίσει στο Ρέντη είναι ότι η Μπεσίκτας παρουσιάζεται ιδιαιτέρως δυνατή στα φάουλ και στα κόρνερ. Όλα αυτά λοιπόν ο Βούζας τα έδειξε στους παίκτες μέσω VIDEO.

ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΡΟΜΑΟ – ΚΑΜΠΙΑΣΟ, ΔΥΣΚΟΛΑ Ο ΝΤΑ ΚΟΣΤΑ

Η παρουσία του Ταλίσκα σε συνδυασμό με την εμπειρία που απαιτείται για τέτοια παιχνίδια, οδηγούν τον Βούζα στο να επιλέξει τους Ρομαό και Καμπιάσο για το αρχικό σχήμα. Ο Μάρτινς δηλαδή να δει αρχικά το ματς από τον πάγκο κι αν χρειαστεί, να μπει στο δεύτερο ημίχρονο να βοηθήσει.

Στις υπόλοιπες θέσεις υπάρχει δίλημμα για τον αντι-Σεμπά. Αν θα είναι δηλαδή ο Μάριν ή ο Μανθάτης. Ο Ελιουνούσι, ο Φορτούνης και ο Ανσαριφάρντ θα είναι τα σίγουρα τρία επιθετικά “όπλα” του Ολυμπιακού.

Το μεγάλο πρόβλημα για τον Βούζα ακούει στο όνομα του Ντα Κόστα. Με τα χθεσινοβραδινά δεδομένα δεν μπορεί να ξεκινήσει. Δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στον προσαγωγό και για αυτό το λόγο το πιθανότερο είναι να δούμε τον Ρέτσο στο πλευρό του Μποτία.

Οπότε, η πιθανότερη ενδεκάδα του Ολυμπιακού είναι η εξής: Λεάλι – Φιγκέιρας, Μποτία, Ρέτσο, Σισοκό – Ρομαό, Καμπιάσο – Φορτούνης, Ελιουνούσι, Μανθάτης ή Μάριν – Ανσαριφάρντ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK